Здравейте!
Имам един възрастен хладилник, който за трети път се опитва да умре, но успявам временно да спася. Симптоми: Работи сякаш нормално, камерата е камък (***), в долната част спира да духа от дюзите и съответно спира да охлажда. Два пъти го разфасовам, зад пластмасата в камерата е пълно с лед, оставям го 5-6 дни, размразява се и после тръгва нормално. Изчетох доста форуми, обикновено нещо запушва дренажната тръба и това е причина да не изтича водата. Така си мислех и аз, първите два пъти. Друга причина евентуално е изгорял нагревател, който не позволява натрупването на лед. Сега се случи за трети път... Явно не съм познал със запушването. Имам следните въпроси: 1. Ако не работи нагревателя, възможно ли е хладилника да работи нормално няколко месеца(4-5) преди да се запуши пак? 2. Мислите ли че е възможно сам да диагностицирам повредата(технически съм доста грамотен, за мое съжаление в други сфери)? 3. Има ли в Пловдив магазин в който мога да проверя за подобни нагреватели? 4. Колко би струвал евентуален ремонт от квалифициран майстор? Модел GR392FDC.
Благодаря за отделеното време