Реших да отворя тема за този процесор Intel Processor Specifications ,защото макар че цената му да е висока за нашите стандарти,той ще се наложи на пазара,независимо от глупавата мода да се купуват лаптопи и да се ползват като десктопи (Дядо Мраз ще се изкриви тая Коледа).Коментарите ми са просто потребителски (или на прост потребител) и с незнанието (некомпетентността) си дано не подведа някого.
1.Скъп ли е?
-За цена в БГ 380-440 лв-не,като се има предвид,че не отстъпва на много по-скъпия i7 3770K.Като бонус получавате вградено видео Processr Graphics Intel HD 4000 на 1150 MHz,което било доста добро.
Intel Core i5 3570K – по-малкият Ivy Bridge – hardwareBG.com – страница 2
2.Какво е това "К" и защо да се дават 30 лв. отгоре за него?
-"К" е "отключен множител"-лесно повишаване на честотата на процесора.С едно минаване покрай "биоса",процесорът става от 3.4 на 3.8 GHz или дъното си го е хванало направо на 3.8 (включено турбо).Чета,че спокойно и ежедневно си поддържа 4.2-4.4GHz при тези,които знаят как да повишат честотата му.Второто,което получавате-i5 3570 (без "К") е с PGI HD 2500,а 3570К с HD4000,т.е.-по-добро видео.Третото-фукнята да разправяте,че сте с клокващ се прцесор,като внимавате да не ви питат какво е клок и да се изложите,ако не знаете.
3.Е е е,AMDтата са по-евтини!
-Да,ама-не.От същият клас процесорите им са по-евтини,но ще ви трябва по-скъпо захранване,защото са с около 50 вата повече и не е лошо закупуването на по-сериозно от боксовото охлаждане,така ще се надмине цената на i5.От друга страна всички прочетени от мен коментари са,че производителността на i5 е по-висока от AMD аналозите.
AnandTech - Bench - CPU
Intel Core i5 3570K review | Processors Reviews | TechRadar
Review: Intel Core i5-3570K (22nm Ivy Bridge) - CPU - HEXUS.net - Page 2
4.Аз не играя игри,за какво ми е!
-Има потенциал и няма да се наложи по-дълго време ъпгрейд.
5.Има малка площ и не се охлажда.
-Тук спецовете трябва да се изкажат.При мен на боксово охлаждане-24-43 градуса при 30-40% натоварване и ползване на отделно видео,не на вграденото.Четох изказвания за температура около 60 градуса при натоварване,която била нормална.
First Build - Are i5-3570K temperatures too high? - General-Homebuilt - Homebuilt-Systems
[Solved] Intel i5 3570K temperatures normal? - CPUs - CPU-Components
https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D0...%D1%8F-11.html след #153 са писания за температурата.
6.Дъна?
Дъната са:H77,Z75,Z77,Q75,Q77,като аз съм със Z77 и всички видени от мен в нета конфигурации са със Z77.
Много бих желал включване на FearMe с подробна информация за проца,защото при него е боксовото охлаждане и клок на 4.2 GHz,както и на всички ползващи процесора.
- - - Обновено - - -
Втора снимка-джаджета показва при 3.4 GHz зададени в биоса-1143-2286 MHz и температура 25-41 градуса.
Първа снимка-при зададени 3.8 GHz в биоса,джаджета показва 1700-3430 MHz и същите температури и проценти натоварване.
- - - Обновено - - -
http://www.tonymacx86.com/user-build...6870-1-gb.html
Ето една много добра (да не казвам перфектна) конфигурация.Заинтригува ме,защото въпросният господин е с боксовото охлаждане като мен (поне не видях записано друго) и при без клок държи проца 50-55 гр.,а на клок 4.2 GHz-55-60 гр.:"With both fans and not overclocked, at max settings i get around 50-55C and its super quiet;With an over-clock to 4.2 i am getting 55-60C, and its still super quiet".
Доста би ми било интересно написаното,но за съжаление техническите ми познания и познанията по английски език (липсата на такива) не могат да удоволетворят този интерес.