Отговор: Съвет за избор на ресйвър и тонколони
Да разбутам малко темата. След като си закупих MonitorAudioBronze 2и център от същата серия, сега се замислям и за задни/съраунд колони. Задължително ли трябва да са от същата марка и модел? Особеното е че трябва някак да ги закача на трегера на тавана които има на старите панелни апартаменти. Прикачвам снимка.
Като слушателското място е на дивана пред трегера на около метър и половина.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ada82659b0.jpg
Същата марка и серия е пожелателно за съраунд.Основно ефекти минават .избери си прилична марка която естетически ще ти пасне.При това разположение трябва да търсиш стойки които да позволят наклон надолу на колоните.
Не е задължително съраундите да са от една марка/модел, a препоръчително.
Само трябва да звучат с еднакъв/близък тембър, сравнен с тонколоните от предната линия.
Ако ти са скъпи например съраундите на МА,
Monitor Audio Monitor Reference MR1
Търсиш други нови алтенативи или втора ръка.
Например:
Monitor audio
Съраунд колони Denon
Един съфорумец, беше взел за съраунд-и JBL Control 1. (сега погледнах че са на 4 ома, как ги съчетал с АV ресийвъра нямам представа)
Като предната му линия,( ако се не лъжа) беше на Focal. И беше доволен от резултата.
Относно закачането на стената, предлагат се стойки за стена, които могат да регулират наклона към слушателското място.
Vogel's VLB 200
MaloneST-3-WSS, настенна стойка за високоговорители, черна
Vigo VLB 500 Wall mount stands
Цитат:
Първоначално публикувано от
tek
Не е задължително съраундите да са от една марка/модел, a препоръчително.
Само трябва да звучат с еднакъв/близък тембър, сравнен с тонколоните от предната линия.
Ако ти са скъпи например съраундите на МА,
Monitor Audio Monitor Reference MR1
Търсиш други нови алтенативи или втора ръка.
Например:
Monitor audio Съраунд колони Denon
Един съфорумец, беше взел за съраунд-и
JBL Control 1. (сега погледнах че са на 4 ома, как ги съчетал с
АV ресийвъра нямам представа)
Като предната му линия,( ако се не лъжа) беше на
Focal. И беше доволен от резултата.
Относно закачането на стената, предлагат се стойки за стена, които могат да регулират наклона към слушателското място.
Vogel's VLB 200
MaloneST-3-WSS, настенна стойка за високоговорители, черна Vigo VLB 500 Wall mount stands
Въпросът ми е как се закачат тонколоните на тези стойки трябва ли да дупча колоните?
Цитат:
chorlavia
Въпросът ми е как се закачат тонколоните на тези стойки трябва ли да дупча колоните?
Повечето съраунд тонколони имат скоби/бракети, които помагат за свързването на ОТ със стойката.
Съвета ми е първо вземи съраундите и след това избирай подходящите стоки за тях.
Всички съраунд колони са предвидени за окачване и си имат отвори за целта. Слагай Мониторите от същата серия дето ти е предложил Тек, не са кой знае колко скъпи, но пък ще имаш система от еднакви компоненти и после по-лесно ще ги продадеш ако решиш да надграждаш, а пък и от чисто естетичен аспект е по-добре. С какъв буфер си?
Цитат:
Rakeem
Всички съраунд колони са предвидени за окачване и си имат отвори за целта. Слагай Мониторите от същата серия дето ти е предложил Тек, не са кой знае колко скъпи, но пък ще имаш система от еднакви компоненти и после по-лесно ще ги продадеш ако решиш да надграждаш, а пък и от чисто естетичен аспект е по-добре. С какъв буфер си?
Суба ми е Taga Harmony https://topaudiovideo.bg/855-taga-tsw-210. За сега ми върши работа с малко бебе на 6 месеца сме и почти бе слушам и гледам нищо, но ме сърбят пръстите за още две колони
Има ли голяма разлика между BX1 и MR1. Понеже намирам едни BX1 втора употреба за 320 лв и нови BR1 за 350? И какви стойки да търся за тях?
Щом са с малка разлика, в цената не бих гледал старите BX1, а направо нови.
Какви стойки да търся, които да имат наклон надолу поне 15-20 градуса?
Цитат:
chorlavia
Какви стойки да търся, които да имат наклон надолу поне 15-20 градуса?
По горе коментираните Vigo VLB 500 Wall имат снимка и пишат, че градуса се регулира от +15 до -20.
ST-3-WSS noname стойките имат ябълковидна глава с която се регулира ъгъла/градуса.
Като, избираш стойките, нека да са метални за по-голяма сигурност. И да имат поне малко отстояние от стената като се монтират OT, защото нa MA, портовете
са от задната страна. Все пак ОТ , ако имат някакъв вид окачване може да ги комбинираш със скоба + стойката, ако не искаш да закрепваш ОТ със винтове/дупчиш,
или да използваш стойка при, която не са необходими винтове за закрепване:
Погледни Vogel's VLB 200 (дали има опцията).
Тези дали ще станат?
BGN 12.05 17%OFF | GU40 High Quality Universal Surround Speaker Wall Mount Bracket Rotating Speaker Hanger Loading 40kgs
https://a.aliexpress.com/_mP6mp9L
Цената е за 1 бр. Предпочитам нещо от Бг за тази цена. Поне няма да чакам. А какви кабели да взема около 20 м?
Здравейте пуснах си за продажба субуфера и сега имам нужда от съвет за ибор на нов. Колебая се между SVS SB1000 и Klipsch SPL-100. Стаята е 20 кв като съотношение музика филми е 70-30 в полза на филмите! Ще съм благодарен някой да сподели мнение дали SVS-a ще се справи със филми?