Привет на всички.Имам двигател от Перла 05 и искам да си направя с него месомелачка.Ако някой знае как да го свържа и ми каже,ще му бъда много благодарен.
Привет на всички.Имам двигател от Перла 05 и искам да си направя с него месомелачка.Ако някой знае как да го свържа и ми каже,ще му бъда много благодарен.
Мисля, че месомелачките се въртят бавно, а двигателя на Перлата доста по-бързо.Би трябвало да стане с "намалител на оборотите", при което ще получиш и много голяма мощност. Т.е. ще се получи не месомелачка, а кокаломелачка(това няма да е зле, ако продаваш каймата).
За продаване няма да има .Двигателя е двускоростен.Има 5-6 кабелчета-цветни излизащи от двигателя и незнам кои да свържа към 220V.Мисля че трябва да има и кондензатор към него.
Трябва, да. Освен скоростите, може да се върти и на "обратно", но не мога да измисля приложение на това, при месомелачката... Трябва да помисля...
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=1487
виж тук са го обсъждали и мисля, че ще се справиш
Благодаря ти Wise.Много ми помогна.Днес го пуснах мотора.Оказа се че е с 5 извода и има връзка м/у намотките на двата "мотора"Бавните са наистина доста бавни и мисля че ще вършат работа.