Re: Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение
Днес купих Елитчето (400USBL) модел. USB-то работи нормално. Малко субтитрите са малки и без фонд трудно се четът но за тези проблеми сте намерили решения за което :Drinks:
Сле проверка на фирмуера излязоха следните данни:
VERSION 05.00.05.07
SUB-VER 08.04.00.18
8032 05.00.05.07
SERVO 07.11.00.00
RISC 05.00.05.07
DSP 03.03.02.33
REGION CODE 0
Логото при включване е синюто така че явно съм с последният ъпдейт от сайта на елит. Искам само да увелича шрифта и отключа DTS. Но от elite@abv.bg изтеглих доста файлове и да не стане объркване ще попитам:
1. За шрифта кой файл;
2. За DTS - файла "PV-400USB-secondshoe-v2 DTS" ли е ?
3. За двата файла отделни CD-та ли да правя или може на едно?
4. Трябва ли да се затворят дисковите при записване?
Новобрански въпроси предполагам но дано ме съжалите :help
Това PV-400USB-secondshoe-v2 DTS ти е достатъчно включва сичко което ти трябва.
Здравейте
кой от моделите на ЕЛИТЕ бихте ми препоръчали да купя при положение ,че явно има модели които са с различни елктроники и не подлежат на префлашване с доработен фърмуеър?
Как мога да проверя това ?
10х
Цитат:
Първоначално публикувано от TODD
Това PV-400USB-secondshoe-v2 DTS ти е достатъчно включва сичко което ти трябва.
10X TODD
някои може ли да обясни защо Елит 400 не отваря субтитрите когато един филм от два фаила divx е записан в една папка на ДВД диск .Не ги отваря при втората част
От скоро и аз съм собственик на 400usb . При мен проблемът е в захранването когато се превключи в стен бай от dvd то се чува посточнен писък .Така всеки път dvd то трябва да се изключва от щепсела.
Цитат:
Първоначално публикувано от skalata6290
някои може ли да обясни защо Елит 400 не отваря субтитрите когато един филм от два фаила divx е записан в една папка на ДВД диск .Не ги отваря при втората част
хм, и при мен има подобен проблем само, че моето чете субтитрите но не са синхронизирани с картината а избързват и то с доста.
При мен вчера забелязах на филма "The Predator 2" - Второто CD неще да му отвори субтитри и неще... На компютъра си тръгват без проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от cve_t
От скоро и аз съм собственик на 400usb . При мен проблемът е в захранването когато се превключи в стен бай от dvd то се чува посточнен писък .Така всеки път dvd то трябва да се изключва от щепсела.
При мен този проблем го реших по следния начин :
Отворих двд-то , на платката със захранването има съединител на който пише +24 V и маса. На тези клеми запоих резистор със съпротивление 560 ома на 2 вата. Проблема изчезна.
Цитат:
Първоначално публикувано от skalata6290
това винаги ли се получава?
при мен може би само 1-2 пъти...но аз не записвам филмите по папки - всички на куп в кореновата директория на двд-то
възможно е и субтитрите да са кофти; хубаво е да се проверяват за грешки със subtitle workshop - аз го правя, когато не ме мързи, т.е. рядко напоследък...
случи ми се наскоро например да не тръгнат субтитрите на един епизод на prison break, качен на usb drive, свалих друг субтитър, преименувах файловете и на дивх и на субтитъра и тръгна...
Здравейте фенове на ЕЛИТ.
Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя DVD Elite модел 400USB. От почти 5 месеца го търся по магазините и няма и няма и няма. Къде го има - в кой град, магазин ...
Тенкю.
До всички които имате проблем с пускането на субтитрите на второто CD от филма достатъчно е просто когато започне втората част на филма да натиснете бутона на дистанционото за субтитрите веднъж с две думи да ви испиши че зарежда вторите субтитри. Това се получава когато имената са сходни и плеъра разпознава субтитрите за двата диска по звапъти за първия и по двапъти за втория така напрактика филма върви със субтитри на първия диск а когато превключи на втория пак пуска субтитрите за пъвия диск а не за втория за това е нужно да натиснете посочения по горе бутон. Дано сте ме разбрали. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от TODD
До всички които имате проблем с пускането на субтитрите на второто CD от филма достатъчно е просто когато започне втората част на филма да натиснете бутона на дистанционото за субтитрите веднъж с две думи да ви испиши че зарежда вторите субтитри. Това се получава когато имената са сходни и плеъра разпознава субтитрите за двата диска по звапъти за първия и по двапъти за втория така напрактика филма върви със субтитри на първия диск а когато превключи на втория пак пуска субтитрите за пъвия диск а не за втория за това е нужно да натиснете посочения по горе бутон. Дано сте ме разбрали. :)
Да ... това съм го забелязал отдавна че така се оправя... но при този филм който бях споменал "Хищникът 2" не ми зарежда субтитрите на второто ЦД дори и след тази процедура за която си писал... (доста странно - на други филми до сега не ми е правило тоя номер).
послепис: Плеърчето не разчита мултисесиите на ЦД или ДВД-тата...
1. Повтарям каквото писах и преди в тази тема. Когато субтитритре са с много голям размер на файла е възможно плейъра да не ги прочете. Не съм се занимавал да търся с кой формат субтитри го прави номера и при какви размери. За всеки филм си правя субтитри в трите формата sub, srt и ssa. Винаги прочита поне единия. За целта ползвам Subtitle Workshop. Отнема секунди.
2. Чете си мултисесийни CD дискове, но не и мултисесийни DVD. Даже му ъпдейтвам софтуера с мултисесиен CD. Разчитало ми е по 6-7 сесии, не съм пробвал какъв му е максимума :) .