Първоначално публикувано от
KPAHK Благодарности Променливотоков
, да не се бърка с Правотоков от другата тема.
Подобна табличка съм си извадил и аз. Интересно ми е колко и дали въобще е замервана консумацията при ПЪЛНА мощност при отрицателни температури с работещ нагревател (радостното е, че поне няма да мръзна, друг е проблема колко ще плащам). Например за 16кВт помпа колко харчи при отдаване на 16 кВт при -7гр. или -10гр. В този случай силно се съмнявам за така прехвалените Тошиби до излезнат високо ефективни както ги хвалят. С включен нагревател сигурно СОР-а им ще е трагичен.
Както и да е. Питам за конкретно мнение за Toshiba Powerful 11 (това е последното което ми оферираха). Според рекламната брошурка - "Номинална мощност до -15гр.", според дейта бук:
- Средна мощност при 7гр./35гр. 14 кВт. - т.е евентуално трябва да е 14 кВт-ова помпа, по аналогия с всички останали
- Средна мощност при 2гр./35гр 11 кВт. - т.е. 11 кВт-ова както оказва и модела - HWS-P1104HR-E
- Средна мощност при -7гр./35гр. 9,76 кВт.
- Средна Мощност при -15гр/35гр. 8,06 кВт - Та се чудя кое и е "НОМИНАЛНОТО" при -15гр.
Честно казано си мислех, че все още Япончетата са коректни и не се опитват да ни мажат ските като в БГ.