Резултати от 1 до 14 от общо 14
Like Tree3Одобрявам
  • 1 Post By tek
  • 1 Post By Rumb@ta
  • 1 Post By Gena_bs

Проблем със саундбар SAMSUNG HW-Q990B

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Проблем със саундбар SAMSUNG HW-Q990B

Здравейте! Имам въпросният саундбар и проблемът ми е, че сравнително често разпада връзката със субуфера. Разстоянието е около 1,5 метра между саундбара и буфера, като единия е върху нисък шкаф, а другият отстрани на шкафа, на пода. Сиреч, няма пряка видимост, но не би трябвало за блутут връзката това да е пречка. Сменях мястото на баса от ляво и от дясно на шкафа и е все тая. Рестарт не помага и синята лампа за връзката си мига когато проблемът е налице. През Смарт тингс не виждам опция за фабрични настройки. Да мъча ли нещо или?

2.  

3. tek
    tek е на линия
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Отговор: Проблем със саундбар SAMSUNG HW-Q990B

При налични други блутут устройства в близост, ги изключи.
    Обновяване на софтуера на саундбар-а.
    Тествай го в друга стая
    Ресет,ако другото не помогне.
    Ако проблема продължи рекламация.
    npb одобрява това.

4. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Първо провери на нов фирмуеар. Второ - направи ресет на устройството.
    Press and hold + and - key on the bar for a few seconds. The display will read „init“
    дани одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Аз не вярвам да е връзката по блутут,.имам D версията и 100% не е блутут връзката. Имах проблем със свързването на едната задна, при първото пускане на системата не бях я включиш в захранването, след това след включване изключване и не помня вече какво се оправи, след което ... спря да работи. Видях, че в книжката има за ръчно свързване и я свързах по стъпките от упътването, та съвета ми е, да пробваш ръчно да добавиш съба (естествено, ако не правиш точно това, когато спре )

6. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Тези саунд системи от серията HW-Q990*, имат ли нещо общо с Harman Kardon, както по-старите?

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Колкото Geely има общо с Volvo!
    HK от момента на закупуването му от Samsung Electronics е само една марка.
    Даже мисля, че след пенсионирането на Harman през 2007 няма нищо специално в нея.

8.  

9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Вече забравих коя година купиха Харман, че да си направя съпоставка.
    На по-старите два модела пише Samsung/Harman Kardon. Като платките са на Самсунг, но драйверите мисля са на Кардон.
    Интересно ми е при 990 серията дали свирката е като на по старите..

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Rumb@ta одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Свързах го ръчно и за сега работи. Да видим до кога, защото проблемът е случаен. Работи нормално, а по някое време, започва да мига синята лампа и на свири няколко секунди и пак сам се свързва. Повтаря се през произволен период, понякога през минута.

Дали има общо с Харман, не знам. Не е отварян, но бях гледал клип за разглобяването му и не ми направи впечатление да пише на драйвърите нещо такова. Отвън няма такъв надпис. Имам и два от по-старите, на които пише, както някой по-горе беше казал, Samsung/Harman Kardan.

12. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

И кой ти се струва по-добре, като звучене? Новият или по-стария Harman Kardon?

13. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Те са много различен клас. Старият беше 700 лв. а новия 1700.
    Естествено, по-скъпия свири в пъти по-добре. Брандирани Harman Kardon имам два, като единият потдържа Атмос и има WI Fi, но като цяло, съраунда му е по-слаб от другия на Harman. И за двата съм купил еднакви, съвместими съраунд колонки, пак Samsung. Другият пък е орязан във високите, до 14 khz и въпреки, че тая честота почти не я чувам, се усеща прилична разлика. Доста глухо звучи, особено за музика. За филми е ок.
    А най-скъпия, дето си е само Samsung, съчетава и добрия съраунд, и добрите високи, като и мощността му е чудовищна. Докарва 103 db в помещение 25 квадрата.(Не, че ми е важно.)

Само че е важно да се каже, че сравняваме саундбарове. С отделни колони и ресивър, няма място за сревнение. За филми, особено с много ефекти, е отличен избор и кефът е пълен. Още повече удобството за ползване, без кабели, включва се с тв. и т.н. Водят го 11.1.4 и ако са отделни колони, само кабелите ще струват толкова. Но пък и без кабели= проблем в моя случай!
    А за музика е компромис, който и от трите да спомена. Най-зле е този с орязаните високи, а проблемния от темата е най-близо до очакваното.

14.  

15. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Хмм, мислех че само двата модела Q90R и предишния модел 750 нещо си са и Harman Kardon, но явно има и други. Тези са по GBP1700 и едва ли твоя за 700лв е същия.
    Интересно ми беше като звучене как са Q90R vs Q990*.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

здравейте , имал съм същия проблем с разпадане на връзката между суба и саундбара hw-q90r narman след актуализация всичко се оправи и няма проблем има описания как става успех

17. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Благодаря за предложението, но съм с последната версия. Проверявам редовно и няма нищо ново. Като цяло, май имаше само една или две актуализации за моя модел и то в началото, след пускането му. После излезе следващия модел, Q990 C и актуализациите секнаха.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблеми със саундбар Samsung Q600C
    От magiaa във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 21
    Последно: 17-02-25, 15:37
  2. Soundbar Samsung HW-Q990B Заслужава ли си?
    От Dominator във форум Аудиотехника
    Отговори: 6
    Последно: 15-10-22, 02:11
  3. Отговори: 2
    Последно: 01-06-21, 19:28
  4. Проблем със саундбар lg las751m
    От fenix във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 23-02-18, 10:58
  5. Саундбар за ТВ
    От vladik във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 24-11-17, 12:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе