Daikin Климатици
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 50
Like Tree18Одобрявам

Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,901
  #1

  Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  За начало, какво е «правилна настройка». Ако сте били в магазин за електроника, то веднага сте забелязали, че всички изложени телевизори показват различна картина. С какво е свързано това? Кой е най-добрият?

  Ще се съгласите, че телевизора трябва не просто да показва някаква картина, но и да внася колкото може по-малко изкривявания в изходното съдържание. Самото съдържание винаги се създава с оглед на стандартите и препоръките на индустрията, и главната цел на всеки телевизор - е да донесе до вас именно това изображение, което искат да ви покажат. Тук всичко е важно: и отенъка на кожата на актъора, и цвета на небето, и кои детайли от изображението трябва да се виждат, а кои скрити. Съществуват международни стандарти, описващи какво трябва да бъде изображението на екрана на вашият телевизор. Всички сте срещали абревиатури PAL, NTSC, или HDTV, ето зад тизи букви са скрити свойствата на видеосигнала и различните параметри на изображението. С навлизането на HDTV в нашият живот, голяма част от стандартите вече са остарели и фактически, най-актуалният днес се явява стандарт REC709, който се използва в телевизията с висока резолюция (HD) и в Blu-Ray видеото.

  Общите параметри на правилното изображение са:
  — температура на цвета 6500К (D65) http://en.wikipedia.org/wiki/Color_temperature
  — линейна гама, препоръчителна стойност 2.22, за затъмнено помещение 2.4 http://en.wikipedia.org/wiki/Gamma_correction
  — препоръчителна яркост ~120 cd/m2
  — цветови обхват по REC709 (аналогичен на обхвата sRGB). http://en.wikipedia.org/wiki/Rec._709

  За съжаление, съвременните производители на телевизори настройват своята продукция откровенно зле, защото не са заинтересовани техните дисплеи да съответстват на съществуващите цветови стандарти, а в увеличените продажби на тези дисплеи. В стремежа си да продават повече телевизори, производителите постоянно се опитват да представят по «ярко сини» и «живи червени» цветове, отколкото при техните конкуренти. Те специално усилват яркоста на някои цветове, за да изглежда продукцията по-съблазнителна на стелажите в магазините в сравнение с аналозите на другите фирми. На стелажите с външно еднаква продукция, купувача избира най-яркият телевизор, или този, чийто цветове му изглеждат «дълбоки». Ако производителите отделяха достатъчно внимание за правилната настройка на своята продукция, то всички изложени по стелажите телевизори щяха да показват много сходни изображения.

  Единственият верен способ за получаване на правилно изображение на екрана на телевизора е апаратната калибровка. Тя се заключава в това, че на входа на телевизора се подават еталонни изображения, а от екрана се свалят замервания. По-нататък се регулират настройките на телевизора докато параметрите на изображението не станат максимално близки до необходимите по стандарта. Но дадената настройка е достатъчно трудоемка, и изисква знания, и преди всичко оборудване.

  Може ли да направим изображението от екрана на своя телевизор по-вярно, без да прибягваме до апаратната настройка? Привеждам ви няколко съвета, основани на опита за настройки на различни телевизори.


  Какъв режим на изображение да избера (стандартен/динамичен/кино)?
  На абсолютното болшинство от телевизори най-правилен се явява режим Кино/Кинотеатър. Не използвайте за преглед режима «Динамичен»: заради нелинейната гама на изображението-която никога не е вярна, заради силно завишената яркост в този режим която напряга очите, особенно ако гледате телевизора при приглушенно осветление или в тъмнина.

  Какъв режим на цветовата температура да избера (студен/стандартен/топъл)?
  На абсолютното мнозинство телевизори най-близкият до стандартната цветова температура (6500К) се явява режим Топъл. При наличие на избор Топъл1/Топъл2 (на телевизорите Samsung), определете сами, кой ви изглежда най-добре. Обикновенно това е Топъл2, но може да има и изключения.

  Кои настройки се препоръчва да се изключат за получаването на най-доброто изображение?
  Необходимо е да се изключат всички настройки, които поднастройват яркост/контраст на телевизора. То ест, следва да изключите «динамичен контраст», «режим еко», «датчик за осветление», «динамична подсветка» и не използвайте режим «Динамичен».

  Как да настроим правилно параметър «контраст»?
  В крайна сметка, е погрешно този параметър да се нарича «контраст», тъй като контраста - е съотношение между максималната яркост на бялото поле (ниво на бялото) към нивото на черното (нивото на минималната светимост на панела). Тъй като, параметъра «контраст» в менюто на телевизора променя именно нивото на бялото, то ест нивото на максималната яркост на изображението.

  За плазми:
  — направете настройката на параметъра «контраст» най-добре в тъмнина;
  — изкарайте на екрана изображение с прозорец с ниво на бялото (100IRE) (линкове в края на поста);
  — поставете параметъра «контраст» на значение близко до максималното (90-95);
  — намалете параметър «контраст», докато картинката с нивото на бялото (100IRE) не престане да «тормози очите».

  В плазмените телевизори Samsung има параметър «яркост на клетките» (cell light), който има голямо влияние на общата яркост на изображението. Вие можете веднага да го поставите на значение близко до максималното (18-20), и нататък да следвате препоръките.

  LCD-телевизорите са устроени по-различно, При тях има параметър «яркост на подсветката» (понякога наричан «контраст на подсветката»), който има най-голямо значение за общата яркост на изображението.

  За LCD/LED:
  — направете настройката най-добре в тъмнина;
  — поставете параметъра «контраст» на значение близко до максималното (90-95);
  — изкарайте на екрана изображение с прозорец с ниво на бялото (100IRE) (линкове в края на поста);
  — поставете параметъра «яркост на подсветката» на максимално или значително по-високо значение отколкото е необходимо;
  — намалете параметъра «яркост на подсветката», докато картинката с ниво на бялото (100IRE) не престане да «тормози очите».

  Не ви препоръчвам да използовате максималните значения на параметъра «контраст», защото в някои телевизори при установка на максимални стойности възникват нелинейности в цветовата температура.
  Излишно яркото изображение (а за реалната яркост в телевизора отговарят «контраст»/«яркост на подсветката») напряга вашето зрение и води до умора и напрежение в очите, запомнете това, когато настройвате дадените параметри.

  Как да настроя правилно параметъра «яркост»?
  Параметъра «яркост» определя нивото на черното. За настройването му в правилно положение може да се възползвате от специалните изображения «Pluge pattern». На даденото изображение крайната лява вертикална полоса съответства на черният цвят. За да настроите параметъра «яркост» в нужното положение, отначало го увеличете, докато започнете ясно да виждате всички полоси, а после намалявайте параметъра «яркост» докато крайната лява вертикална полоса не се слее с фона. Освен това, можете да се възползвате от специалният диск за настройка, например AVSHD (линк в края на поста), където в раздел «Basic Settings» ще намерите необходимите изображения за настройки на основните параметри на телевизора.

  Какво е това «острота»? Как да я настроим правилно?
  «Острота» (sharpness) — това е остротата на изображението. Даденият параметър е нужен, за да може от различно разстояние на проглед да получите еднакво ясно изображение. За настройката на този параметър може да се възползвате от специалните изображения «Sharpness pattern». Методиката за настройка на «острота» е такава:
  — седнете на разстояние от което ще гледате телевизора;
  — изкарайте на екрана на телевизора «Sharpness pattern»;
  — увеличете параметъра «острота» до максимума, или до значение, при което явно ще се виждат артефакти от излишната «острота»: светли ореоли около обектите и удебеляване на тънките линии;
  — намалете параметъра «острота», докато не пропаднат артефактите в изображението, такива, като светлите ореоли около обектите и удебелените тънки линии.

  Как да настроя правилно параметър «цвят/наситеност»?
  Правилното настройване на даденият параметър без замервания е сложно. Моите препоръки - изкарайте на екрана на телевизора качествени фотографии на природна тематика с множество отенъци на зеленият цвят (тъй като очите са най-чувствителни към него, и именно той на много телевизори е преекспониран) и регулирайте параметъра «цвят/наситеност», докато изображението не почне да изглежда максимално реалистично. Допълнително трябва да проверите настройките на качествени фотографии на хора, отенъците на кожата трябва да бъдат естествени.

  В моя телевизор има настройки за баланса бялото и система за управление на цветовете (CMS), как да ги настроя правилно?
  Само с помощта на апаратна калибровка. Настройването на дадените параметри «на око» е безполезно.
  http://store.spectracal.com/
  http://www.calibrationforums.com/forum/

  Благодаря че отделихте от своето време. Конструктивната критика се приветства.

  _________________________________________________
  Линкове:
  Стандарт REC709 — http://en.wikipedia.org/wiki/Rec._709
  Ниво на бялото (100IRE) за настройки на «контраста» — http://www.w6rz.net/irewindow100.zip
  Диск за настройки AVSHD — http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

  Картинки:
  http://tvcalibration.ru/wp-content/u...bars_pluge.jpg
  http://tvcalibration.ru/wp-content/u.../sharpness.jpg
  http://tvcalibration.ru/wp-content/u...12/nature2.jpg

  _________________________________________________
  http://www.pbase.com/jackcnd/1080p_tests
  http://tvcalibration.ru/
  http://www.lagom.nl/lcd-test/
  http://www.burosch.de/
  http://www.testbilder.de/
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-01-14 в 11:54.
  nikolayvarna, Belge и ivanpz харесват това.

 2.  
 3. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2011
  Мнения
  3,321
  #2

  Re:Съвети за правилна настройка на телевизора

  При някои марки има възможност за отделни настройки на " подсветка" и " яркост". Като според мен настройката на подсветката е по-важна.

  П.С. Поздравявам те за съветите, ще са от полза на много хора!

 4. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,901
  #3

  Re:Съвети за правилна настройка на телевизора

  Ето още някои общи настройки за отделните марки

  _________________________________________________
  Panasonic plasma
  Sharpness: 2
  Vivid Color: Off
  Eco Off
  P-NR Off
  Gamma 2.2
  Intelligent Frame Creation Off
  16:9 Overscan Off

  Panasonic LCD
  Viewing mode: Cinema
  Sharpness: 2/3
  Color balance: Warm
  Eco On/Off
  Vivid color Off
  P-NR Off
  Intelligent Frame Creation Off
  Gamma 2.2
  16:9 Overscan Off

  За тези които разполагат с оборудване
  http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...2:19840:3958:1

  _________________________________________________
  LG LCD
  Dynamic Contrast Off
  Super Resolution Off
  Colour Gamut Standard
  Edge enhancer Off
  Color Filter Off
  Noise reduction Off
  Mpeg noise reduction Off
  Black level Low
  LED local dimming Low
  TruMotion Clear Plus /Off
  Color temperature Warm
  Gamma 2.2
  Eco mode On/Off

  LG Plasma
  Dynamic Contrast Off
  Noise Reduction Off
  Super resolution Off
  Gamma Low
  Black level Low
  Film mode Off
  Color gamut Standard
  Edge enhancer Off
  xvYCC Auto
  Color filter Off
  Color temperature Warm

  _________________________________________________
  Sony LCD
  Color temperature Warm2
  Noise reduction Off
  Dot noise reduction Off
  Reality Creation Off
  Smooth gradation Off
  Motionflow Clear/Clear Plus
  Film mode Off
  Black corrector Off
  Adv. Contrast Enhancer Off
  Gamma 0
  LED Dynamic Control Off
  Auto Light Limiter Off
  Edge enhancer Off
  Eco On/Off

  _________________________________________________
  Samsung LCD
  Picture preset: Movie
  Eco Off
  Black Tone Off
  Dynamic Contrast Off
  Color space Auto
  Gamma +2
  Color Enhancer Off
  Color Tone Warm2
  Digital Noise Filter Off
  Mpeg noise filter Off
  Film mode Off
  HDMI Black level Low
  Motion Plus Off
  LED Motion Plus On

  _________________________________________________
  Philips LCD
  Noise reduction Off
  Tint Custom
  HD Natural Motion Off
  100 Hz Clear LCD On
  Super resolution Off
  Advanced sharpness Off
  Dynamic contrast Off
  Dynamic backlight Off
  MPEG artefact reduction Off
  Color enhancement Off

  _________________________________________________
  Sharp LCD
  Viewing mode: Movie
  Sharpness: 0
  OPC On/Off
  Color gamut range Standard
  Color temp. Mid-low
  Scanning backlight 200 Scan
  Gamma adjustment +1
  Film mode Off
  Active contrast Off
  DNR Auto

  _________________________________________________
  Toshiba LCD
  ColorMaster Off
  Color temperature 2
  Auto Brightness Sensor Settings On/Off
  Active backlight control Off
  Black/White level 0
  Static gamma 0
  Noise reduction Off
  Resolution+ Off
  Active Vision M200 Pro On/Off
  Film stabilization Off

  _________________________________________________
  История- тази статия е в процес на развитие...

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...B8%D0%BD%D0%B0
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...82%D1%8A%D1%80
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...82%D1%8A%D1%80

  Първите едноклетъчни организми развили зрителен пигмент - родопсин, чрез който определяли посоката и интензитета на светлината. Така определяли посоките горе и долу докато плават във водата. През деня потъвали надолу за да се скрият от ултравиолетовите лъчи, при залез изплавали нагоре за да се възползват от слънчевата светлина необходима за фотосинтезата.

  Първите млекопитаещи са виждали цветно, но преди 230 милиона години всичко се променя заради динозаврите,които карат млекопитаещите да се скрият в дупки под земята-така губят част от цветното си зрение. След изчезването на динозаврите и излизането наново от дупките с течение на времето въстановяват част от цветното си зрение.

  Противно на общоприетото домашните ни любимци, кучета и котки виждат цветно - в синъо и жълто. Нещо което е неизвестно на създателите на първият ТВ канал за кучета http://dogtv.com/

  Преди 35 милиона години приматите развиват трети фото рецептор - червено. Този цвят им е бил необходим в изхранването, за да различават новите свежи листа по върха на клоните на дърветата - имат по-висока калоричност и лек червеникав отенък, също така са и по-лесно смилаеми от старите листа. С това ново подобрение в зрението си виждали и намирали по-лесно узрелите плодове.

  Днес голяма част от хората имат проблеми със зрението - цветоусещането.
  Един на всеки 10 мъже и една на всеки 200 жени страдат в определена степен от далтонизъм. При мъжете това е обусловено от малкият брой Х хромозоми (при мъжете е само една - XY) в която е кодиран червеният цвят. Хора прекарали инсулт също губят цветоусещането си.

  Тест за далтонизъм на Ишихара
  http://vbox7.com/play:9cb68e58
  http://www.colour-blindness.com/bg/c...r-test-plates/

  Количеството и съотношението на фоторецепторите при отделните индивиди е различно. Това може да се види най-ясно при снимки на ретината. При някои фоторецепторите за зелено са повече, при други червените са повече. Общо взето съотношението е в границите 1:25:25 - син-зелен-червен. Мозъкът ни обаче се е адаптирал, компенсирайки тези разлики и така виждаме сходно.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-12-14 в 18:21.

 5. Junior Member
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  83
  #4

  Re:Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  Здравейте,
  Опитвам се да наглася образа на телевизор Philips 42pfl3606- откъм Contrast и Brightness мисля че го докарах до някакви задоволителни стойности - съответно Contrast-39 Brightness-53 Color-42 , изключил съм всички "подобрители" на картината, за Tint пробвах Warm но не ми харесва и малко я модифицирах със следните стойности R-128 G-105 B-87 , с тези стойности на Tint цветовете са хубави но синьото и жълтото ми бягат - синьото отива към лилаво, а жълтото зеленее, както и да ги въртя стойностите на Tint-a за да стане хубаво жълто и синьо се развалят другите цветове.
  Моля за съвет как да ги настроя.
  Благодаря ви.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,901
  #5

  Re:Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  Трудно може да се даде точен съвет от дистанция без да се вижда резултатат на живо, но съдейки по оплакванията ти - намали малко червеното и зеленото.

  http://www.avforums.com/home/picture...Email+Campaign

 7.  
 8. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,901
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-11-12 в 18:09.

 9. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,901
  #7

  Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-11-12 в 17:59.

 10. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,901
  #8

  Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  Настройващи дискове

  Spears & Munsil

  Joe Kane Productions

 11. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,901
  #9

  Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/


 12. Member
  Тук е от
  Jun 2011
  Мнения
  341
  #10

  Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  PANASONIC TX-L42ET60E

  *(леко затъмнен, вечерен режим)

  Menu (копчето на ДУ) > Картина > Реалист. кино настр.
  Задно осветление - 20 (удобно за вечерно време, иначе за през деня можеш да увеличиш до около 50-70, ако с 20 ти е тъмно)
  Контраст - 100
  Яркост - 0
  Цвят - 70
  Нюанс - 0
  Рязкост - 50
  Цветна температура - Нормален
  Жив цвят - Изкл.
  Контрол подсветка - Изкл.
  Сензор обкръжение - Изкл.
  Шумопонижение - Ауто
  Понижаване MPEG шума - Auto
  Intelligent frame creation - Максимален (ако ти пречи това, че при "Максимален" има леко разминаване между звука и отварянето на устните на хората на екрана, тогава избери "Изкл."; междинните настройки "Минимум" и "Среден" хем добавят това леко забавяне, хем не правят картината видимо по-плавна)

  Допълнителни настройки > Gamma - 2.2
  Допълнителни настройки > Фина настройка > Ниво на входящ сигнал - IRE100

  Настройки на опциите > Режим филмов каданс - Изкл.

  Настройки на екрана > Режим 16:9 Overscan - Изкл.
  Настройки на екрана >Н-размер - Н-размер2
  Настройки на екрана >Настройки на Zoom > V-размер - 1
  Настройки на екрана >Показване екран - Вкл.  **(по-ярък, дневен режим):

  Menu (копчето на ДУ) > Картина > Кино
  Задно осветление - 50
  Контраст - 100
  Яркост - 0
  Цвят - 50
  Нюанс - 0
  Рязкост - 50
  Цветна температура - Нормален
  Жив цвят - Изкл.
  Контрол подсветка - Изкл.
  Сензор обкръжение - Изкл.
  Шумопонижение - Ауто
  Понижаване MPEG шума - Auto
  Intelligent frame creation - Максимален (ако ти пречи това, че при "Максимален" има леко разминаване между звука и отварянето на устните на хората на екрана, тогава избери "Изкл."; междинните настройки "Минимум" и "Среден" хем добавят това забавяне, хем не правят картината видимо по-плавна)

  Настройки на опциите > Режим филмов каданс - Изкл.

  Настройки на екрана > Режим 16:9 Overscan - Изкл.
  Настройки на екрана >Н-размер - Н-размер2
  Настройки на екрана >Настройки на Zoom > V-размер - 1
  Настройки на екрана >Показване екран - Вкл.  ВАЖНО! Направих и едно изображение, чрез което много лесно може да се калибрира картината на телевизор (като яркост и различие, а не като цветопредаване), независимо от марката и модела, или типа технология на екрана. При неправилни настройки ще забележите резки граници между полутоновете, докато при правилна калибрация трябва преливките да са много плавни и да няма отчетлив кръг в средата на изображението. Режим "Динамичен" се проваля мигновено при въпросното изображение и така лесно можете да добиете представа колко погрешна картина предлага той.

  PNG (100% качество):
  http://imageshack.us/a/img24/33/aai3.png

  BMP (има лека, едва доловима загуба на качеството):
  http://imageshack.us/a/img35/3687/9g5a.bmp

  JPG (при този формат има по-силна загуба на качеството, поради което не представя добре плавните преливки между отделните полутонове):
  http://imageshack.us/a/img850/1639/2rev.jpg
  Този пост е редактиран от botev4o; 23-12-13 в 02:38.

 13. Member
  Тук е от
  Jun 2011
  Мнения
  341
  #11

  Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  По погрешка горе съм качил друго изображение на мястото на правилното такова. Сега вече прилагам правилното тук (изображение №2), наред с още две допълнителни тестови изображения.

  ВАЖНО! Направих три изображения, чрез които много лесно може да се калибрира картината на телевизор (като яркост и различие, а не като цветопредаване), независимо от марката и модела, или типа технология на екрана. При неправилни настройки ще забележите резки граници между полутоновете, докато при правилна калибрация трябва преливките да са много плавни и да няма отчетлив кръг в средата на изображението. Режим "Динамичен" се проваля мигновено при въпросните изображения и така лесно можете да добиете представа колко погрешна картина предлага той.

  ТЕСТОВО ИЗОБРАЖЕНИЕ 1 (при правилна калибрация трябва да забелязвате розов цвят в центъра и плавен преход розово>червено>зелено, а при неправилна - червен център, както и рязка граница между червеното и зеленото; в краищата съм добавил и ъглови ленти, съставени от 1 бял и 2 черни пиксела дебелина, с цел да проверите дали картината се предава в правилен мащаб при 1920x1080):

  PNG (100% качество):
  http://imageshack.us/a/img560/3788/dg83.png

  JPG (при този формат има по-силна загуба на качеството, поради което не представя добре плавните преливки между отделните полутонове):
  http://imageshack.us/a/img844/373/xleg.jpg


  ТЕСТОВО ИЗОБРАЖЕНИЕ 2 (при правилна калибрация трябва да забелязвате възможно най-малък розов кръг в центъра и плавен преход от розово към синьо, а при неправилна - голям розов кръг в центъра, както и рязка граница между розовото и синьото; сменяйте измежду няколко режима на картината и благодарение на променящият големината си розов кръг ще установите значителна разлика между тях):

  PNG (100% качество):
  http://imageshack.us/a/img716/3594/f0g1.png

  JPG (при този формат има по-силна загуба на качеството, поради което не представя добре плавните преливки между отделните полутонове):
  http://imageshack.us/a/img543/8596/axdd.jpg


  ТЕСТОВО ИЗОБРАЖЕНИЕ 3 (при правилна калибрация трябва да забелязвате розов цвят в центъра и плавен преход към жълто, а при неправилна - по-голям розов кръг, както и рязка граница между оранжевото в средата и зеленото по края; в краищата съм добавил и ъглови ленти, съставени от 1 бял и 2 черни пиксела дебелина, с цел да проверите дали картината се предава в правилен мащаб при 1920x1080):

  PNG (100% качество):
  http://imageshack.us/a/img17/3717/iajm.png

  JPG (при този формат има по-силна загуба на качеството, поради което не представя добре плавните преливки между отделните полутонове):
  http://imageshack.us/a/img11/7250/tneh.jpg
  Този пост е редактиран от botev4o; 01-01-14 в 07:34.

 14. Novice
  Тук е от
  Oct 2014
  Мнения
  1
  #12

  Отговор: Re:Съвети за правилна настройка на телевизора

  Zdraveite,svarzal sam PC s LAN kabel kam TV (KDL 55W815)SONY . Kak da gledam filmi ot kompa ?

 15. Senior Member
  Тук е от
  Oct 2010
  Живее в
  Шумен
  Мнения
  1,184
  #13

  Отговор: Re:Съвети за правилна настройка на телевизора

  Цитат Първоначално публикувано от gorgi_ Виж публикацията
  Zdraveite,svarzal sam PC s LAN kabel kam TV (KDL 55W815)SONY . Kak da gledam filmi ot kompa ?


  DLNA - медийни сървъри

 16. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2014
  Мнения
  46
  #14

  Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  Изключително важна тема ! Хиляди благодарности
  Имам следното питане.Направил съм тези настройки
  https://www.youtube.com/watch?v=Z36IDTHQiWc

  Ще ги гледам така 2-3 дена и ще реша дали да ги оставя.
  Имам лек проблем.Не мога да намеря "Expert Pattern" както и "Colour Space: Custom (Red - R53, G0, B3; Green - R14, G52, B5; Blue - R0, G14, B49; Yellow - R50, G 48, B0; Cyan - R13, G50, B49; Magenta - R48, G0, B49)" настройките в скобите ги няма.Тези малки детайли са от голямо значение,като нищо могат да катурнат каручката.

 17.  
 18. Junior Member
  Тук е от
  Sep 2014
  Мнения
  148
  #15

  Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

  Здравейте,
  някой да желае да сподели настройки за Panasonic TX 48 AS 640 ?
  Този пост е редактиран от Plamen Chonkov; 20-01-15 в 14:05.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. PlayStation 4 / FAQ - съвети, обсъждане
  От hristoslav2 във форум Конзоли за игра
  Отговори: 834
  Последно: 20-11-20, 14:51
 2. Отговори: 2
  Последно: 28-10-13, 09:44
 3. Правилна експлоатация на лаптоп?
  От conan във форум Общ - хардуер
  Отговори: 66
  Последно: 02-03-07, 23:43
 4. Съвети/Мнения за ЛАН Мрежа
  От Nasko0o във форум Мрежи
  Отговори: 8
  Последно: 04-04-06, 20:18
 5. Съвети за покупка на ц. фотоапарат
  От Tai-Pan във форум Фото и видеокамери
  Отговори: 12
  Последно: 21-06-05, 19:06
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе