Резултати от 1 до 6 от общо 6

5.1 звук при свързване на телевизор с домашно кино

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

5.1 звук при свързване на телевизор с домашно кино

Имам телевизор Samsung LE46C750 и възнамерявам да си взема в скоро време домашно кино от същата марка поради предимствата, които това предлага (едно и също дистанционно, BD Wise функция и т.н.), а именно HT-C555 (с DVD player) или HT-C5550 (с Blueray player).

Телевизорът има само оптичен аудио изход и ще го свържа с входа на рисийвъра, както ще свържа и допълнителен HDMI кабел между двете за синрхонизация. В книжката на ТВто обаче пише, че оптичният кабел не провежда 5.1 звук, а само стерео. А аз ще гледам 95% от филмите през USB HD или DLNA връзка с компютъра. Въпросът ми е: ще имам ли 5.1 звук в този случай?

Отделно, какви са ви опитностите за звука на телевизора в 5.1 система? Доколкото знам, никой ТВ канал не излъчва 5.1 звук и в този случай, задните колони предполагам дублират звука на предните (което е за предпочитане пред това да останат безмълвни)?

Видях, че имало функция Pro Logic II, при която стерео звука се разпределял върху всичките 5-6 колони. Интересно ми е в този случай, задна лява/дясна колона ще има същия звук като предна лява/дясна или ще има и допълнителни симулиращи ефекти?

П.П. Тук във форума видях хора да казват точно противполжаното на това, което пише в Самсунг описанието, а именно, че оптичният кабел провеждал 5.1 звук...? А в съседния ТВ форум видях следното мнение, но без обяснения
    "Какъв сигнал излиза от оптичният изход на телевизора ?
    Сигнала ако идва по HDMI се прекодира до стерео. Ако ползвате DLNA и гледате филма през плеара на телевизора тогава е 5+1. /40c750/."

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:5.1 звук при свързване на телевизор с домашно кино

1.Оптичния кабел провежда 5.1. Друг е въпроса какво има на оптичния изход на ТВ-то
    2.При симулиране 5.1 от стерео, предните и задните са със един и същи звук.
    3. За каво ти е домашно кино с BP за 1300лв при положение че ще гледаш от PC или през USB? Защо не си вземеш отделно рисивър с тонколони. Ще си решиш по-голямата част от проблемите и ще имаш много по-качествен звук.

4. Тук е от
    Mar 2011

Благодаря за отговорите. Странно какво може да има на изхода на ТВто за да не изкарва пълен звук...

Защо смяташ, че само рисийвър + тон колони ще дава много по-качествен звук? Относно качеството си мисля, че би било същото само където в моя случай би имало и DVD/Blueray player. Последните наистина не са най-важни, но и за няколко DVD или BR диска да ми се наложи, по-добре всичко да е компактно в едно отколкото да купувам по-късно отделни устройства (даже и по-евтини) и да се чудя къде да ги сместя. А за цената, DVD варианат е към 600 лв, а BR го намирам за под 1000 лв. Последното е наистина малко скъпо, но има и LAN вход, което предполагам, че ще може със сигурност плейва директно файлове с 5.1 звук.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Ами смятам така, защото много съм ходил и слушал различни варианти преди да си изградя домашното кино.
    Само се замисли колко несериозно звучи 1000W мощност при система без активен суббуфер. Теглото на BP(който е и усилвател) е 3,5кг. Само за сравнение ще ти кажа че моя рисивър е 75W на канал и тежи 11кг.
    Не искам да те убеждавам как звучи нещо, с писане. Просто ако имаш възможност отиди в Технополис и помоли да ти вържат комбинацията от двата линка. След това чуй това което искаш да вземаш или просто някоя готова система за домашно кино. Ако не чуеш разлика, вземи каквото ти е на сърце. Ако обаче чуеш ще продължим да пишем тук. Може малко да променим и бюджета.
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...Y-SFX5.1-BLACK
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NON-AVR-1311/B

Поздрави

6. Тук е от
    May 2010

@premdhyan и аз го имам същия проблем ,но аз се колебая между ''3D Blu Ray система за домашно кино - Samsung HT-C6930''
    и PIONEER + 5.1 колони . Аз съм с 40С650 без проблем си гледам Blu Ray ,но на мен проблема ми е че НЕ МОГА да изкарам менюто
    на диска затова съм решил ако С6930 ми отвори менютата от флашката взима го ако не се обезмисля покупката поне за мен
    (то и телевизора ми ги отваря без менюто) Ако някой е тествал варияната дали Blu Ray система отваря менютата от флашка или
    външен хард диск да сподели .меси

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010

колега и аз да споделяп за 5,1 саунда от ТВ. имам 2 телевизора с оптичен изход самсунг и DYNEX/мaрка на BEST BUY/ връзвам ги към едно сони с активен субвуфер. такъв звук няма. тъй като живея в щатите телевизията е HDTV 5.1 формат и просто си е супер кеф да се гледа и слуша.
    не прави компромиси - ако имаш възможност купувай пионера и няма да съжаляваш.
    аз миналата година си бях поръчал онкио 7.1 ама тъпунгерите от UPS ми я счупиха при доставката и заради това си кретам със сони-то.
    както колегата по-горе каза от суб. тежащ 2-3 кила нищо няма чуеш.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Свързване на домашно кино към ТВ????
    От ghostmc във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 18-05-14, 22:03
  2. Звук от ТВ към Домашно кино?
    От DimIl във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 12-01-13, 13:52
  3. Отговори: 7
    Последно: 25-09-12, 13:08
  4. Свързване на телевизор, домашно кино и лаптоп.
    От омегаджията във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 18-12-11, 09:46
  5. Проблем със звук от ТВ до домашно кино
    От wolff1 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 6
    Последно: 11-06-10, 00:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе