Та момчета обръщам се към вас за малко help.
Имам едно старо дънце Abit BЕ6 (не е BЕ6 II).И от научен интерес не за кинти или че нямам pc'тки, исках да му плиосна едно Tualatin'че.
Погледнах тук таме в нета и видях че на това дъно са подкарвани доста такива CPU'та.Изпадна ми един преходник Slot1->S370(noname) и на другия ден си купих и една Tualatin'нка 1.3/256/1.5 точния модел е SL6C7 (tB1 мисля).Трябваше да модна малко преходника за да зацепи FC-PGA2'то.
След доста видяно в нета стигнах до решението-изолиране AN3,AJ3,AK4 и мост AK4-AN11.(било по стабилно ....1.5V).
Изолацията я направих като извадих жичка от UTP и остана само изолацията, която вкарах в желаните за изолиране дупки след отваряне на капака на ZIF'a.После с кабелче пак от UTP жнимателно жързах гореспоменатите 2 крачета.Слагам CPU'то заклучвам + пастичка + радиатор с колер coolermaster->слагам и ...........
Както пише в заглавието No POST. Хич не зацепва. Гледам главиатурата въобще не примигва при пусканем, което ми говори че въъъъообщте няма намерение да тръгне(демек че все едно не е вклучено CPU).А и преди да пусна CPU'то Reset`vam Bios`a.
Бях забравил да сложа наи новата версия на BIOSA преди малко сложих друго CPU и FLASH'нах BIOS`а с наи-новия които свалих от site`а на ABIT->TH.И пак ништо.
Забравих да кажа, че първоначално реших че мод'ването което сум направил и наи вече bridge'a не сработват както трябва(в нета какво ли не прочетох).->Направих мост AK4-AK26 което е наи-често срещан при модването,но уви.(знам и за връзките на VID но виждам че доста хора са ги избегнали пък и самото отварянето и затваряне увеличават шанса да счупя някое краче или част от самия прехосник(тои вече е тругнал -доста тудно се слага coolermastera )
Та това е маи all.
Help`ваите ако можете - 10x предварително.
P.S наи лесно ми се вижда ако някои доброжелателен пич се съгласи да изпробвам преходника с CPU'то на неговото дъно и да сложа неговото CPU на моито MB.За да изолирам проблема и да знам как да го доизмъдря.