Здравейте всички!
Имам едно питане за фризер Зануси от преди 10-15 години (не му знам модела - веритикален) - свети му червената лампа Аларма и работи постоянно без да се изключи.От какво може да е?
Благодаря предварително.
Здравейте всички!
Имам едно питане за фризер Зануси от преди 10-15 години (не му знам модела - веритикален) - свети му червената лампа Аларма и работи постоянно без да се изключи.От какво може да е?
Благодаря предварително.
От колко време е така. Кагото се получи това, фризера бил ли е включен или е бил изключени след като си го включил е светнала и не изгасва?
Лошото е че фризера не е мой, а на един приятел. От два дена е така, бил е включен когато е светнала, размразили го пак го включили, но пак е светело Аларма.
Мдаа...вероятно има някакъв проблем. Изчакай и някой друг да отговори и даде идея. Във форума има доста хора които разбират от хладилна техника, но аз определено не съм от тях . Писах само за да се разберат по-точно обстоятелствата при които се е получило това.
Алармата свети, когато температура във фризерната част е по-висока от максималната допустима за фризера...
Нека проверят каква е температурата там
- ако е нормална - да речем -18*, значи проблема е в терморелето на алармата
- по-вероятно ми се вижда да има утечка на фреон-а и да не може да я свали достатъчно - за това си трябва специалист
Толкова от мен - на ред е някой professional
Благодаря на echo, като има развитие на нещата ще пиша (сигурно чак в понеделник).