След пране я изключвам от контакта и спирам кранчето за водата. Но пак малко се пълни казана с вода. Понеже водата дето се пълни е леко мътна си мисля че може да е от маркуча и клапана за мръсна вода. Къде може да е проблема?
След пране я изключвам от контакта и спирам кранчето за водата. Но пак малко се пълни казана с вода. Понеже водата дето се пълни е леко мътна си мисля че може да е от маркуча и клапана за мръсна вода. Къде може да е проблема?
Такова нещо като клапан за мръсна вода в пералните няма . По вероятно крана за чистата вода ти е проблемен . Отвиваш маркуча от пералнята и над мивката или леген отваряш спирателния кран да видиш дали го има налягането като преди това поглеждаш дали има филтърче там кат го отвиеш . Успех
Ако кранът за чистата вода е проблемен (прокапва), то и клапана на пералнята за чистата вода също е проблемен, ако пералнята се пълни след приключване на прането, а и ще се напълни догоре...То това е и една от причините да се слага кран на чистата вода и да се спира винаги след спиране на работата. Но човекът пише - пълни се малко ! Заустването на маркуча за мръсна вода към канала се прави за всеки случай на височина - около 70-80 см.
така е подвързана пералнята :
[img width=800 height=410]http://img684.imageshack.us/img684/2306/21143579.jpg[/img]
мисля че е правилно. И съм забелязал че не винаги се пълни. Маркучът за мръсната вода е удължен.
Маркуча на мръсната вода къде е вързан Имал съм случай при връзване на самия сифон на мивката да връща от нея в пералнята и/или да има проблеми със изпомването на водата
мисля че правилно и добре е свързана:
Изобщо не е добре Прочети какво цитирах малко по горе за сифона на мивката
той е мушнат в пластмасов трипътник, такива каквито се продават по магазините за тази цел.
Подвързал го е майстора които прави банята.
Кажи как да го свържа правилно.
Ако има възможност под сифона монтирай У коляно и късо парче тръба и в него вкарай маркуча за мръсната вода Ще си спестиш подобни проблеми Успех
Подкрепям мнението !Първоначално публикувано от fishev
Също - тая гъвкава връзка никак не ми харесва. Ще има ядове след време-по възможност я смени с нормален сифон.
Успех !