От около месец имам Нокиа N81. Но много бързо и почти без никакви допълнителни програми се напълни паметта на телефона, а тя е едва 25МБ. Имах неблагоразумието да инсталирам приложението N-gage ( игри не ме вълнуват ) и това ми изяде около 3-4МБ. А сега не ми позволява да го деинсталирам. Веднъж му ъпдейтнах софтуера, през сайта на нокиа, и сега всеки път като го изключа и включа ми се инсталират 4-5 демо игри. Трия ги постоянно защото ми заемат около 3 МБ. Хакнах телефона като изпозвах Hello Carbide и SecMan като мислех че ще мога да изтрия някои излишни файлове, вградени мелодии, N-gage. Но макар да се показаха всички устройства, системни папки и т.н. не ми позволява да трия нищо от там. Може ли някой да помогне: искам да си освободя малко памет на тела, защото не мога да получавам по-големи файлове като песни например; също така след ъпдейта до последната версия ми се изгуби БГ менюто и писането на кирилица, откъде да намеря програма поне за писане на кирилица?
Освен проблема с паметта ми се случи и още нещо: на два пъти вече след като падне батерията и се изключи тела след известно време се губят(изчезват) плейлистите който съм създал. Песните си седят на картата, но плеъра не иска да ги вкара в никоя плейлиста, изобщо не може да се пуснат. (((( Дори и след като му дам да обнови плейлиста, не разпознава и не добавя нищо. Изобщо - голяма мъка. Казаха ми че това е бъг в софтоера. Меко казано съм разочарован от Нокиа и симбиан ОС. Колебаех се между Sony Ericsson P1i и N82. Всички ме съветваха да си взема нокиата. Но уви! Май направих грешния избор. А с моя стар Sony Ericsson K750 нямам никакви проблеми вече повече от 2 години.
Изобщо съвета ми е не си копувйте прехвалените и скъпи нокии. Sony ericsson е ТЕЛЕФОНА!
Благодаря на всички които пишат