За съжаление отключването на Nokia BB5 телефони в България все още е само мираж
Цени като 120 евро са направо убийствени и неоправдани - все пак няма да си купуваме още един телефон, нали ! Лично аз видях цени от порядъка на 60 евро но телефоните отново се изпращаха при Деян. Опитите ми да открия някакъв софтуер се оказаха напразни а и няма описание на процесора или нещо което може да помогне за написването на работещ софтуер. КофтиВсе пак успях да докопам една малка програмка която е писана за телефоните от тази серия но все още не се решавам да я тествам дали изобщо работи. Ако някой има желание да жертваме един телефон и да видим какво ще стане може да остави съобщение но на негова отговорност и за негова сметка да не се сърди после ако се провалим
На мен лично ми изглежда невъзможно защото работи на дата кабел но така казах и когато намерих една такава невзрачна програмка за Siemens. Представа си нямате какво беше учудването ми когато след 15 мин. работа на програмката телефона беше отключен и то без да се налага да режа test point-ове или да отварям телефона. В същото време бокса с който работя по принцип нямаше а и все още няма никаква подръжка за този телефон. Така, че риск губи -риск печели има някаква надежда![]()
![]()