Aбсолютно опитай,пия виртуална бира
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Това със слагането на препарата директно на дъното работи само при програми в които миялната започва веднага директно с основното миене. При много от съвременните съдомиялни особено ако се ползва автоматична програма първо има едно първоначално изплакване (около 15 минути) в което първо се изплаква всичко което може да падне лесно от посудата. Според замърсеността на тази вода съдомиялната си определя основното миене с каква продължителност ще е и на каква температура. Налива се нова вода, тогава се отваря капачето и се пуска таблетката. Ако при такава съдомиялна препарата се слага на дъното той ще се изхвърля. Лично наблюдавано при моята Бош. Пълни с вода, мие 10 минути като водата е слабо топла, изхвърля водата, пълни нова и като завърти с новата вода се чува как се отваря капачето и тогава вече е основното миене и водата е гореща. Обикновено в книжката с програмите има поредността на операциите и трябва да се види дали слагането директно на препарата на дъното ще има смисъл.
Това предварително изплакване реално действа и като накисване. При повреден механизъм за препарат може да се смени целия. Но каква ще е цената не съм на ясно. Вече ако се намери майстор който се навие да разглоби маханизма и да смени повредената част (някое лостче или пружинка). Може да потърсите в ютюб клипчета с разглобяването на механизма и да се опитате сам да го поправите.
Ако има уплътнение(капачето) го махни и пробвай.
Благодаря на всички, които се включиха в дискусията към проблема! Аз обаче мисля, че нямам голям избор! Гледам, че тия неща са от 36 до 66 лева по магазините! С доставка и монтаж ще иде към100! Не съм решил, но май ще слагам хапче на дъното докато смъртта ни раздели :-) ХАУ ! :-) Не мога да платя 100 лева общо без да съм сигурен, че всичко ще е наред! Благодаря Ви на всички за бързата реакция!
Съдомиялната няма да работи, както трябва ако няма препарат по време на основното миене. Аз лично поставям течен препарат в първото отделние за първото изплакване и таблетка във второто за основното миене. Резултатите са много добри и дори загорели тенджери се измиват сравнително добре.
Ти имаш извънземна миялна.Стандартно са с едно отделение.......другото е за препарат за блясък/изсушаване.За сведение кубчето препарат се нуждае от температура за разтваряне,така че цикъла за изпомване не влияе за измиването!
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Самоцитирам се, защото преди няколко дни имах същия проблем със съдомиялната - грешки F6 и E4. Поразрових се из чуждестранните форуми относно двете грешки. Съветите бяха да се издърпа съдомиялната и да се наклони напред. Изключих я от контакта, издърпах я напред и я наклоних няколко път напред - назад. Не изтече никаква вода. Включих я в контакта и за мой късмет, взе че проработи
Та някой ако има сходен проблем като с моя, преди да извика сервиза може да пробва този начин
Здравейте,
Имам почти нова съдомиялна Хотпоинт след 20тина пускания видях гьол пред нея. От сервиза идваха и свалиха предния капак. Уплътненията уж са наред и според тях проблема е, че се образува много пяна. Пяната излиза прз долния край на вратата. Въпросът ми е трябва ли там уплътнениеята да пропускат. Според тях било нормално.
20211012_181831.jpg
20211012_181639.jpg
Този пост е редактиран от Ggone; 12-10-21 в 22:42.
1000% не е нормално. Вече защо тече е друг въпрос. Може уплътнението да е повредено, може и вратата да е изкривена. Викай ги да я взимат, ако не могат да я оправят на място.
Сега загледах още един Whirlpool и работи по същия начин. Тавичката пред вратата се пълни. Наистина при нормална работа не е проблем, но при повече запенване от дадени препарати, пяната почва да излиза.
Нищо не трябва да тече от никъде. Таблетки за съдомиялна ли използваш?
Нивелирана ли е....ако е наклонена напред може да става това...