Резултати от 1 до 6 от общо 6

Кафемашина - не светва, не загрява, но изкарва вода при включване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Кафемашина - не светва, не загрява, но изкарва вода при включване

Привет на всички!

Казусът ми е свързан с "домашна" еспресо кафемашина модел "Klarstein Passionata Rossa 20" (10031703). Не че има значение особено, защото тези бюджетки са почти еднакви вътре. Първите симптоми на проблем бяха преди няколко седмици когато след като се направи едно кафе и машината изключи (има функция да се спре сама след време, предполагам, че когато термостата достигне определена температура) при опит за направата на второ кафе не се включи. Трябваше да мине известно време, за да се включи отново. Нещо, което преди не се беше случвало. И така се случи няколко пъти, но въпреки паузата поне включваше. Така до вчера, сега нито светват двете индикиращи лампички отпред (червено за включена и съответно зелено при готовност за работа) нито загрява, НО странното за мен, тъй като не ми се е случвало до сега, е че като завъртиш ключа в позиция за пускане на вода (за кафе) помпата включва и вода си тече въпреки това...а на пара/ гореща вода, помпата започва само да включва и изключва, не се задържа постоянно, ясно, че пара не пуска, защото не загрява.

Това, което до момента пробвах е:
    1. Замерих двата термостата върху бойлера с режима за непрекъснатост (пиуката) и си прави верига и на двата.
    2. Замерих и термичния предпазител под изолацийката и той си прави верига...
    3. Копчето за вкл./изкл. си е изправно.

Какви идеи/ акъл бихте дали?
    Любител "техничар" съм и ми е удоволствие да си оправям сам нещата, когато мога и стига да ми е в капацитета на способности разбира се. Последният път идеите от Вас ми помогнаха да си спася едно "умно" дистанционно управление на телевизор. Та сега пак си имам занимавка. Повече глави, повече идеи.
    Благодаря ви!

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Кафемашина - не светва, не загрява, но изкарва вода при включване

Имам две подобни саеко и крупс идентични. И на двете проблема е изгорял нагревател. Останалото си им бачка може би, пръснал съм ги преди време. Та ако нагревателя работи е някоя простотия.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

То хубаво за това, като нищо липсата на загряване да е от нагревателя, ама не мога да си обясня как включва въобще все едно нормално ще правиш кафе при положение, че дори не светват лампичките

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Явно и в ключа имаш някакъв проблем, не само в нагревателя.

Цитат Първоначално публикувано от Todorov_V Виж публикацията
    Първите симптоми на проблем бяха преди няколко седмици когато след като се направи едно кафе и машината изключи (има функция да се спре сама след време, предполагам, че когато термостата достигне определена температура) при опит за направата на второ кафе не се включи.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Хвани един уред и проследи фазата, трябва да има 230 до нагревателя. Където спреш то ще е заминало.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Ами фазата с влизането в машината, след като стигне до платката и единствената фаза след това я намирам на помпата...никъде другаде не намирам фаза, нито до ключа, нито до нагревателя (не знам до там трябва ли да стига фаза или само нулата).

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 15-11-15, 15:20
  2. Изкарва картина само на extended
    От Stefan Troplev във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 09-06-15, 09:44
  3. Кафемашина- KRUPS 972/B- Не пуска вода/кафе
    От zmeya.70 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 5
    Последно: 27-06-14, 10:27
  4. МХЛ не светва с инвертор за кола
    От didobg във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 1
    Последно: 26-11-12, 09:14
  5. Отговори: 11
    Последно: 11-02-10, 21:48

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе