Re:ДОмашно кино LG HX806 PE
Здравей, аз имам същия модел и имам един основен проблем с него. когато изтегля 3 D филм и го пусна през медия плеъра, при филм с хоризонтално стерео /т.е. екранът да се разделя на два екрана хоризонтално/ субтитрите ми отиват вляво и вдясно на екрана. при вертикално стерео този проблем го нямам, но пък такъв формат филми много рядко излиза.
ти пробва ли да гледаш досега 3 D филми?
Иначе нямам стържене, чува се някакъв подобен звук, но чак пък стържене!?!!?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325268153[/time]_________________________________________________
Според мен имам някакъв бъг, така че ти много ще ми помогнеш. Иначе чете почти всички файлове, да не кажа абсол'тно всички и качеството е супер, но с тези субтитри ми се обезсмисля всичко!
Цитат:
Първоначално публикувано от terzivo
Здравей, аз имам същия модел и имам един основен проблем с него. когато изтегля 3 D филм и го пусна през медия плеъра, при филм с хоризонтално стерео /т.е. екранът да се разделя на два екрана хоризонтално/ субтитрите ми отиват вляво и вдясно на екрана. при вертикално стерео този проблем го нямам, но пък такъв формат филми много рядко излиза.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325268120[/time]_________________________________________________
Според мен имам някакъв бъг, така че ти много ще ми помогнеш. Иначе чете почти всички файлове, да не кажа абсол'тно всички и качеството е супер, но с тези субтитри ми се обезсмисля всичко!
За хоризонталното видео, не ми чете от плеъра на и не мога да коментирам, а през HDMI 1.3 даже не ми дава активна иконата за 3D. Като сменя кабела, ще споделя за дали и аз ще имам проблем със субтитрите, макар че на мен не са ми необходими. За "стърженето" малко преувеличех, но се чува някакъв необичаен звук.
Цитат:
Първоначално публикувано от terzivo
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325268120[/time]_________________________________________________
Аз си взех 906ТА модела, същия проблем със субтитрите на 3D side by side. Взех си кабел 1.4 хай спиид и със него ми дава и 5-те опции в менюто на ТВ. И моя плейъра малко сътже при пускане. И намерих формат видео, за който ми дава "unsupported format" - mkv with AVC MPEG 4.1, MPEG4 изглежда плежва, но 4.1 май не може. Аз си ъпдейтнах и фирмуера, че беше от февруари 2011 и сега ми се появиха там ЛГ Смарт Аппс, но няма браузър?? Има ютуб и некви смешни аппс, даже има гоогле мапс при страна УК.
Та най-голямата болка са субтитрите. Видеото 4.1 още не е много разпространено.
Другото тъпо е за 3Д филми картината като е една под друга и резолюцията вертикално ако е над 1080, бтв има някои ИМАКС филми които са такива, и плейъра не иска да ги плейва- дава инжалид ресолютън или нещо такова - тъпо малко, мисля си че самсунг може би са много по-напред с плашърите и съм се минал с това ЛГ... :blob :cry:
Здравейте! За много години! Искам да попитам знаещите и ползващите тази домашна система дали може през dlna да се плейва изтеглен blue-ray филм. Или само през дисковото у-во? Също така по силите ли му е да плейва mkv с dts audio отново през dlna?
За информация имам тв LG 42LD650 на който си пускам през dlna mkv, но само с AC3 или mp3 аудио. За dts няма декодери тв-то.
Цитат:
Първоначално публикувано от euzebio
Здравейте! За много години! Искам да попитам знаещите и ползващите тази домашна система дали може през dlna да се плейва изтеглен blue-ray филм. Или само през дисковото у-во? Също така по силите ли му е да плейва mkv с dts audio отново през dlna?
За информация имам тв LG 42LD650 на който си пускам през dlna mkv, но само с AC3 или mp3 аудио. За dts няма декодери тв-то.
Принципно това трябва да зависи от интернет връзката Ви, а не от плеъра.
euzebio това няма нищо общо с интернет връзка ,но за броя и вида възпроизвеждани файлове ще трябва някой от притежателите да сподели. Ако фирма е подобен на този в моя BD плеър LG BD570 ,то няма да имаш проблеми с повечето такива файлове./за BD.iso нямам наблюдения ,но c mkv няма проблем/
Нещо май не си ме разбрал Dominator - за DLNA не ми трябва дори Интернет връзка, а само домашна мрежа (LAN), включваща плеъра (с dlna), PC (с инсталиран неро медия хоум 4,примерно-защото може и с друг) и домашния рутер.
Та да повторя въпроса си – плеъра ще може ли през мрежата (домашната) да плейва изтеглени на компютъра blue-ray филми; *m2ts (*mts) с dts аудио; *mkv файл с dts аудио ?
Мерси svetlio1 за отговора, но наистина трябва някой от притежателите на такава с-ма да се включи, за което разчитам на поствалите по- горе в темата съфорумци, както и други ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от euzebio
Нещо май не си ме разбрал Dominator - за DLNA не ми трябва дори Интернет връзка, а само домашна мрежа (LAN), включваща плеъра (с dlna), PC (с инсталиран неро медия хоум 4,примерно-защото може и с друг) и домашния рутер.
Та да повторя въпроса си – плеъра ще може ли през мрежата (домашната) да плейва изтеглени на компютъра blue-ray филми; *m2ts (*mts) с dts аудио; *mkv файл с dts аудио ?
Мерси svetlio1 за отговора, но наистина трябва някой от притежателите на такава с-ма да се включи, за което разчитам на поствалите по- горе в темата съфорумци, както и други ;)
Точно това има предвид де, то един вид е пак свързаност - пренос на данни, само че през LAN. Просто това исках да кажа, но явно не си ми разбрал мнението или се изразих неправилно. Повечето хора не правят разлика между свързаност и интернет и затова на локален му викан интернет... Та просто моя грешка за което се извинявам.
Предвид посочените формати, ако ги плейва от външен носител (плеъра ги поддрържа) - не би следвало да има проблем според мен.
Как ужасно се минах за пореден път, понеже съм си карък де... Избрах системата от подписа пред HT 554 DVD Home theater... и сега ужасно съжалявам. На хартия HX806 е 850W RSM, колкото и да означава това, си е цифра, спрямо HT 554 - 500W, обаче да ви казвам, какъв звук вади... Направо, ако песента има високи тонове, ще ти проглуши хубаво ушите, вместо да се насладиш на музика... Яд ме е също така, че се минах, понеже в магазина си мислех че е по-добре да взимам blueray cinema пред dvd cinema, но явно съм бъркал, понеже колоните на HT 554 са 4 на брой сателити и вероятно са с повече от 2 колони в един сателит, а не като този жалък опит да заблудят потребителите - HX806, с два сателита, но на практика поставката имитира колона, а на самия сателит е една малка колонка със същите габарити като на другите две, които са за съраунда... Баса никакъв го няма. Не знам защо но в магазина, понеже е голямо пространство и там не звучаха добре и се излъгах да си помисля, че на затворено пространство ще е по-добре...
За сравнение http://www.lg.com/bg/televizor-audio...no-HT554TH.jsp
пред http://www.lg.com/bg/televizor-audio...no-HX806PE.jsp
То зависи и какво и подаваш ,но експериментирай с настройките и местоположението на суб-а ,а от система "всичко в едно" на цената на една самостоятелна колона от нисък клас не би трябвало да имаш големи очаквания.Според мен значително повече щеше да получиш от комбинацията нисък клас ресивър+ колони /нещо такова http://www.technomarket.bg/products/...426hcs-3-wenge / + някакъв мултимедиен плеър.
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
То зависи и какво и подаваш ,но експериментирай с настройките и местоположението на суб-а ,а от система "всичко в едно" на цената на една самостоятелна колона от нисък клас не би трябвало да имаш големи очаквания.Според мен значително повече щеше да получиш от комбинацията нисък клас ресивър+ колони /нещо такова
http://www.technomarket.bg/products/...426hcs-3-wenge / + някакъв мултимедиен плеър.
Сега малко се оправи, понеже бях разместил колоните - сателитите ги вързах за съраунда, а сараунда за фронтални, въпреки че са с еднаква мощност, сателитите имат нещо, като пищялки, или поне на такова прилича и след връщането им на място, сравнително по-добър звук се усеща. Аз имам mini hi-fi mhc-bx5 уредба Sony, като звук почти мога да кажа, че е малко по-добре от домашното кино, поне за музика, но аз домашното кино нямам намерение да го използвам за музика, но просто правих сравнение.
А иначе какво означава да експериментирам с местоположението на sub-а? Той не трябва ли да е на земята, както е в момента?
P.S. въпросните колони мога ли чисто на теория да ги свържа към домашното кино и да не изгори нищо? Понеже сегашните са на 3 Ohm
Не си прави такива експерименти с колоните ,а и ефекта най-вероятно ще е нулев.
За суб-а имаше регулиране на нивото ,а както писах ,може да опиташ с преместването му -има доста писано за разполагане на колоните в дом. кино .
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Не си прави такива експерименти с колоните ,а и ефекта най-вероятно ще е нулев.
За суб-а имаше регулиране на нивото ,а както писах ,може да опиташ с преместването му -има доста писано за разполагане на колоните в дом. кино .
Ок, благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
Как ужасно се минах за пореден път, понеже съм си карък де... Избрах системата от подписа пред HT 554 DVD Home theater... и сега ужасно съжалявам. На хартия HX806 е 850W RSM, колкото и да означава това, си е цифра, спрямо HT 554 - 500W, обаче да ви казвам, какъв звук вади... Направо, ако песента има високи тонове, ще ти проглуши хубаво ушите, вместо да се насладиш на музика... Яд ме е също така, че се минах, понеже в магазина си мислех че е по-добре да взимам blueray cinema пред dvd cinema, но явно съм бъркал, понеже колоните на HT 554 са 4 на брой сателити и вероятно са с повече от 2 колони в един сателит, а не като този жалък опит да заблудят потребителите - HX806, с два сателита, но на практика поставката имитира колона, а на самия сателит е една малка колонка със същите габарити като на другите две, които са за съраунда... Баса никакъв го няма. Не знам защо но в магазина, понеже е голямо пространство и там не звучаха добре и се излъгах да си помисля, че на затворено пространство ще е по-добре...
За сравнение
http://www.lg.com/bg/televizor-audio...no-HT554TH.jsp
пред
http://www.lg.com/bg/televizor-audio...no-HX806PE.jsp
Ами не се заблуждавай от написаните ватове на този тип системки......Реалните ватове са като махнеш от обявените една или две нули.......Гледай отзад на уреда каква консумирана мощност е написана, и в тези гранизи търси изходната мощност.......Няма как уреда да консумира примерно 100 вата, а а да отдава 1000-1500 вата.....Това е все едно от 100 килограмово прасе да изкараш 200 килограма месо......:-)
Тези системки не случайно се наричат "домашно кино" защото са проектирани да възпроизвеждат най вече филми и др.визуални програми......И аз така най-напред си купих 5.1 система за дом.кино и на филми звучеше страхотно, с плътен мощен бас, и пронизващи високи, добър съраунд, ама на музика......пълен отврат....Никакъв бас и пискливи, крещящи високи и среди.Затова я смених с ДВД системата LG FB163U, която е стерео и свири много добре и на музика и на филми......И още един съвет, трябва да мине малко време за да се разработят говорителите....Примерно 50-100 часа работа и тогава се разкрива потенциала им........Заиграй се с настройките, би трябвало да има такива.....Всички LG-та имат вграден еквилайзер с фиксирани настройки на звука.Виж някой за музика няма ли? Субуфера принципно трябва да се сложи на земята, най-добре в ъгъла на стаята.Така ниските честоти се повдигат с още 2 до 5 dB.И друг път като избираш системи гледай да звучат добре в магазина.....Там прострабството е голямо и няма ранни отражения на звука и "стоящи модове" което разкрива потенциала на колоните......И като ги слушаш се обръщай с гръб към тях, да не ги виждаш, защото е доказано силното влияние на психологическия фактор при слушането на музика....А LG с техния красив дизайн....... :cheesy: могат да подведат при качеството на звука......