Да видях благодаря много и честито Рождество. Искам да питам, имам медия плейър Popcorn A210 вързан за Panasonic Plasma G20 и двата купени нови от мен преди 13 години, най доброто по онова време и до днес си работят безупречно но преди седмица синът ми поиска да преинсталира компютъра, викнах специалист който разбира от това (подържа кабелната и интернет мрежата в квартала) и му инсталира Уиндоус 10 . Естествено настрой компа да вижда Пуканката но след два три дни като реших да прехвърля филм от компа на плейъра и компютърът не иска да отвори папката на плейъра ту я отваря ту не и прехвърля филма с много бавна скорост. Въпроса ми е може ли за това да е виновен Уиндоус 10 нещо да не се разбира с Пуканката. Не мога да говоря с човека който прави преинсталирането защото е в чужбина. На компа зададе паролата и потребителя който са за плейъра и всичко беше точно, рутера ми е нов има и 5G а плейъра преди това си работеше безупречно с него като е вързан с рутера кабелно плейъра няма естествено Wi-Fi.
Този пост е редактиран от bobi700402; 29-12-24 в 12:03.
Много неща могат да се объркат при хардуера и софтуера. Например антивирусната на компюъра да блокира достъпа на пуканката.
Не съм запознат с настройките на Popcorn.(защото не съм имал подобна машинка). Но, тук във форума може и да има потребители използващи Popcorn.
Съвета ми е да извикате някой специалист, да оправи нещата на място.
Благодаря и аз се съмнявам в антивирусната защита защото сложи нова такава която си била вградена в Уиндоус 10, явно ще викам за съжаление пак някой специалист.
За мрежови достъп трябва на Уин 10 и на СТБ да са пуснати SMB1 и да е махната отметката автоматично да се премахва на Уин 10. И на двете устройства трябва да има един и същ потребител задължително с еднаква парола, който да е настроен за достъп до споделените ресурси. Трябва също да е разрешено мрежовото откриване на РС-то в съответната група. Иска си настройки.
Вграденият антивирус няма роля в тази работа.
Този пост е редактиран от brotzki; 30-12-24 в 19:54.
Този пост е редактиран от bobi700402; 31-12-24 в 15:30.