Здравейте! Днес смених телевизора - старият Самсунг CRT 22 инча, с нов SONY KDL-40RD450BAEP - до тук добре!
Клиент съм на Булсатком и ползвам сателитна телевизия от много години. Както се досещате на стария телевизор картината беше пиемлива, но след като пуснах на 40 инча направо ми призля. Картината е замазана, около надписите се появяват сиви пиксели, пикселизация, абе пълна скръб.На всичкото отгоре телевизора го гледаме от 1.5-2 метра и всичко се набива на очи...
Проблемът обаче е, че не всичко е по вина на Булсатком - поиграх си с настройките на телевизора, изключих всички режими за подобраване на картината и нещата малко се подобриха.
Също така за момента съм с приемник ZHD200 и е свързан към телевизора с 3 метров HDMI. Възможно ли е тази дължина да прецаква качеството допълнително?
Има ли тук хора със Сони телевизори, които да имат съвет как да се подобри малко картината на SD каналите?
Записах се да дойдат техниците на Булсатком и те да погледнат дали всичко е наред с приемника, но имам 6-то чувство, че нищо няма да направят.
Отделно вече мисля схеми да гледам телевизия от други източници - IPTV -пак на Булсатком, но доколото ми казаха, интернета ми трябва да е много добър, а и трябва да опъвам ЛАН кабел до телевизора.