Резултати от 1 до 2 от общо 2

лош образ на видеокасетофон

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    64
    #1

    лош образ на видеокасетофон

    Предварително се извинявам, че ви занимавам с глупости, ама не мога да си обясня някои неща. Та:
    Имам видеоплеър на 15-ина години, Орион, който досега е работил нормално. Като се влоши качеството на образа (бели линии), му чистя главата и всичко е ок. След последната такава процедура обаче някои касети се плейват нормално, а на други (купени, а не записвани) образът е лош (с белите линии). При превъртане и стоп кадър образът е добър ??? На друго видео тези касети работят нормално. От какво може да е това и дайте някакви препоръки за по - добро чистене на глава.
    Предварително благодаря.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #2

    Re: лош образ на видеокасетофон

    Прилича ми на проблем с тракинга на главите. Щом твоите записани с него касети са ОК, а купените, които са си с различен тракинг - се виждат лошо.
    Нали на всяко видео има някаква си индикация - най често мигащ индикатор на бутона "play" в момента, когато пуснеш нова касета и главите сами си наместват тракинга за най-добра картина. Та погледни за тази индикация - дали си работи.
    Мисля че на почти всяко дистанционно трябва да има и бутон auto tracking, с който принудително извикваш този процес. Също така би трябвало да можеш и ръчно да изменяш тракинга на главите, стъпково, пак от дистанционното. Ако не знаеш как става - погледни си в ръководството или го изтегли от интернет ако го нямаш. Има вариант автотракинга да не работи, а да можеш ръчно да го настройваш ( с бутони + и - или < и > например ) и да търсиш как е най добра картината всеки път при смяна на касетата. Ако и това не става - сервиз.

    Описаното от fanta orange е отново вид проблем с тракинга, но от другата му страна - механичната сходимост на лентата и главите от състоянието на водачите.

    P.S. Имах видео AKAI, което често имаше проблем с купените касети. Автотракинга понякога полудяваше, постоянно мигаше индикацията че главите се наместват и не може да открие "най-добрата картина" Резултата беше, че картината периодично се влошаваше и оправяше и това продължаваше докъм средата на касетата, където най-после нещата се успокояваха. Имам съмнение, че това се дължеше на системата за защита от презаписи Macrovision, която си я има на купените касети и тя да е обърквала автотракинга.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Пикселизиране/Пикселизиран образ
    От martez във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 27-01-12, 15:12
  2. ПРОБЛЕМ С DVI към HDMI образ
    От Razputin във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 2
    Последно: 02-12-08, 00:09
  3. DVD - скапан образ
    От Evlampio във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 08-09-07, 17:37
  4. лош образ към tv-out
    От topche във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 02-08-06, 14:21
  5. Разминаване на звук и образ
    От fori във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 26-10-03, 00:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе