Nokia 6600
Oxigen Phone Manager II for Symbian /ver. 2.0.4.1/
<u>Micronet Bluetooth Adapter</u> /USB, модел SP935A, работи със софтуер на <u>WIDCOMM Inc.</u>/
Същевременно инсталиран PC Suite for Nokia 6600
За употреба на някакъв друг софтуер, софтуера на WIDCOMM си определя някакъв COM порт, на който си търси устройството при заявка от другия софтуер. При мен е на COM10.
С много трудности софтуера на WIDCOMM успява да се свърже с телефона, имам предвид, че не както е редно, чрез задаване на Quick Connect --> Bluetooth Serial Port --> [Име на телефона], а чрез търсене всеки път на налични bluetooth устройства, намиране на телефона, два три неуспешни опита за връзка, като софтуера дава съобщение, че е конфигурирал Serial Port COM<font color="red">0</font id="red">!!! и накрая се свързва.
А устройството е на COM10, така се свързва Nokia PC Suite с него.
Така или иначе със софтуера на Нокия нещата се получават.
OPM II for Symbian обаче въобще не намира никакво bluetooth устройство, въпреки, че му е указано, че устройството ще е на COM10
Не "вижда" телефона.
За да отхвърля възможността, двата софтуера да си "пречат" по някъкъв начин:
1. Изключих всякакви агенти на Nokia PC Suite, безуспешно.
2. Деинсталирах въобще съофтуера на Нокия, същия резултат. OPM II не вижда телефона, дори не дава заявка за търсене /видно от иконата на WIDCOMM в system tray /от бяло, към зелено/
Въпросите ми са:
1. Ползва ли някой такъв Bluetooth?
2. Ползва ли го съвместно с Nokia 6600?
3. Срещал ли е и среща ли подобни "проблеми" с устройството и двата споменати по горе software-а?
4. И естествено как ги е решил, ако е така?
Малко объркано съм го написал, но питайте, ако нещо не е ясно.
Мога да ви покажа и съобщенията, които ми дава.
Отчитам възможността и да е нещо дребно, на което не обръщам внимание, но идеите ми вече свършиха.
Софтуера на Нокия е екстремално постен и затова искам да използвам друг софтуер. Никакви възможности за редактиране на контактите, теми и т. н.
Това ме принуди да се обърна към OPM II for Symbian.
Благодаря предварително!