Хладилник Liebherr CTP 3223 - компресора много работи, малко почива
Здравейте на всички.Скоро си взех Либхер ctp3223.Забелязвам,че доста дълго работи и по-малко време почива.Бутонът за регулиране на температурата е на средно положение и показва 5 гр.Дали е нормално?Казаха ми,че бил с някакъв инверторен мотор като на климатиците и работел постоянно.По спецификация му дават да харчи по-малко ток-198 квт срещу 300 квт за нормален хладилник. :help
Re:Въпрос за хладилник Либхер
може те какво ли не измислиха вече !
За инверторен компресор на хладилник-не съм чувал/може аз да съм назад с материала/,но щом изключва-значи не е инвертор в това съм сигурен!!!Инвертора променя оборотите,а не изключва!
Не бъди сигурен обаче..изключва и той понякога.
Как ще изключва инвертор? :yikes Я ми обясни какво му е инверторното тогава???Освен ако не изключва от термичната защита-тогава може!!!Ааааа и ако го изключваш ръчно ! :))
к.к. я кажи какво става когато температурните разходи /загуби/ са по малки от минималната мощност на машината?
Сигурно си отваря вратата да изхвирли температура/разбираи студ/ зада не изключва!
Дано да е лято само да е лято. :yahoo:
zmiori-не познавам такъв, който през зимата ще си включи климатика/примерно/на студено и на 18градуса,или през лятото да го включиш на 36градуса.Е тогава си отвори вратата, за да правиш гадно на комшията. :)) За хладилник инвертор-признавам си нито съм чувал,нито съм чел! :Drinks:
Как ще изключва инвертор? Yikes Я ми обясни какво му е инверторното тогава???Освен ако не изключва от термичната защита-тогава може!!!Ааааа и ако го изключваш ръчно ! laugh
Колега виждали ли сте инверторен климатик. Той е много умна машина :)
. Цитат:
Първоначално публикувано от K.K.
За инверторен компресор на хладилник-не съм чувал/може аз да съм назад с материала/,но щом изключва-значи не е инвертор в това съм сигурен!!!Инвертора променя оборотите,а не изключва!
к.к - Когато ти обясняват помисли малко и тогава пиши-прави са хората климатика-инвертор изключва ,а хладилник инвертор незнам,може вече и да има...Четете във форума за климатици ,когато спорите и не сте наясно с нещата...
rkk Ако имаш климатик инвертор и той изключва-потърси си майстор!!!Друго няма да ти обяснявам! :RTFM: :)Хайде някой да ми обясни разликата между сплис система и инвертор,ако инвертора ИЗКЛЮЧВА!!!При изключване разбирам-компресора и вентилаторите СПИРАТ!Климатика-умира!Такъв инверторен климатик-няма/ако е здрав/!
к.к. майстор не ми е нужен - аз съм такъв ,и не е нужно да ми обясняваш - а да четеш форума за климатици за да разбереш...инвертора също е сплит система и когато достигне зададената температура пак изключва при положение че мощността на минималните му обороти е повече от топлинните загуби на помещението...да такъв климатик е всеки инвертор(здрав). :-memnon
:bravo rkk:Първо се отклонихме доста от въпроса.Човека питаше "чувал ли е някой за инверторен мотор на хладилниците?"На мен не ми обяснявай за това какво е инвертор,че инвертора и той е сплит,какво е сплит, че ти си майстор/най-вече/ т.н.Като си майстор-отговори на aad!Той е задал темата!Аз не твърдя,че съм по-голям майстор от теб, опитах да му помогна,по моите възможности,знания и опит!Ти си "майсторе"rkk-обяснявай, на нас незнаещите и то на въпроса!!! :jamaika
[/quote ]
к.к - Когато ти обясняват помисли малко и тогава пиши-прави са хората климатика-инвертор изключва ,а хладилник инвертор незнам,може вече и да има...Четете във форума за климатици ,когато спорите и не сте наясно с нещата...
[/quote]
Ако забелязваш вече съм му отговорил.А отклонението от темата е твое дело ,не мое... опитах се да ти кажа че грешиш за климатиците и подвеждаш другите
Цитат:
Първоначално публикувано от dani_k
Как ще изключва инвертор? Yikes Я ми обясни какво му е инверторното тогава???Освен ако не изключва от термичната защита-тогава може!!!Ааааа и ако го изключваш ръчно ! laugh
Колега виждали ли сте инверторен климатик. Той е много умна машина :)
все едно спор няма,още не съм чул за инверторен хладилник време е да се появи вече...
момчета така ми казаха че мотора бил като на инвенторите за това му давали толкоз малък разход.същия хладилник като размери но с друг номер разхода му е почти двоен