Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения
Пак в този ред на мисли е по-добре да караме нови Мерцедеси, отколкото стари Опели, но все пак е за предпочитане на Опел, отколкото пеша, нали? :) Та това ми беше интимната мисъл, понеже да гледаш картинки без звук не е особено приятно. ;)
И да, интересувам се от мултимедията, че с тия 4-5 програми дето ще ги хващам на село не е зле и да мога да пусна някой филм като съм там.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
grid
Здравейте. Взех си този декодер от техномаркет - Neo dvbt-2100+ , но при свързване с телевизора индикацията му светва в червено, после в зелено и нищо. От дистанционното работи само копчето за включване и изключване. Никакви менюта не се появяват, както би трябвало да е според инструкциите. Да не би и в скарт изхода да трябва да се свърже кабел. Ако някой е по-запознат, да сподели. Благодаря.
С какъв ТВ го свързваш и по кой начин ?
- - - - - - - - - -
Цитат:
Miki
Пак в този ред на мисли е по-добре да караме нови Мерцедеси, отколкото стари Опели, но все пак е за предпочитане на Опел, отколкото пеша, нали? :) Та това ми беше интимната мисъл, понеже да гледаш картинки без звук не е особено приятно. ;)
И да, интересувам се от мултимедията, че с тия 4-5 програми дето ще ги хващам на село не е зле и да мога да пусна някой филм като съм там.
При теб е така , но при гледане на телевизия звук си има . Всеки си избира как да го ползва .
Колега , а 1080р рипове гледаш ли на кинескопа и не е ли по-добре да имаш подходящ ТВ , за да видиш всичките редове !?
Цитат:
logic
С какъв ТВ го свързваш и по кой начин ?
С два телевизора - KTN и Crown, 14 инчови. Свързвам както е отбелязано в книжката с инструкции. Затова се чудя дали не трябва и скарт да се свърже към телевизора.
Ти книжката не я гледай много , има грешки ! Явно си се объркал , така като ти чета поста .
Ползваш само скарта ( или чинч ) и това е . От декодера в телевизора и да търси каналите .
Свързал съм антената от комплекта в антенния вход на декодера, с другия даден кабел съм свързал декодера и тв-то и с третия кабел - декодера към контакта. Тези не може да се объркат. А за скарта питам понеже няма такъв кабел в комплекта и не знам трябва ли и той да се свърже.
Не може едновременно по два различни начина да се предава сигнал - или единия или другия . А кой е той , си избираш ти . Може и кабела да е фалшив , пробвай с друг , ако имаш или си вземи скарт кабел .
В какъв смисъл по два начина?
В смисъл по твоя начин , за който питаш - с кабела от кутията и скарт . От менюто на телевизора превключваш ли входовете ?
Явно не си намерил канала на който излъчва ресивъра. Пусни телевизора на "Търсене на канал", за да намериш канала на който излъчва ресивъра, като ще видиш менюто на ресивъра и го пусни да сканира.
Нямам скарт кабел и не искам да свързвам с него. Но питам за него, понеже като свържа с наличните кабели нищо не става. Пак казвам - свързвам антената към декодера и с другия кабел декодера към тв-то. Индикацията на декодера свети и дотам., а на дистанционното работи само копчето за включване и изключване.
И аз пак да кажа - някъде бъркаш , освен ако декодера не е дефектен , не го ли пробваха в магазина ? И връзката по скарт е по-добра и качествена !
Стана, най-после. Оказа се, че трябва повече време да пусна търсенето на канали. Със скарт кабел може да пробвам евентуално по-натам. Благодаря ви за помощта. :smiley:
Колеги от няколко дни взех един STR8113 и мисля че има някакъв дефект, когото приемника и e спрян OFF (свети червения LED) се чува силен шум ,високо честотно свистене от кутията на приемника .Пробвах да изключа захранването на антената и RF Модулатора няма ефект.
Някой с подобен проблем?
Другия ми въпрос е дали някой да е пробвал свързване с CRT Монитор със DVI-HDMI ?
А този монитор какви входове има - VGA или и други ?
Това с свистенето наистина е доста странно . Да не би твоя модел да е с активно охлаждане т.е. да има вентилатор ?!
Не е с активно охлаждане,а за монитора май съм в грешка защото съм го заточил на село .По спомен давам има VGA и VGA BNC connectors а за тях само с конвертор става.