Здравейте на всички нов съм във форума. Чудя се дали Gree Amber Nordic е подходящ климатик за преработка в термопомпа въздух вода ?
Приемам всякакви мнения, препоръки и опит по темата.
Здравейте на всички нов съм във форума. Чудя се дали Gree Amber Nordic е подходящ климатик за преработка в термопомпа въздух вода ?
Приемам всякакви мнения, препоръки и опит по темата.
Този пост е редактиран от npm; 23-07-20 в 18:06.
В крайна сметка се изработиха 2 такива системи с 24-ки машини.
Едната е с 8 радиатора и топли 80 м2 етаж от къща със 35-40 м2 стъклопакети.
А другата топли 100 м2 етаж от къща с 900 м тръби за подово.
Машната на отопление се държи много адекватно. Като и трябва се набира до 3.2 кВт електрическа мощност, като си пази температурата си пада на 500-600 Вт .
С какви температури на водата работят системите? Колко кинти ти отоплението на година?
Тази с радиаторите работи на 42-35, а на подовото 35-30. За точни сметки не мога да кажа, но мисля че беше нещо около 750-850 лв целия сезон.
Здравей, и аз съм със същата машина и ми е интересно да разбера как работи при теб. Още не е готова къщата и не съм я пускал за повече от няколко часа, където първоначално не можеше да вдигне повече от 2200 w консумацията
Посъветваха ме и добавих фреон и за момента при пуск се набира до 3100 w. Вързана е към 880 метра подова тръба на 95 кв.м. Ще я ползвам само на отопление. Сега е топло и работи он оф
Някой знае ли това с какво са го изрязали?
Това фибран ли е? Изглежда изрязвано нож. И защо са медни тръбите - с директно изпарение ли е?
Съществуваш бетонов под е, казват го в клипа. Тръбите ми приличат на някакви пластмасови и ще правят подово с термопомпа. Това което ме учуди е с какво са изрязали толкова спретнати и точни канали.
Има машини за рязане на канали.Гледах в Лидъл някаква на Паркшит.
https://www.cmx.bg/product16608/frez...powx0650-18-kw
Аха ясно. Големо гърбене е паднало.