glarus, къде видя китайщини? аз не съм попадал на такива неща
ъпдейтите ръчно, при това след разните му там процедури, описани в miui.bg
що се отнася до закачките на stenly, хич не обръщам внимание
преди няколко дена го сравнявах с Samsung Note 3 на сестра ми, която си го купи за 1200 миналата година, ако не бъркам...
антуту-то направи 49К точки срещу 52,4К при мен
процесорът направи 23К точки срещу моите 18К
видео, рам и хард бяха горе-долу наполовина на моите
актуална цена на S3: 600-700 лева (това видях за 1 минута търсене)
актуална цена на XiaoMi N2: 260 лева
мисля си, че мога да намеря по-добро приложение на 400 лева, отколкото да ги вложа в една лепенка с марка
другият вариант е за същите пари като S3 да взема OnePlusTwo 4G, пък ела ме стигай в каквото и да било отношение с Гнусмасите![]()
Kod, айде да не си ги мерим .... става ли? Опитай се да не ми обръщаш внимание и аз ще се опитвам да не ти обръщам. Рекламите са за тея дето гледат телевизия ... когато поработиш с нещо различно и проумееш как може да се случват нещата по един по-добър начин, тогава може да проведем някакъв смислен разговор. Така, че сериозно, не се опитвай да ми обясниш как аз хейтя без да си погледнал през моите очи.
И като заговорихме за китайски бъго-ве ...
Нов експлойт, открит в процесори на MediaTek, оставя уязвими по отношение на сигурността много Android устройства.Експерти по компютърна сигурност са открили пробив във функция, която по принцип MediaTek използва, за да тества комуникационните възможности на своите чипове. "Ако бъде атакувана, тази уязвимост потенциално може да позволи на хакерите руут достъп и да изложи на опасност личните данни на едно Android устройство", казват експертите.Тъй като самата компания няма механизъм за известяване на бъгове, екипът влезе в контакт с нея през Twitter, за да докладва откритието си.Оказва се, че експлойтът умишлено е бил отворен от MediaTek, за да могат да бъдат проведени тестове от мобилни оператори, но след това не е пачнат, преди самите телефони да бъдат пуснати в продажба.Устройството, в което е бил открит първоначално експлойта, е неизвестният апарат с името Obi Alligator S454, но повод за притеснение има, тъй като засегнатият чипсет MediaTek MT6582 се използва в скъпи модели на производители като Sony, Lenovo, Elephone, HTC и др.
Този пост е редактиран от stenly; 03-02-16 в 13:01.
Още сутринта ми беше ясно че ще има язвителна полемика китайци срещу утвърдените.Бих искал само да кажа че флагманите на Xiaomi използват процесори Snapdragon,дисплеи JDI и Sharp и т.н. които се вграждат в Ейпъл,Самсунг и т.н.Трябва да да сте доволни че се развива конкуренцията и по този начин цените не са хвръкнали в небесата.А също така големите производители вече се съобразяват и влагат качествени материали за корпуса.Например преди няколко месеца купих телефон DOOGEE F 5 с корпус който Ейпъл тепърва ще го произвежда Apple iPhone: Liquidmetal alloy features might be perfect for iPhone | BGR
Хайде освести се малко.
Не е необходимо някой да ти обяснява, че хейтиш, би следвало да имаш достатъчно разум и сам да разбираш, че това е толкова чистокръвен хейт, че повече накъде няма...
А. Наивно е:
1. Да ползваш най-рекламираната марка и да твърдиш, че рекламите не са ти оказали влияние.
2. Да си толкова несигурен в позицията си, че да нападаш по детски яростно отговор на твоя реплика, в стил, изцяло съвпадащ с казаното от теб.
3. Да обясняваш на някой във форума да престанел да ти обяснява как се движат колелата на вселената - ми той нали затова е форума, какво друго да правя - да ти подминавам шийта безмълвно ли![]()
Б. Нарушение на правилата и див спам и хейт, пораждащ още купища след себе си е пост със съдържание:
Щом е евтино и китайско ...мега яко е.
в тема, в която съфрумец е направил сериозно ревю и е отделил от времето си за да те запознае с конкретен модел.
Тъй че, вместо да даваш съвети на какво да обръщам внимание, моля помисли с какво полезно допринесе с мненията си по темата?
Разчитам на трезва преценка от твоя страна е ли е това подходящата тема, в която да се включиш.
върши работата по-добре от три пъти по-скъп, значи е перфектен за три пъти парите си, а не само за един път
понякога се чудя дали подобно късогледство се дължи на яд, че си се прецакал да дадеш тройна сума за същия резултат, или наистина защото вярваш, че формата на ръбчетата и алуминиевият корпус в калъфче си струват тройната цена
не се заяждам, просто ми е любопитно
------------------
прочее, аргументи от рода на заоблени ръбове, алуминиев корпус и nfc ми звучи нещо като аргументи при купуване на кола - цвят, дължина на антената и форма на ауспуха
моята скромна милост все си мисли, че мощност на двигателя, цена на поддръжка и обем на купето са малко по-важни параметри![]()
Знам че не се заяждаш, но и градския транпорт върши същата работа като Мерцедес. Ще те закара от точка А до Б. Вече въпрос на какво ще се возиш опира до индивидуални желания и възможности.
п.п С билет за по 1 левче, навярно съм се минал хиляди пъти с тая кола...
Не бе Феър, не е яд, а принципи. Ако ме е яд, нищо не ми пречи да го продам и да се включа в делаверката с чисто жълтото. Обаче следващият избор ще е пак принципен. То е същото както когато отказваш да ядеш дюнер, не мразиш дюнера, просто не го искаш ако ще и 50ст да е...това че не го искаш дори при тая цена не те прави глупак, така както не си глупак когато всеки петък си пиеш ракията и ядеш сача в точно определена механа, а не в коя да е друга макар да има и доста по-евтини. Та стига с тия обвинения за хейт, няма хейт, няма как да мразя нещо което мога да имам 3 пъти по-лесно, но не искам.
Във всеки влак си има пътници
Този пост е редактиран от Tommorow; 03-02-16 в 22:09.
здравейте отново
приакчам снимки с китайските символи
MIUI OS 7 Stable Rom - стабилна версия | MIUI България - Official site for Bulgaria - от тук ли да си изтегля и по този начин да кача новия РОМ или има други врътки?
А... не.
Принципите се сменят, въпрос на адекватна преценка е
Преди 20-ина години беше въпрос на принципи да запалиш дебела пура в самолета даже и да не си Джак Никълсън.
Днес не е - ако го направиш ще те пъхнат на топло за ден, два.
Тъй че... всеки, който смята, че продуктите на 3-ия, 4-ия, 5-ия, 6-ия по големина производител на смартфони в света са боклуци по подразбиране, без да се вглежда в това, което предлагат конкретните обсъждани модели не спазва принципи, а не осъзнава промените на пазара.
Да, китайските производители имат и големи боклуци. Същите ги имат и южнокорейските, същите щяха да имат и американските ако им стискаше да пускат продукти със сравнима цена...
Никой не казва че са боклуци!Даже напротив предлагат доста за цената си, на фона на премиум марките и техните топ модели. Но това не означава че се идентични, както се твърдеше в началото.
@kod - Нали знаеш, че спора е безсмисленДобре беше тръгнал да си купуваш 6-цa на купертино...