Здравей!
Доколкото знам, USB DAC е нищо друго освен подаване на еднакво напрежение без големи колебания към USB порта с цел да няма смущение в сигнала/честотата (примерно wireless мишка и клавиатура)Дават, че с DAC не се получава лаг уж.
Здравей!
Доколкото знам, USB DAC е нищо друго освен подаване на еднакво напрежение без големи колебания към USB порта с цел да няма смущение в сигнала/честотата (примерно wireless мишка и клавиатура)Дават, че с DAC не се получава лаг уж.
Ясно. Просто събирам мнения за звукова карта, или дак.
- - - - - - - - - -
Видях някъде из форума, че някои видео карти подават и звук, през HDMI. Има ли вариант и аз да подам звук на TV и от там през оптиката в ресивър?
- - - - - - - - - -
Няма ли знаещи?
Всички видео карти подават звук през HDMI и през DisplayPort, стига да има такъв изход. Вижда се като ново звуково устройство под линукс и под боза, предполагам и мац-ите са така.
Конфигурира се по нормалния начин, само че няма засичане кои стереожакове се ползват, а ръчно му се указва колко канала са (щото всичко тече по един кабел, нали).
И възможностите на драйвера са по-бедни от мениджъра на звукова карта т.е. трябва си след това нещо да коригира разстоянията, може би някви еквалайзъри, стереомикс или други ефекти.
Всъщност не зная как е с вградените видеа (intel, amd)!