Здравейте, има въпросната система от заглавието и имам следният проблем.Саундбара е свързан към телевизор Sony KD-49XE8077 чрез HDMI кабел към HDMI ARC изход на телевизора и същия на саундбара. След спиране на телевизора, бара преминава в режим на зареждане на сателитните колони и след това в режим стендбай. И тук идва проблема, по точно нещото което ме дразни. След известно време саундбара се включва сам без телевизора да бъде пускан. В началото бях свързал двете устройства с оптичен кабел, но там се налагаше след включване на тв-то да включа и уредбата, а след изключване да изкл. и уредбата. При тази свързаност сааунбара не се включваше самостоятелно. Въпроса ми е, какво причинява това включване на саундбара, когато телевизора е изключен? Изпробвах да извадя единия край на hdmi кабела от тв,- то и тогава уредбата не се включваше без причина. Бих искал да запазя връзката с hdmi кабела, защото е по добра, но в краен случай ще се върна на оптиката. Все пак, ако някой има идея, ще се радвам да сподели.