Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 69

Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #46

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Аз лично смятам че при високите резолюции в БГ в момента носителя Hard Disk Drive печели убедително пред носителя Blu-Ray
    ...това ми хареса...действително,докато съществуват торент тракерите хард диска ще си остане основен и едноличен лидер сред носителите на HD съдържание в България.
    Лично аз не виждам иначе коя ще е силата, която ще ме принуди да дам примерно 600-700 лв. за blu ray,вместо за ъпгрейд на видео картата,процесора и закупуването на един добър DVI-HDMI кабел примерно.
    Пред мен в момента стои дилемата 10(15) м. DVI-HDMI или ъпскейлващо DVD,но имам чувството ,че първото си е по-добра инвестиция,едно,че ще го ползвам ежедневно,второ,че е по евтино.

  2.  
     
  3. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    861
    #47

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Точно въпроса е ДАЛИ.
    ...ПП. Снощи пак се убедих колко не им прави впечатление високата езолюция на хората.
    Lazarus18, :-)
    Опитай се да погледнеш малко по-напред в бъдещето. Мислиш ли, че след 20-30 години, ще има CRT туч-ове? Или някой ще позва FullHD екрани? Ами, че тогава на пазара, в магазините, ще има само продукти с характеристики, които СЕГА ние (обикновените хора) не можем да си представим. Всяка медия ще бъде цифрова. Всичко ще бъде цифрово. Тогава, дори и най-неразбиращият потребител ще купува това, което му доставят в магазините - тоест свръхвисокотехнологични (от съвременна гледна точка) панели, или каквото и да е там - 3D, 4D, 4Пи, virtual reality.. и т.н. Твърдението ми е, че независимо от обикновените потребители, техниката се развива. Има хора, специалисти - инженери, физици, химици и т.н., които си вадят хляба с правене на открития и чиито открития фирмите използват за да печелят позиции на пазара. И винаги ще бъде така. Обикновеният потребител има свещеното право САМО да избира между Производителите и по този начин да определя чия Производителска стратегия е най-добра. Вика му се: "Закон за естествения подбор в джунглата", само че в човеко-социализиран вариант.
    Имайки знания за историята на развитието на видеотехнологията, направи ретроспекция и ще видиш, че бъдещето е неизбежно. (Както, например, всеки ден Времето е преобладаващо.) :-))))
    :-)

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #48

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Точно ако се върнеш назад ще видиш куп технологии, които не са се наложили.
    Аз не говоря за след 20 години. Въпроса е дали след 1-2-3 години хората ще изхвърлят двд плеърите си, целите си колекции от двд филми и ще започнат да купуват 10 пъти по-скъпи плеъри и 2-3 пъти по-скъпи филми само заради по-висока резолюция, която те, повярвай ми, не виждат. Убедил съм се в това.
    Опитай се да погледнеш с очите на родителите си, на баба си, на приятелката си/жена ти. Това са кората, които трябва да се "пречупят".
    Аз съм убеден в предимствата на новите технологии, но харата като нас са малък процент.
    Аз мисля, че ако не паднат цените в пъти на филмите и техниката Блу-рей няма да стане масовия формат като ДВД ще си запази позициите като водеща технология.

  5. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    861
    #49

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    lazarus18 :-)
    За колекциите от DVD си прав, но само в краткосрочен план. Чудя се, дали XDE енджина на Toshiba е толкова добър, след като експертните ревюта, например
    http://kowabunga-cnet.com.com/video-...l?tag=pdtl-img
    го недолюбват, като го окачествяват като "напудрен "edge enhancement" за "sharp mode", в случая. Дали, например XD-E500 е по-добър в ъпскалирането от Panasonic DVD-S54?
    Колко би могло да се изтиска от добрите стари DVD-та?
    И колко време ще трябва за да паднат цените на Blu-Ray? Мисля, че не-повече от 2 години. Даже са много. Колкото до DVD, надявам се в бъдеще да се произведат плейъри, които да могат качествено да изтискват всеки бит от 720х576-те пиксела (PAL) резолюция, интелигентно използвайки наличната bitrate :-)
    :-)

    P.S. Не мисля и да се опитвам да пречупвам мисленето на хора, чиито нужди са вече в областта на "мъдро осъзнатия скромен житейски кръг от потребности". Повечето от моите познати, например, се възхищават на това, което виждат в къщи и си набелязват цели, които да следват. Всеки според възможностите си. За останалите - те просто нямат нужда от това. Пожелавам си и аз да доживея някой ден да изпитвам нужда от много малко неща.
    Както казват будистите - "Желанието поражда страдание" :-)
    Та така.
    :-)

  6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #50

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Не съм виждал този модел на Toshiba, но имам HD-DVD на Toshiba с чип Anchor Bay, който се води по-добър и от Faroudja. Трябва да ти кажа, че ДВД-тата, които не са шринкнати се виждат доста добре. При доста от филмите нищо не се губи, че не са HD.
    Снощи обаче изгледах Hellboy 1 и 2 като първата част от ДВД и веднага след това новия на HD. За такива филми няма база за сранение.

  7. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #51

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Цены на Blu-ray резко пошли вниз

    Снижение цен на устройства с поддержкой формата Blu-ray вызвано тем, что интернет представляет для этой технологии серьезную опасность. "До настоящего момента технология не принесла ожидаемого, - констатирует вице-президент Sharp Брюс Трипидо (Bruce Tripido). – И производители почувствовали, что цены нужно снижать сейчас, иначе потом будет поздно". Снизив стоимость, игроки рынка смогут пересадить на эту технологию как можно большее число людей, пока продажи и прокат фильмов через интернет не обогнали продажи и прокат физических носителей. Индустрия звукозаписи, например, уже ощутила негативные последствия от успеха контента в цифровом виде.

    Сейчас стоимость Blu-ray-плееров начального уровня на американском рынке составляет менее $230, но ожидается, что до конца года цена еще упадет. Крупнейшие розничные сети в США Target, Wal-Mart и Best Buy предполагают, что в Черную пятницу (28 ноября) розничная стоимость плееров Blu-ray будет снижена до отметки $150 и еще ниже. Черная пятница – следующий день за Днем благодарения, который в США означает начало сезона праздничных покупок. Для сравнения, средняя стоимость плееров Blu-ray в начале 2008 г. превышала $400.

    Впервые после окончания войны форматов высокой четкости средняя стоимость Blu-ray-устройств пошла на убыль в феврале 2008 г., что естественным образом оказало положительное влияние не спрос, рассказывает вице-президент Best Buy Майк Мохан (Mike Mohan). Однако, несмотря на увеличение спроса, часть пользователей до сих пор не знают о преимуществах новой технологии – не подозревают о том, что Blu-ray позволяет получить более четкую картинку по сравнению с DVD (1080 точек по вертикали против 480), отмечает Мохан. "Мы думаем, что интерес к Blu-ray продолжит увеличиваться, так как все больше людей становятся обладателями телевизора высокой четкости", - надеется вице-президент Wal-Mart Кевин О’Коннер (Kevin O'Conner).

    Ожидая дальнейшего увеличения спроса и освобождая полки в магазинах для демонстрации HD, ритейлеры настроены чересчур оптимистично, ведь существует еще одно препятствие на пути распространения технологии – высокая стоимость Blu-ray-дисков ($30, что вдвое выше по сравнению с DVD), считают эксперты рынка. Кроме того, многие плееры стоимостью менее $230 не имеют возможности подключения к интернету, поэтому дальновидные пользователи попросту могут отказаться от такой покупки.

    По данным Nielsen VideoScan, в сентябре 2008 г. среди всех проданных в США лазерных дисков лишь 4% были стандарта Blu-ray. Многих до сих пор вполне устраивает и DVD. В США насчитывается 6,5 млн семей с устройством воспроизведения формата, однако, как показывают данные опросов, в большинстве случаев это вовсе не плееры, а игровые приставки Sony PlayStation 3, которые имеют встроенный привод с поддержкой технологии. Опросы также говорят о том, что владельцы PS3 покупают диски Blu-ray с фильмами редко.

    В заключении отметим, что разработчиком технологии Blu-ray является корпорация Sony. По итогам II квартала текущего финансового года чистая прибыль компании снизилась на 72%, прогноз до конца марта 2009 г. пессимистичный.

    CNews.ru, 28.10.2008

  8.  
     
  9. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    861
    #52

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не съм виждал този модел на Toshiba, но имам HD-DVD на Toshiba с чип Anchor Bay, който се води по-добър и от Faroudja. Трябва да ти кажа, че ДВД-тата, които не са шринкнати се виждат доста добре. При доста от филмите нищо не се губи, че не са HD.
    Оглеждайки се за добър ДВД плеър, с повишаваща способност до 1080р, който да смени стария ми Panasonic S52 (1080i), попаднах на това:
    http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1313
    След като го свързах и пуснах качествено ДВД, в режим 1080р, разликата в картината спрямо стария ми плеър беше огромна, дори за нетренирано око. Имам само малки забележки към цветовата му схема, както и изобразяването на JPEG, но всичко друго е просто перфектно! Е, не може да докара чак HD изглед, но очевидно процесорът му е оптимизиран за възпроизвеждане на видеосъдържание. С удоволствие изгледах някои от любимите си филми на ДВД отново, само за да се насладя на картината.
    Мисля, че без много-много шум, Pioneer е създал един чудесен ДВД плеър, с качествена обработка на сигнала, който, ако не е по-добър, то сигурно е равен по качество на тоя XDE500 на Тошиба, с който искат да ни уплашат.
    :-)
    Ето и едно ревю, което макар да трябва да се приеме с "е едно наум", е доста показателно:
    http://www.trustedreviews.com/home-c...-DVD-Player/p1

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #53

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    радвам се, че има и други хора, за които темата е смешна колкото на мен
    обяснявам:

    лицето А (моя милост) има компютър, на който прави един куп неща, включая гледане на филми
    лицето Б е голям пич, няма финансови ограничения и може да си купи най-новия, хипер-ултра-мега-свръхмодерен плейър, на който САМО ще гледа филми

    през 2-3 години излиза нововъведение, което удвоява битрейта, учетворява резолюцията и утроява звуковите канали. от какво се нуждаят въпросните 2 лица?

    лицето А (гаден традиционалист, стиснат опортюнист и долен прът в колелото на прогреса и мерака на търговеца да сменя колата през 6 месеца) - тегли безплатна програмка, която просвирва въпросния формат
    лицето Б (бесен купувач, пич, пред когото познатите "завиждат", а зад гърба въртят пръст до слепоочието) - харчи 10 минимални работни заплати з анещо, което вярно, че се вижда, като се напънеш, ама в крайна сметка цицата в порното не става по-осезаема в ръката му

    цикълът се повтаря след още 2-3 години, и докато лицето Б само потребява невероятните нововъведения (ушестайсторяване на битрейта, ограждане на дисплея с амби-шит, извинете "амбилайт" кретения, въвеждане на обемен звук - колони в съседа отгоре и т.н.), лицето А съвсем непрогресивно ползва същите благини, само че със спестените пари храни втора любовница, търка шезлонга с коктейлче в ръка и благославя лицето Б, което е дало парите за изброените екстри.

    нека мнението ми не се тълкува като заяждане, а само като друга гледна точка - на човек, който предпочита да харчи парите си разумно, а не за "най-долното в колонката"

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    299
    #54

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Абе така е, ама има и Лице В /като мен/ , има компютър на който прави всичко , ама се възполвза отвреме на време и от новите благинки

  12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #55

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Не знам как е при лицето А, но аз поне /без а се причислявам към някоя от категориите изцяло/ за компютъра също хвърлям немалко пари. За поддържаш един компютър актуален се харчат повече пари отколкото да актуализираш видео плеърите си.
    През последните 4-5 години съм купил един двд плеър Панасоник, смених го със Denon, после взех едно HD-DVD и Popcorn Hour. Всичко това струва около 1300 лева, но ми е техниката за 2 съвсем отделни системи в различни пмощения. За същи този период вече купувам 2-ри лаптоп на цена близо 3 пъти над тази на плеърите. Дори и да говорим за настолни компютри за това време ще се е наложило да ъпгрейдваш поне 2 пъти и съм сигурен, че сумата щеше да също солидна.

  13. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    861
    #56

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ... лицето Б (бесен купувач, пич, пред когото познатите "завиждат", а зад гърба въртят пръст до слепоочието) - харчи 10 минимални работни заплати з анещо, което вярно, че се вижда, като се напънеш, ама в крайна сметка цицата в порното не става по-осезаема в ръката му
    .... нека мнението ми не се тълкува като заяждане, а само като друга гледна точка - на човек, който предпочита да харчи парите си разумно, а не за "най-долното в колонката"
    Привет, FearMe :-)
    Отстрани погледнато, мнението ти АМА ВАОПШТЕ не е заядливо:-) Наистина :-) Ама наистина, де, не ме гледай недоверчиво...!
    Само не разбрах къде е връзката с темата...
    :-)

  14.  
     
  15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #57

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    P.S. Не мисля и да се опитвам да пречупвам мисленето на хора, чиито нужди са вече в областта на "мъдро осъзнатия скромен житейски кръг от потребности". Повечето от моите познати, например, се възхищават на това, което виждат в къщи и си набелязват цели, които да следват. Всеки според възможностите си. За останалите - те просто нямат нужда от това. Пожелавам си и аз да доживея някой ден да изпитвам нужда от много малко неща.
    Както казват будистите - "Желанието поражда страдание" :-)
    Та така.
    :-)
    adtomov, дето се вика - "каквото повикало, такова се обадило". истинският тарикат не е този, който не знае цената на парите, а тоя, който знае цената на парите на другите и им ги прибира

    но за съжаление не си разбрал същината на изказването ми, а тя е, че при използване на мозъка се намалява използването на парите, а се постига същия резултат. ти като искаш да даваш 2-3К на година за нещо, което остарява морално за година-две - твоя воля. бих искал всички с подобни възгледи да са ми клиенти

    а връзката с темата е, че печели този формат, под който се издаде повече порно (т.е. акумулират се най-много пари). мога да предложа как да допринесеш и ти самия - купувай винаги hi-end продуктите и трудно/леснозаработените ти парички ще наклонят везните на пазара. end of story

  16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #58

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Всъщност точно поддържането на добър компютърна система струва повече от поддържането на видео плеъра. Един хубав двд плеър, струващ 300-800 лева, няма да остарее морално още поне 3-4 години. Докато един приличен компютър за 1000-1500 лева ще е смешен само след година.
    Тук изобщо изключвам огромното преимущество на отделната видео техника с боравенето с нея.
    Изключвам и видимо по-лошото качество на възпроизвеждане на една средна видео карта с производлен плеър, особено ако говорим за двд. За да изкараш наистина хубав сигнал от компютъра ти трябва добра карта с хубав деинтерлейсинг доста сериозна настройка на цветовете.
    Не разбирам каква е идеята да ползваш компютъра като може да си вземеш съвсем приличен плеър за 90-100 лева.

  17. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #59

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Изходът от тази война на форматите беше ясна много отдавна - още когато HD-DVD загуби от Blu-ray. Eдинственият шанс на Сони е Бил Гейгс... но той засега само им гледа сеира

  18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #60

    Re: Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!

    Аз също подържам мнението на FearMe. Компа е универсалният плеър на всякакви формати. Обаче темата стана мнооооого Off topic.


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Край на войната на форматите
    От sw2v във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 20-02-08, 15:55
  2. Херкулес срещу рим,троянската война
    От tannoy във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 22-12-06, 21:56
  3. Въпрос за форматите за компресиране на музика
    От the_unique във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 15-01-05, 19:33
  4. Война на ISP?
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 63
    Последно: 14-02-04, 00:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе