Здравейте! Преди два месеца ми се развали системата за домашно кино - Logitech Z906. Носих я на сервиз и ми казаха, че не подлежи на ремонт (DSP платката е изгоряла или нещо подобно).
Та се навих да си купя нова система за домашно кино. Прочетох за Dolby Atmos, за това че това е технологията в последните 20 години, за която си заслужава да се инвестира.
Не разполагам с голям бюджет и се спрях на по-нисък клас тонколони и ресивър. Става въпрос за ресивър Denon AVRX1500H (или AVRX1400H) и Onkyo SKSHT588 5.1.2 система.
Според вас добър избор ли са в този клас и има ли други по-добри модели, с които да ги заменя. Кой от двата си заслужава повече - Denon AVRX1500H или Denon AVRX1400H?
Интересува ме и мощността дали ще ми е достатъчна - субуферът при Onkyo го дават 80W, докато при Logitech Z906 беше 165W. Сравнението между мощността обаче, не знам дали е меродавно, защото ватовете ги дават при различни измервания - 165 watts (6 ohms, at 52 Hz, at 10% THD) за Logitech и 80 W (Minimum Continuous Power, 4 Ω, 100 Hz, 1%, IEC) за Onkyo.
Гледах и Onkyo SKS HT978THX 5.1, която е с 12 инчов басов говорител (тук въпросът е да не е много мощна за стаята ми), евентуално да я купя втора употреба и да си взема ONKYO SKH-410 за Atmos тонколони.
Смятам да поръчам въпросните компоненти от Amazon DE, защото там са доста по-евтини от магазините в България. Ако някой е пазарувал от там такива компоненти, моля да сподели опит.
И като за край - смятам да преправя Logitech-а като му изкарам платките и сложа усилвател, за да може да се ползва системата към ресивър. Можете ли да ми препоръчате подходящ за целта усилвател - предполагам трябва да е над 150 вата?
П.С.: Стаята, в която ще бъдат тонколоните не е много голяма - 17 кв. м. с по-висок таван (2,80 метра). Бюджетът ми е в рамките на 1300 - 1400 лв.
Надявам се да не съм ви отегчил с дългия пост!
Поздрави!