Първоначално публикувано от d_imige
От вече 5месеца . Направо вдига плочките и паркета.
Първоначално публикувано от d_imige
От вече 5месеца . Направо вдига плочките и паркета.
Моят опит със прахосмукачка Самсунг VC 6015 ECO мисля бе модела закупена през 2000г за 120лв-служи ми вярно 6 години докато не смених жилището и се наложи да правя ремонти в новото преди да се нанеса.Дребни парчета мазилка и тухли чистех с нея докато не изгорих на сила мотора.За ремонт ми искаха 60лв ,а на пазара имаше вече по-евтини модели за около 80лв ,но аз реших да сменя мотора и по препоръка на сервиза добавих и един циклонен филтър за 14лв.които се монтира на тръбата.Така вече 12 година ще карам с нея и работи,работи,работи.Не казвам,че са най -добрите само споделям моя опит с тая марка и ако не бях чистил строителни отпадъци може би нямаше да изгори и мотора.
Четейки тази тема ме вкарахте в параноя - вече не смея да чистя.
Ние сме с тази: http://www.technomarket.bg/products/...amsung-sc-4147 Жената изпадна в екстаз като видя картинките по нея и нямах избор... Засега служи вярно вече 2 години, а филтърът за едри боклуци е незаменим.
Най-често срещаната причина, според мен, за изгорели мотори на прахосмукачки, (изключвам засмукване на вода) непосредствено след края на гаранцията, се дължи на факта, че повечето хора смятат текстилната торба и филтъра на мотора, с които са си закупили прахосмукачките, за постоянна величина. Истината обаче е друга. Колкото и добре да се почистват, тупат, перат, и да са видимо здрави, същите рано или късно се затлачват с фин прах. Резултата е: влошена работа на прахосмукачката, мотора започва да се товари- вие и бързо загрява. Не се ли подменят навреме, филтъра и текстилната торба с нова, (или такава за еднократна употреба) въпрос на месеци е да пишете в тази тема. На Мулинекса в къщи, никога не сме му ползвали постоянната торба. Купувам само за еднократна употреба. Смятам ги за доста по удобни и практични, от тези, които се налага да тупаш над контейнера.Филтъра го сменям на цикъл от 3 пълни торби и си върви в комплект с тях. В резултат на това, а може би и на малка доза късмет, за 12г. експлоатация, не съм забелязал, прахосмукачката да не работи както трябва, или да е загряла някога над нормалното. Изключение прави единствено, леко завишеното ниво на шум, в последните1-2г. Приемам го за нормално следствие от дългогодишната употреба.
Здравейте,
Някой от разбирачите тук може ли да ме светне от къде да намеря мотор оригинален или такъв който да пасне на прахосмукачка Филипс FC 9160 / 01/ A. Може и само ротор защото той е изгорял на моята. Същата сега в магазините е със сигнатура FC 9170 / 01/ A
За blekota,
...от брат'чеда mekota...
Търси официалния представител на марката за БГ. Ако си от провинцията (като мен) - търси централния офис, с местния фирмен сервиз хич не се занимавай-ще те отсвирят...
Евентуално може да се обърнеш към фирма/сервиз, която пренавива ротори и прави балансиране. Просто пренавиване на ротора без балансиране - няма смисъл !
Ако намериш ротор (дори и да ти пренавият твоя) - търси причината, поради която е изгорял твоя... Иначе е безмислено - щото пак ще изгори...
Тук очаквах наплив от идеи но явно никой не ремонтира а купува ново. Само че тая машинка струваше на жена ми над 400 кинта. Не мисля да пренавивам понеже съм убеден че има такива които ще паснат. Сега прахосмукачката работи с един ротор на евтин Фърст който беше захвърлен в гаража, един ден ми загуби да го напасна само че като усиля оборотите над половината започва да пърка и замирисва, иначе на обороти под средата няма проблем. Не знам каква е причината за това пъркане, все едно прехвъчат искри вътре, някои от Вас сигурно се сещат но идеята е да я подкарам да работи нормално и на високите обороти. А причината че е изгорял ротора е че торбичката се е скъсала и мръсотия е влязла в двигателя, ама нали жена е навигатора и кой да забележи.
Този пост е редактиран от blekota; 20-09-12 в 23:21.
Този пост е редактиран от avenger; 01-10-12 в 13:11.
На Филипса вчера намърдах един който купих от магазин за резервни части за електроуреди, 1600 W за 39 лева. Сега бачка пушка, нищо че моторите имаха разлика в габаритите, важно е да го наместиш.