2 Прикачен файл(ове)
Система за домашно кино(ХЕЛППП)
Взех си система за домашно кино LG LH-T551TB,и нещто не ми харесва как свири(няма бас)някой може ли да ми каже как да го настроя,и ако някои има такава система....да каже как е при него(дали свири добре и как е баса)* * * *Благодаря ви предварително:)
Re: Система за домашно кино(ХЕЛППП)
Andi, приятелю ти процете ли си първо книжката с опътването. Там на Български си е описано подробно всичко, което те интересува. Ти преди да го вземеш това LG, не го ли чу в магазина от където го купи! Отиваш в SETUP и от там на AUDIO има усилване на BASS!!! Ако и тогва не ти харесва незнам, трябва да го види някой твой познат който разбира и ако не е в ред веднага на рекламация!
Цитат:
Първоначално публикувано от LUDIA
Andi, приятелю ти процете ли си първо книжката с опътването. Там на Български си е описано подробно всичко, което те интересува. Ти преди да го вземеш това LG, не го ли чу в* магазина от където го купи! Отиваш в SETUP и от там на AUDIO има усилване на BASS!!! Ако и тогва не ти харесва незнам, трябва да го види някой твой познат който разбира и ако не е в ред веднага на рекламация!
Ами купих я от технополис,там като я пробвах свирише много добре.Правя настройките както пише в книжката но няма никаква разлика, съббувера е 150вата а свири като някои 50-60ватов!!!И сетупа е много беден,няма за баланс,басове и пищтялки.И друго...системата се усилва да 40...до 18 има някъв бас а след това абсолютно никакъв.Възможно ли е да е дефектна?
Andi в MENU/AUDIO трябва да имаш доста настроики, настр. режим на високоговорители: настр. на по-късно възпроизвеждане:* настр. на FRONT,CEN,REAR,SW:* наст. на DRC.Слет като се поровиш в тези настройки трябва да останеш доволен. Аз имам Самсунг HT-TR75 с150W субуфер и* държа настр. на субуфера на -6db {скалата на SW е от -6db до +6db } защото чашите по секцията дръчант.Слет като си поиграеш* :RTFM: ако има нещо нередо в сервиза или до 3 дни сменят в магазина.
[quote=kobra ]
Andi в MENU/AUDIO трябва да имаш доста настроики, настр. режим на високоговорители: настр. на по-късно възпроизвеждане:* настр. на FRONT,CEN,REAR,SW:* наст. на DRC.Слет като се поровиш в тези настройки трябва да останеш доволен. Аз имам Самсунг HT-TR75 с150W субуфер и* държа настр. на субуфера на -6db {скалата на SW е от -6db до +6db } защото чашите по секцията дръчант.Слет като си поиграеш* :RTFM: ако има нещо нередо в сервиза или до 3 дни сменят в магазина.
Ами усилвам буфера на +5дб(от -5дб до +5дб) и няма никакъв ефект...От какво друго може да е...!!!Възможно ли е да е дефектна тая система?
Провери дали си свързал правилно колоните и субуфера,ако е точно и от menu/auto нищо не можеш да постигнеш, мм да за сервиз си. Аз купих Самсунга от техномаркета и там не пробваха колоните уговорката е око има нещо да го сменя в 3 дневен срок.Можеш да вземеш от познат друг субуфер и да пробваш.Успех.
Има и друго, сега се сетих, на каква повърхност ти е баса. Обезателно ако си с килим и то по-дебеличък(понеже LG нямат крачета на басовете си) слагаш нещо твърдо под него. Аз, например съм сложил 2 теракотени плочки под моя защото съм с мокет. По принцип вързването няма как да го обърйаш. На по-евтините модели LG буксите са оцветени според цвета на куплунга, но все пак ги виж.
Andi субуфера ти няма и 20 вата, а ти си мечтаеш за 60 вата! Я погледни какво пише отзад на системата, май консумацията и беше към 90 вата така че реално си помисли колко вата е цялата система.
Сега, за баса зависи каде си разположил субуфера, това е важно, също килими,мебели и други пречат на баса, пробвай да го преместиш примерно в ъгъла или близко до стена.
А системата ти не е дефектна, просто при повече усилване баса се намалява за да не криви или тн.
Все пак за толкова пари системката става
:)
Абсолютно никакво значение няма къде е разположен баса. Виж върху какво е стъпил може и да оказва значение. Аз не разбрах нещо. Изобщо звук излиза ли от баса или ти се струва слаб. Не трябва да очакваш супер резултати от система направена предимно за красота :)
Но дори и от нея би трябвало да се поразтресат чашите.
здравейте, преди време си купих SAMSUNG HT-P70. До скоро гледах само ДВД и нямах никакви грижи. Системата е супер. Проблема е следният: когато си пусна ДИВ Х със субтитри на български (без значение дали е през УСБ или на диск, може би само без РВ-ДВД) субтитрите излизат за около 10 мин. и после изчезват до края на филма. Ако го пусна отново пак приблизително по същото време изчезват и ги няма целият филм. И това е само при ДИВ Х. Моля Ви дайте някакъв съвет - технически проблем ли е това или е недомислица на Самсунг за субтитрите и ако има някакъв начин да го оправя. Благодаря Ви предварително.
тук явно няма живот. За тези с моя проблем - AVIsub се казва програмата. Вгражда субтитирте във филма и нямате грижи.
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,29589.0.html
ето тука са ти отговорили. ако беше писал само една тема, а не на 100 места щеше да ти е по-лесно.
това с вкарването на субтитрите в картината е тъпо. опитай се да си решиш проблема с плеъра
Отговор: Система за домашно кино(ХЕЛППП)
Имам чисто ново Genius SW-HF5.1 5000 мога ли да го свържа към LG47LA691S,казаха ми че този genius нямал оптика и ефекта ще е нулев,но мога ли да си взема отделно суб буфер с оптика и да използвам останалите 5 колони,и заслужава ли си да се върже 5.1......
Все пак това са тонколони за компютър , но ако ти се занимава - давай . Такъв самостоятелен суб с оптика и вградени декодери трудно ще си купиш нов , от магазин , но може и да изпадне нещо 2 ръка .
Другия вариант е да ползваш конвертор от оптика към чинч , но доколко работи коректно нямам идея .
А каква е разликата от такъ вид система за компютър,и от система за домашно кино,разликата в звука ли е само или има и др,разлика?Не може ли система която е за комп.да се върже към ТВ.....директно...