My Dream Home Teather
С този пост искам да дефинирам, каква система за домашно кино бих искал да имам и се надявам с ваша помощ да доуточним спецификациите и да намерим някой да ни го произведе и друг да ни го продаде
аудио/видео плеър
- Свири всякакви формати CD и DVD дискове и не е много претенциозен към качеството им
- Подържа максимален брой аудио формати, като минимум - всички разновидности MP3 и WMA
- подържа кирилица за MP3/WMA таговете и CD-TEXT-а в аудио CD-та
- Подържа максимален брой видео формати, като минимум - всички версии на DivX и Xvid
- Подържа всички известни формати за субтитри като естествено има шрифтове за Кирилица
- Позволява свободно позициониране и мащабиране на субтитрите
- има USB вход и четец на SD карти, като може да възпроизвежда от тях всичко, което може и от дискове
- има HDMI изход като прави качествен up-scaling на всички възпроизвеждани източници
- има мрежова свързаност, която може да ползва за четене от PC на аудио/видео файлове (опция) и за интернет радиостанции
аудио/видео рекордер: трябва да включва всичко, което има един плеър +
- има всякакви видео и аудио входове (може и без HDMI)
- има поне 160G хард диск, на който може да копира всичко, което може да свири
- при запис конвертира във формат, който аз му кажа, или подържа поне DVD и DivX формати
- може да записва DVD дискове във формат DVD-Video или Data в DivX формат от външен източник или от записани на хард диска програми
интегрирана система: трябва да включва всичко, което има един плеър или рекордер +
- качествен FM stereo тунер с RDS
- качествен усилвател 5.1 с възможност да работи и в режим 2.1 с хубав виртуален съраунд
- качествени и с хубав дизайн тонколони
и за всички варианти +
- едно добро универсално дистанционно, което да управлява и телевизора и BULSATCOM
- възможност за ъпдейт на FirmWare и подържан сайт от където да се теглят свободно ъпдейтите
Това, което ме задоволява на този етап е интегрирана система без рекордер и без мрежова свързаност.
Някой да е виждал такова чудо да се продава?