Резултати от 1 до 4 от общо 4

Benq Siemens e71 въвеждане на кирилица - проблема решен!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    475
    #1

    Benq Siemens e71 въвеждане на кирилица - проблема решен!!!

    Купих въпросното телефонче на сина ми миналата седмица. Не исках да го купувам от гръцките тарикати с договор (само 5 лева на месец за една година) а без договор цената му е с 90 лева по-висока. Както и да е - реших да го взема (въпреки вътрешната ми съпротива против другите тарикати - от хилядите гаражни магазинчета, вероятни клиенти на пурата, тихия, джими и т.н.) и без да изпадам в подробности, човека ме пита "Имате ли нещо против ако на телефончето има знака на T-mobile?" Имах нещо против, но сина ми го очакваше от половин година и реших да не му строшавам хатъра.
    В резултат получихме телефон не само с логото на T-Mobile върху него, но и специално програмиран за T-Mobile, ( но пък 'Made in Germany' ) като менюто с иконите е различно от стандартното, има някакви икони на 'web'n'walk' и 'Т-Zone', услуги и прочее.

    [img width=450 height=600]http://xs216.xs.to/xs216/07263/P10001850.jpg[/img]

    Не се оплаквам: телефона работи чудесно, дори надхвърли очакванията ми, сина ми е на седмото небе. Много ме подразни обаче липсата на кирилица - не можеш нито да си напишеш контактите на български, нито SMS-ите, каквото имаше в SIM-а - си излиза на кирилица, но в телефона я нама кирилицата (въпреки че менютата са на български, дори с "българска" кирилица). Начаса се обадих на търговеца, и (естествено) получих отговора че Benq Siemens не са предвидили (!) кирилица в техните продукти. no comment
    Вчера и днес чета де що намерих (и което мога да разбера) в мрежата - да са живи и здрави братушките . Допускам че един update би могъл да добави липсващата кирилица, най-малкото защото програмата (E71_420100.xbz_update.exe) тръгва на български език. Разбрах че във всички случаи за да ъпдейтна каквото и да е било ми трябва кабел, какъвто нямам и който ще струва 30-тина лева. Допълнително живота ми се усложни от факта че Benq Siemens са променили драстично сайта си, от който преди безплатно се сваляха ъпдейти. Успях да намеря 42 и 45 версия на firmare а телефона в момента е с 41-ва.
    Въпроса ми е дали въобще да се впускам в такива приключения и да се опитвам да правя каквото и да е само заради едната кирилица. Допускам, че тъй като телефона е с модифициран firmware да не може да се ъпдейтва по обичайния начин или дори по-зле - да блокира например (защото очевидно нашите сръчковци са пипали по апарата, невъзможно е T-Mobile да не са предвидили някакви защити)... На сина ми това въобще не му пречи, а ми се струва рисковете не са малки...

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    14
    #2

    Re: Benq Siemens e71: дали да пробвам 'upadate' на firmware?

    Щом на сина ти не му пречи, пък и той го ползва...
    Аз съм с такъв телефон но не ползвам кирилица никъде - сега чак проверих - не може да се въвеждат контакти и да се пишат СМС-си на кирилица. Иначе менютата може да са на български. Телефона е "от гръцките тарикати". Версия 41.

  4. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    475
    #3

    Re: Benq Siemens e71: дали да пробвам 'upadate' на firmware?

    Решил съм да опитам поне тази възможност (ама не знам дали ще стане по Блутута), понеже телефона ми (Siemens ME45) всъщност използва "руски език" за писане на съобщения и т.н. :

    Исчезла возможность набирать тексты по-русски...

    Суть этой глобальной проблемы сводится обычно к следующему: телефон был предварительно отформатирован (почему-то эта процедура, так пугающая всех на компьютере, никого не пугает на телефоне, а зря).

    Решение. Необходимо восстановить файл t9ru.ldb, который собственно и был стёрт при необдуманном форматировании.

    Как восстановить? Можно взять этот файл от другого телефона, из собственного бекапа, или скачать архив с файлом отсюда или прикреплённый файл. Записываем t9ru.ldb по адресу System/T9/ (если вдруг такой папки вроде как нет, поставте в вашем эксплорере показ скрытых файлов - должна появиться).

    P.S. Если в System отсутствует Т9, создайте её заново.
    P.P.S. Таким образом вы восстановите только русскоязычный ввод. Для решения вопроса с другими языками требуется восстановить остальные файлы *.ldb. В приложенном ниже архиве находятся все файлы *.ldb из умолчального содержимого телефона.

    Если совет не помог, попробуйте по другому - закиньте нужный файл *.ldb не в System/T9, а в Misc. После чего зайдите в "Мои файлы" на телефоне, отыщите в Misc файл *.ldb и запустите его. Телефон должен сам его распознать и установить куда нужно.

    Если и это не помогло, тогда придётся задействовать тяжёлую артиллерию - можно прошить телефон прошивкой с поддержкой русского языка (т.е. для вариантов А91х, А302), а затем поставить ffsinit для этой же прошивки. Уж после этого Т9 просто обязан появиться.


    източник: http://forum.siemens-club.ru/viewtop...?TopicID=65766 от там свалих и файловете

  5. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    475
    #4

    Re: Benq Siemens e71 въвеждане на кирилица - проблема решен!!!

    Реших си проблема, да са живи и здрави русняците! Стана точно по начина, описан в предния пост. Хем по блутута.

    [img width=450 height=600]http://xs316.xs.to/xs316/07263/P10001860.jpg[/img]

    (може да видите смесицата от "български" и "руски" кирилски знаци - това да е проблема) Обаче снощи се борих като свиня с тиква 4-5 часа и така и не успях да видя телефона в "оригиналния" софтуер на Benq-Siemens. Намесата извърших с "Blue Soleil" - програмката, която идва на CD-то на блутута.

    //offtopic: Не мога да се сдържа и да не изкажа недоволството си от Windows: за да инсталирам блутут устройството бяха кандърми, дискове, рестарти и прочее. Същото беше и с "Mobile Phone Manager" на Benq-Siemens, като тази програма въбще неможа да открие телефона...
    Нямаше да ми направи чак толкова голямо впечателние, ако по-рано през деня не бях включил USB-Bluetooth адаптера в любимия ми макинтош. Самото устройство е евтин китайски боклук, който купих за 9 лева от една дупка. На опаковката пише че работи само с Windows системи. Обаче мака съвсем спокойно си откри устройството и го задейства без въобще да разбера - никакви "Found new hardware" и т.н. Успях абсолютно лесно и интуитивно да се свържа с телефоните на двамата ми колеги, които имат зъб, да brows-вам в апаратите и т.н. Това е боложението !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Грешка в Windows 7 - проблема е решен.
    От b.shterev във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 15-03-11, 11:16
  2. Питане за захранващ кабел.-Проблема е решен.
    От b.shterev във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 2
    Последно: 20-03-08, 21:04
  3. Въвеждане на кирилица на CXI70
    От Riki888 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 12-02-06, 16:23
  4. Отговори: 7
    Последно: 12-09-05, 09:30
  5. Athlon 1800+ GB VT600 o/с проблема е решен !!!
    От irisa2 във форум Овърклок
    Отговори: 6
    Последно: 14-05-04, 16:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе