Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 123

Athlon XP...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #16

    Athlon XP...

    Честно казано от ден на ден все повече си мисля, че Р4 е пълна скръб. Тествах Athlon XP 1500+ който бачка на 1333 мегахерца. Според тестовете в интернет той е бърз поне колкото Р4-1600. Същевременно е не кой знай колко по-бърз от моя Т-bird-1200. Излиза, че при една и съща честота преднината на AMD e поне 30 процента! Така че, един съвет към феновете на Intel - ако искате да изпитате скоростта на новия супербърз 2-гигахерцов Pentium-4, още преди да се е появил в България, си купете нещо от рода на T-Bird-1400 )))




  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,449
    #17

    Athlon XP...

    Да,това ми прилича на едно друго място в БГ нета,където темата Интел е табу,и хората имат не ПС-та а купчина тестови платки на масата и само О/С на Атлон....:-)

    За забравилите ще напомня,че тази година ОЕМ пазарния дял на любимите ни АМД се покачи от 16 на 22%...е,при марковите машини и работните станции дяла е само документално доказуем.И още нещо:Не Интел се бори за оцеляване:кои поставя PR и SSE(вече) в процесорите си???Защо Интел не сложи 3DNOW???

    Отговора е кратък:защото Интел налага стандартите при процесорите,и не слага модерното ХП върху продуктите си като на евтина сергия от Малашевци.

    Колкото и да ми е неприятно това е истината-друг е въпроса за цените:там WINTEL :-) направо спекулират с клиентите си.




  4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #18

    Athlon XP...

    Ami da, sled kato Intel praviat samo bokluci, ostava i da se govori za tiah.



    Faktite govoriat sami be 4ovek, kak moje edin CPU na 1500 MHz da minava po proizvoditelnost edin na 2000 MHz (stava vapros za PC-ta). Tia i 6inata na K7 ne sa ia izmislili AMD, no ima li tva zna4enie. Predpo4itam barz i eftin CPU, nezavisimo kvi tehnologii polzva, ot niakakav bezbojno skap bokluk, koito triabva da si amerikanec ili tapir da si kupi6 (ili da ti hlopa daskata). Edno vreme niama6e drugo, koeto da stava, osven Intel, no ne6tata se promeniha, ako ne si zabeliazal. A PR e za hora, za koito MHz-te ozna4avat pove4e ot ka4estvoto (imenno tva e politikata na INTEL ako ne si zabeliazal)



    INTEL halagaha (POD4ERTAVAM v MINALO VREME) standartite, za6toto vsi4kia soft be6e INTEL OPTIMIZED, no i tva ve4e ne e taka, AKO NE SI ZABELIAZAL...




  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    40
    #19

    Athlon XP...

    тц, отдавна не бях идвал тука, а бях един от първите някога, ама на онова другото място по ми харесва, не заради това че няма фенове на Интел, ооо, има, просто се пишат по смислени неща, та по темата.

    Ами защо ericson въведоха активен капак, едва ли защото едвам догонват Motorola,/последвалите процеси едва ли имат нещо общо с това/. За да са гъвкави, за това, и без SSE са по-добри от Р4, мога да ти го докажа ако искаш, да ама те мислят за клиентите си, нещо което Intel не прави, а 3DNow е много добър, обаче не намери поддръжници. Защо въведоха PR ами защото има тъпи купувачи които си мислят че всичко е много елементарно, да ма не е, само че те и да прочетат няма да схванат, за тях по високата честота е по добрия процесор, ето за това. А защо Apple вдигнаха честотата на новите си процесори, а как го постигнаха, сетете се как, с орязване удължаване на конвейри и т.н. AMD предпочетоха да запазят по ефективната /поне за момента/ архитектура. Ха ами Intel що пуснаха QDR шина, щото видяха от AMD, едва ли просто е по-ефективно. Идва 0.13uk палмолино, да видим какво ще може. В момента Интел са в застой, не могат да предложат нищо което да си струва парите, технологията им има бъдеще но първо да минат границата от 3 Ghz, но не се знае какво ще имат до тогава AMD. Вече е факт признат от всички че за момента AMD водят първенството при десктоп процесорите х86, това е, даже и да не ви харесва това е. Не съм фен на AMD мразя intel по други причини, но това няма да ми пречи да си купя техен процесор, стига да е добър, не ми пречеше преди време да препоръчвам P-2 пред K6-2, мисля че съм субективен. Защо мразя Intel заради агресивната реклама, неточната инаформация даже и в техническото описание, заради арогантността, ооо процесорите са най-малката причина да ги мразя.




  6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #20

    Athlon XP...

    Ами не ми е приятно, но прав си Тони, наистина при десктоп процесорите AMD е лидер в момента...



    А по въпроса за смислеността - не знам, ще ми се това да се превърне предимно във форум за софтуер и така си става. Тук се обсъждат доста интересни софтуерни проблеми, а като се намери решение понякога се пренасят и в предпочитания от теб форум.

    А и откъм хардуер не е толкова лошо - Ако погледнеш темата за Tualatin-a - ами оказва се, че човека си е клокнал процесора и никой особено не се и съмняваше докато не се появи пак представител на предпочитания от теб форум... Стига с тази мнителност.

    Този форум отдавна не е това, което някога е бил, а ако не искаш да го признаеш, като отделиш час, два за внимателен преглед на темите си е за твоя сметка.


  7. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #21

    Athlon XP...

    Мен много ме кефи мотото на Apple:

    "Forget Megahertz, we're talking gigaflops"

    Помислете малко...<font color=maroon></font id=maroon>



    __________________

    A Steve Morse Fan!!!

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    852
    #22

    Athlon XP...

    Всеки разправя че на AMD Хикс Пета-та били по-добри от Pentium 4-ките. Добре де, аз познавам само един човек с Р4-ка, той има и Дурон, но не говори така за това че Р4-ките са боклуци! Говорите на изуст. Някои прочел в амдзоне.ком или някакъв такъв сайт, че ХР-то е много по-добро от Р4-ките и тръгнал да разправя колко били назад Intel. За SSE набора от инструкции, ами просто амд искат да бият интел и в Quake 3 бенчмарковете . Ами да ви кажа аз предпочитам да си купя процесор на интел от магазина, прибирам се вкъщи, слагам първия вентилатор който ми попанде пред очите от шкафа и го клоквам веднага с най-малко 200-300 мхз веднага, за почеве мхз (тъсся къде съм забутал Титана. АМД-то, трябва да се рисува, да се пои, и незнам си там какво, само да отключите множителя. За температурата няма да коментирам. Само не излизайте с онези глупости като разсейваща топлинна или нещо от сорта беше, защото взе да ми става смешно как ХР 1333 и Р4 1500 имат еднакво разсейване ~51W, пък темперетурата с еднакви кулери е 7-8С в полза на Интел. Странна работа...

    Иначе евала правя на АМД за подбиването на цените! Гласувам за тях 33% с/у 66% за Интел с акциите си

    Пък и аз каквото мисля по принцип за любимите процесори, съм го казал по-долу в сигнатурата си<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>



    <font color=green>Mas caro, mas rapido, mas seguro - mejor... Intel&#174; Inside procesors </font id=green>

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    1,098
    #23

    Athlon XP...

    V tova otnoshenie napulno te podkrepiam Intel is the best Long live the AMD.

    Shtoto ako gi niamashe Amd sega intel ne moga da si predstavi kolko shteshe da struva.



    http://www.rootbg.com

  11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #24

    Athlon XP...

    UFO, momko, stiga gluposti!



    I az poznavam edin 4ovek s P90 i K6-2 350 - emi se6ta6 se kakvo misli toi po vaprosa.





    I tva za temperaturata sa gluposti - az sam s 950mhz i nai - visokata temperatura prez liatoto e bila 42 grausa - sas 7500 RPM Spire sam. S OC se vdiga do 50 gradusa maksimum. Imam edin poznat s Celeron 800, koito gree pove4e. Tva, 4e horata ne mogat da slagat cooleri si e tiahen problem.





    V momenta AMD prosto razkazvat igrata na INTEL, i ako ne biaha tapite debelokoji hora, Intel 6te6e da zagubi dosta pove4e % ot pazara si.





    A, i ne mi razpraviaite tezi raboti za AMD i SSE. Niakoi moje li da dokaje, 4e v SSE2 niama i 3DNOW!. Osven tva na AMD ne e SSE, a 3DNOW Prof. ili ne6to takova...




  12. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #25

    Athlon XP...

    Човече Мартине, те иНТЕЛ се отключват поне 18.6 пъти по-трудно, така, че това не е довод във "Ваша" полза... =8-)



    __________________

    A Steve Morse Fan!!!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    85
    #26

    Athlon XP...

    3DNow! Pro си е рекламен трик, а не нещо уникално, просто смесица от оригиналния 3DNow!&MMX + SSE + петте АC3 декодиращи инструкции от първия Cyrix 6x86MX, дето никой де ги ползва. BTW още в първия Athlon има част от SSE - 15 инструкции добавени към ММХ стека (както си е в PIII), служещи за по-оптимално кеширане на данните (недостатък в първия 3DNow!). END!




  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #27

    Athlon XP...

    KRAI, A?



    Goliam razbira4 se pi6e6! Az sam izu4aval mikroprocesornata sistema SM 600, koiato e 8bit, i be6e super slojno, a ti prosto taka si 4atka6 3DNOW, SSE i t.n. - vse raboti, koito si niama6 NA V predstava kolko sa slojni. Vsa6tnost imenata ne sa ot zna4enie, tva sa instrukcii, koito sa raz6irenie kam x86. Moje i SSE9 da gi krastiat ako iskat, ili 3DNOW Milenium Edition Ultra Ti500



    Pak i SSE2 sa se ubili da go polzvat...



    Minal sam prez 9 procesora i se nadiavam skoro da mina i prez desetia, koito 6te e Athlon XP. Ako niakoi den mi ostanat pari, koito da propileia, 6te si vzema i P4, makar 4e bi bilo goliama prostotia. Ot tva, koeto sam polzval dosega sam nai dovolen ot K7, i po specialno ot T-Bird, i ne smiatam, 4e P4 moje da se konkurira dori i nego, kamo li pak sas XP...





    PS. Za intel vaji tva s gigaflopsite dosta




  16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    85
    #28

    Athlon XP...

    Lord-е, явно си стигнал до въпросната 8-битова система и си заковал там, за да твъдриш подобна простотия, от рода на: "Niakoi moje li da dokaje, 4e v SSE2 niama i 3DNOW!". Няма нужда от доказателство, защото е просто невъзможно. SSE инструкциите и техните разширения в P4 са на отделен стек с регистри, а не на x87 FPU-то като тези на AMD (3DNow!) и за да се използват трябва да се влезе в нов контекстен режим на работа на процесора! Така, че и дума за каквито и да е заемки не може да става. Дори капацитета на изпълнени операции за тактов цикъл е различен (в полза на SSE1&2). Единственото предимство на оригиналния 3DNow! е, че всички операции са конвейризирани, за разлика от SSE, където някои от тях изискват 2 или повече цикъла за започнат да се изпълняват - прелюдия към P4



    P.S.: Без да се обиждаш, но не е нужно да си "razbira4" било то и голям, а просто да се потрудиш и да попрочетеш тук-там по нещичко и да го асимилираш, разбира се, нещо което ти още не си свикнал да правиш!



    <center>THE real END</center>




  17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #29

    Athlon XP...

    dobre...



    moje i da ne se zasiaga6 tolkova, prosto biah v lo6o nastroenie...



    ako 6te te uspokoi doniakade si prav...





    makar 4e ne vijdam za6to da ne e vazmojno steka s registri da se otdeli ot fpu-to i da se izgradi kato otdelen modul. Vse pak cialoto deistvie se razviva varhu edno i sa6to par4e silicii...



    Ako se ne laja operaciite v takt (govoria za CPU-to kato cialo) sa 9/6 v polza na amd. Tova e po vajno ot tezi na dopalnitelnite instrukcii. Viarno 4e 3DNOW izpalniava6e malak broi operacii na takt, no tva be6e po vremeto na K6. Vsa6tnost kato si vzema XP 6te dorazu4a slu4aia...







    Променено от LordOfEvil на 09/11/2001 22:51:40

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    852
    #30

    Athlon XP...

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    Човече Мартине, те иНТЕЛ се отключват поне 18.6 пъти по-трудно, така, че това не е довод във "Ваша" полза... =8-)

    __________________

    A Steve Morse Fan!!!

    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>



    Хе-хе, Celeron-ите може, ама Р4-ките и Р3?Поне няма да пиля и да рисувам по процесора си.



    <font color=green>Mas caro, mas rapido, mas seguro - mejor... Intel&#174; Inside procesors </font id=green>

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. AMD Athlon 64 X2 2.0 GHz AM2
    От maxim7 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 16-01-13, 12:07
  2. Athlon 64/FX
    От LordOfEvil във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 132
    Последно: 07-11-03, 15:41
  3. Athlon XP
    От CRASHOVERRIDE във форум Овърклок
    Отговори: 42
    Последно: 18-06-02, 09:44
  4. Athlon 1,4
    От kesten във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 09-06-02, 17:12
  5. Athlon 4 vs P4 ...
    От The_UFO във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 01-06-01, 23:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе