Прахосмукачката не е нещо осбено,ма не ми се хвъля. Мотора изгоря,а модела му е SAMSUNG VCM-K50HU.От къде да си купя нов такъв (или аналог) за Варна или Русе иде реч?
Прахосмукачката не е нещо осбено,ма не ми се хвъля. Мотора изгоря,а модела му е SAMSUNG VCM-K50HU.От къде да си купя нов такъв (или аналог) за Варна или Русе иде реч?
Мотори могат да се поръчат Дайте само модел кода на изделието Пише го на стикера Започва с VCC xxxx и няколко букви ,Х вете са цифрите на модела Но цените са около 70-на лв Незнам дали ще ви харесат
т.е почти колкото нова прахосмукачка с гаранция от подобен клас.
Това донякъде е така!Все пак бих сменил изгорелия мотор,затова и питам.
Това е модела
DJ31-00007D е партномера по сервизно Но не мога да ти проверя точна цена в момента Ето ти линк към саита на колега пишеш тук и работещ директно със Самсунг Успех
http://www.galacticaservice.com/shop/category/?id=24
Купете си нова прахосмукачка! И да не е Samsung!
Поне сега на пазара има голям избор...
Преди 2 месеца изгоря мотора на прахосмукачката на една позната. Преди това загряваше много, бучеше и не смучеше достатъчно. Накрая заклини и срещу 60лв. го смениха, заедно с турбинката, която беше се счупила. Резултат - прахосмукачката пак грее, бучи и не смуче. Моторът е сменен с чисто нов, но не знам дали е на Samsung.
По-голямата част от електромоторите на прахосмукачките са взаимозаменяеми.Размерите често са еднакви на различните видове.
Подбора е по мощност.Но и разлика от 50-100w не е критична.
Регулаторите пък са принципно еднакви - симисторен регулатор на обороти.
Разбира се глупост е да се вземе мотор на самсунг.Има достатъчно видове прилични двигатели.
http://nikelectric.com/index.php?cPa...sort=2a&page=2
Проблема е че са на цени които обезсмислят всякакъв ремонт.
Кой ще плати за мотор с цена над половин прахосмукачка.
Gena_bs Незнам какъв мотор са сложили но няма как за 60 лв да сложат оригинален от Самсунг Видя цените сложи и 15-20лв труд и цената е друга Или може да има друг проблем Запушен маркуч четка или филтри Тогава пак не тегли и загрява Отделно от това турбината на мотора върви заедно със него не се предлага като отделна част
Badr Съгласен съм че има и по ефтини мотори но не на всички модели от тази марка можеш да сложиш друг мотор Има особености при закрепването на мотора Същото е положението със моторите на LG и те са малко особени като диаметър на турбината и дължина на мотора Надявам се да съм бил полезен
Точно от НикЕлектрик не можаха да ми предложат аналог на самсунгския мотор.Трябвало да отида на място да го видели.Къде е София...къде Варна.Пълни глупости.Първоначално публикувано от badr
Еми тази ми струваше 150.00 гроша.Ако нов мотор струва до 80.00лв... какъв е проблема да се смени.То ако реша да купувам нова вече няма да е от този ценови обхват (демек гола вода)Първоначално публикувано от badr
Ама сега не мога!
За 90 лв си купих от ТМ Daewoo 2000 с кофичка за боклука - никакви платнени филтри. Как да си купя мотор за 60 / 80 лв при условие че имам вече по-нова, по-мощна и с 24м гаранция .
за 118 купих на майка ми с воден филтър от Метрото
Ако кажеш,че има и регулатор на мощноста т'ва Део... много ще зарадваш жената
има - до каната за боклука е бутона за мощността
http://www.technomarket.bg/products/...daewoo-rcc-820
И доволни ли сте от това Део? От колко време го имате?
Прахосмукачките Сомсуг си горят. Това е хронично за тях и няма смисъл да се ремонтират. По-добре нова прахосмукачка от друга марка.