Резултати от 1 до 7 от общо 7

No POST Tualatin - Abit BE6

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2004

Та момчета обръщам се към вас за малко help.

Имам едно старо дънце Abit BЕ6 (не е BЕ6 II).И от научен интерес не за кинти или че нямам pc'тки, исках да му плиосна едно Tualatin'че.

Погледнах тук таме в нета и видях че на това дъно са подкарвани доста такива CPU'та.Изпадна ми един преходник Slot1->S370(noname) и на другия ден си купих и една Tualatin'нка 1.3/256/1.5 точния модел е SL6C7 (tB1 мисля).Трябваше да модна малко преходника за да зацепи FC-PGA2'то.

След доста видяно в нета стигнах до решението-изолиране AN3,AJ3,AK4 и мост AK4-AN11.(било по стабилно ....1.5V).

Изолацията я направих като извадих жичка от UTP и остана само изолацията, която вкарах в желаните за изолиране дупки след отваряне на капака на ZIF'a.После с кабелче пак от UTP жнимателно жързах гореспоменатите 2 крачета.Слагам CPU'то заклучвам + пастичка + радиатор с колер coolermaster->слагам и ...........

Както пише в заглавието No POST. Хич не зацепва. Гледам главиатурата въобще не примигва при пусканем, което ми говори че въъъъообщте няма намерение да тръгне(демек че все едно не е вклучено CPU).А и преди да пусна CPU'то Reset`vam Bios`a.

Бях забравил да сложа наи новата версия на BIOSA преди малко сложих друго CPU и FLASH'нах BIOS`а с наи-новия които свалих от site`а на ABIT->TH.И пак ништо.

Забравих да кажа, че първоначално реших че мод'ването което сум направил и наи вече bridge'a не сработват както трябва(в нета какво ли не прочетох).->Направих мост AK4-AK26 което е наи-често срещан при модването,но уви.(знам и за връзките на VID но виждам че доста хора са ги избегнали пък и самото отварянето и затваряне увеличават шанса да счупя някое краче или част от самия прехосник(тои вече е тругнал -доста тудно се слага coolermastera )

Та това е маи all.

Help`ваите ако можете - 10x предварително.

P.S наи лесно ми се вижда ако някои доброжелателен пич се съгласи да изпробвам преходника с CPU'то на неговото дъно и да сложа неговото CPU на моито MB.За да изолирам проблема и да знам как да го доизмъдря.

2.  

3. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Погледни тук, ако не си ходил -> www.rom.by

4. Тук е от
    Feb 2004

Знам го а и има няколко Руски sites които препоръчват в този форум, пък и повечето инфо по въпроса е руско,но аз предпочитам English sites.Все пак съм разглеждал ww.rom.ry н безрезултатно.

P.S Направих още една модификация надежда CPU'to да "запали" ,

врътката с VID. VID4->Vss (за подаване на default voltage за CPU което е на 1.5 волта)-без резултат.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2003

На една Compaq Deskpro машина вместо п2 450 както е нормално бяха бучнали един туалатин целерон на 1300 ) дъното беще с бх чипсет обаче конверторът беще по различен от нонаметата това мога да го кажа със сигурност

6. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Все пак съм разглеждал ww.rom.ry н безрезултатно.

<div align="right">Originally posted by Beat_Boy*-*08/03/2004*:* 13:02:32</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

1. Там са описали как от P-PGA Slot 1 да се направи FC-PGA и от него FC-PGA 2.

2. Там има BIOS Patcher - пачва биосите на Award, за да работят с различни процесори, хардове (ако имат ограничение от 32 или 80GВ до хардове макс - 132GB), добавя допълнителни междинни честоти за клок. <font color="red">ВАЖНО!!!</font id="red"> BIOS Patcher работи върху BIN-а на BIOS-а, а не върху този на дъното. После трябва да се флашне биоса!

7. Тук е от
    Jan 2002

Beat_Boy

Я кажи пак за преходника... Какъв е ? Сигурен ли си че е fspga-Slot1 ? Да локализираме проблема.... Иначе причината може да бъде и в лош контакт. Ама хайде първо да уточним какъв точно ти е преходника. [8D]

Понеже рядко посещавам този форум, а мисля, че бих могъл да ти помогна, пиши ми на ICQ 110886227... Пари няма да искам [:D]

8.  

9. Тук е от
    Feb 2004

HGD

не мисля че Patchera ще помогне,защото немисля че е от дъното или BIOS'a.(тругжал е на дуна с доста по стар BIOS от моя а и от прочетното и успешните истории стигам до този извод).

Направих о6те модификации SRG_O ме подсети че фактически преходника не е FC-PGA a e PGA и по случая направих други доработки-> изолация AM2 мост AH4-X4(това е мода от PGA->FC-PGA).Пускам няма никои.После направих доработката с VID'овете вързах ги ж фрупа всички 4 VID'а и като за капак направух препоръчвания в много sites мост G35-G37..И познаитв какво-NO POST.И вече почти се обезкуражих.

Тръгнах с научно желание и както каза

SRG_O -т'ва си е чисто истезание(мъчение)

Та такива ми ти рабори....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 27-09-06, 10:42
  2. cel 1.7 gh VS cel 1.2 Tualatin ??
    От mitak във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 24-02-03, 13:01
  3. Tualatin Cel
    От bvd във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 14-02-03, 11:17
  4. abit bx-133 raid vs abit vh6 II
    От MANIAK във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 8
    Последно: 19-01-02, 21:12
  5. Tualatin
    От KingRex във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 42
    Последно: 09-11-01, 00:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе