Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 35 от общо 35
Like Tree13Одобрявам

Xiaomi Redmi Note 2 ревю

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #31

    Отговор: Xiaomi Redmi Note 2 ревю

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    ако някой има по-конкретни въпроси, да пита
    А какво е тая дупка, в небето, на втората снимка?


    Добре, добре, ще напусна сам, няма проблем.


    Само да кажа, че много неща се свеждат, до маркетинг и крис си е прав. Ама и стенли не греши, въпреки, че лично не слушам никой и си имам мое мнение. Колкото до Самсунг, който няма нищо общо, със самата тема. Повечето му продукти, в мобилната сфера, изобщо не си заслужават покупката. Даже бих казал, всички, освен двата високи модела - с-а и нота. А колко те оправдават цената си, това е друг въпрос.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #32

    Отговор: Xiaomi Redmi Note 2 ревю

    Вчерева по незнайно какви причина, започнаха да ми излизат реклами на главния екран, което ме побърка. Не бях правил нищо, последно преди 3 дена бях инсталирал whats app, и малко си бях играл със strava. Което довоеде до бързо префлашване с 7.1.3 Stable. Малко промени визията, което не е кой знае какво, въпреки че ми харесваха старите. Изчезнаха всички китайски символи, които бях постнал и станах ана английски, но спряха да работят. Антуту преди правеше по 54к точки, срещу 49к сега. Рамта я държеше на около 800МВ свободна сега е около 1000МВ сега. Беше му качило някаква иконка на clash of king, която не искаше да се стартира. Сега очкавам да видя как ще се представи батерията.

    Някой знае ли дали и кога ще се появи Андроид 6 за този телефон?

  4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #33

    Отговор: Xiaomi Redmi Note 2 ревю

    Цитат Първоначално публикувано от glarus Виж публикацията
    Вчерева по незнайно какви причина, започнаха да ми излизат реклами на главния екран
    Причината е знайна, или поне предположима. Моят, преди няколко месеца, директно си дойде с модифициран ROM, като предположенията ми бяха, че го е направил продавачът. Вместо чист STABLE китайски [Само CH, EN и доста софтуер, вероятно полезен в Китай] беше сложил някакъв псевдо global [достатъчно локализации и без китайски софтуер], но с "добавки" - рекламни анонси, които бяха меко казано смущаващи.
    Реших проблема, писах статия по темата в блога ми, ако ви е интересно, вижте я.
    Получи се без root, защото RedMi Note 2 [Prime] беше с отключен bootloader. С DEV ROM съм, global, и си получавам OTA ъпдейти всяка седмица.

    При RedMi Note 3 Prime на жена ми обаче, bootloader-а е заключен. Дали по изискване на Google или така са решили от Xiaomi Tech е без значение. 20-на дена коства официалното отключване на bootloader-а с благословията на Xiaomi Tech.
    Той дойде също с модифициран Stable ROM, но без никакви реклами. Всичко беше коректно, тъй като това беше обявено при описанието на телефона. Модифициран Stable ROM без ъпдейти.
    Чакам си кода за да отключа bootloader и да и да и кача условно официалният DEV Global ROM. Заради седмичните OTA ъпдейти. Не са толкова важни, но... каприз.

    Сгреших, че не изчаках една седмица и да взема RedMi Note 3 Pro със Snapdragon процесора, но когато го купувах, нямаше още анонс за него.

    Не бих искал да се намесвам в спора "дизайнерски телефон" vs. noname. Навремето съм водил епични словесни битки на бойното поле Nokia vs. Siemens Mobile и сега се вижда, че са били наивни. Няма ги и едните, няма ги и другите.
    Лично аз [вече] съм на мнението на FearMe.
    Слагам на везните функционалността и цената. И в конкретният случай китайците мачкат пазара, едва ли някой се съмнява в това. Така или иначе, ползвам един телефон не повече от три години. Ако мога, след три години го продавам за 100 лева, колкото и да е струвал. С телефон за 1200 лева съм 1100 "назад", с телефон за 350 лева съм 350 назад защото едва ли ще има кой да го купи. Но така или иначе ще имам едни 600-700 лева спестени.
    Имам приятели IT инженери, за които възможностите на устройството са важни... демонстрирал съм им, че аз правя същото, и пак толкова бързо, с устройството за $200, срещу техните $800-ви високотехнологични дизайнерски телефони. И не ходя със зарядното в джоба си.

    Относно производителността FearMe е достатъчно изчерпателен.

    Относно дизайна, да, има какво да се прави при китайците.
    Ако сме честни, Redmi Note 2 е с капак като на кутия за клечки за зъби. Точно толкова стабилен.
    Redmi Note 3 е с условно метален корпус защото в двата си края, заради антената, е пластмасов, няма какво да се лъжем, далеч е от full metal body корпус.
    Аз обаче, заради типа на професионалните ми задължения, никога не използвам телефоните си без сериозен кейс и без слюда или tempered glass.Така че по-скоро ме интересуват качеството и дизайнът на кейса, отколкото на корпуса на самият телефон.
    Сега ползваме с жена ми, съобразно ситуацията, кейс на iPaky или само "гръб", Frosted shield на Nillkin.

    За недостатък отчитам липсата на NFC, тъй като бях свикнал с използването на тагове в колата или в къщи, когато се нуждая от почивка.
    Отделно, дори и да няма вграден wireless charging, можеха да оставят два пина някъде под капака, за да можем и на този телефон да използваме wireless receiver за зареждане под капака, не чрез лентов кабел в microUSB порта.
    Няма възможност за mute на звъненето, при обръщане на телефона, чрез gravity сензора.

    Има компас, който не използвам.
    Има IR Port, който не използвам за друго, освен да взривя заведението, което посещавам, като с TV дистанционното "обърна" на порно, докато останалите посетители гледат напрегната футболна среща.
    blue1 одобрява това.

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #34

    Отговор: Xiaomi Redmi Note 2 ревю

    Цитат Първоначално публикувано от Malone Виж публикацията
    Има IR Port, който не използвам за друго, освен да взривя заведението, което посещавам, като с TV дистанционното "обърна" на порно, докато останалите посетители гледат напрегната футболна среща.
    Че това е повече от достатъчно за да е задължителна тази функционалност за всеки телефон
    Malone одобрява това.

  6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #35

    Отговор: Xiaomi Redmi Note 2 ревю

    Хубавото е, че всички знаят кой го прави, както и факта че от години в това заведение сме "обичайните заподозрени", приятели сме. Иначе рискувам да си поставя 112 на бързо набиране.

    Увлякох се в разказа и забравих заключението.
    Много сме доволни от тези телефони, и ако тенденциите в съотношението цена/качество за в бъдеще се запазят, ще продължим да експирементираме с тях или подобни марки.
    На жена ми това е втори "китаец", като първият беше Zopo speed 7 Plus. Също много добър телефон, вече собственост на мой приятел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Xiaomi смартфони - модели, мнения, обсъждане
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 290
    Последно: 12-12-23, 17:03
  2. Xiaomi представи екшън камерата Yi Cam
    От Balu Torben във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 0
    Последно: 16-03-15, 12:02
  3. Отговори: 0
    Последно: 24-10-14, 10:12
  4. ревю на sony KDL 37 EX 521
    От vilaanizd във форум Sony телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 30-03-12, 01:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе