след грубо 2 месеца ползване реших накрая да драсна няколко реда впечатления и тестове от Xiaomi Redmi Note 2
започвам с нещо важно - разликата между него и новия модел 3 е в корпуса, fingerprint-a и по-голямата батерия. другите му характеристики са абсолютно същите, така че ако някой се е засили към 3, да знае какво може да очаква
процесор: 64-битов Медиатек 8-ядрен на 2.0 ГХц
рам: 2 гигабайта
"хард": 16 гигабайта
5.5" 1920*1080 дисплей
батерия: 3060 мАч
пристига в комплект с 2А зарядно, сменяема батерия (лепенки върху клемите, за да не се разрежда в склада и по време на транспорта), лепенка върху камерата, за да не се драска преди пристигането при клиента, слушалки, кабели и т.н.
тестове:
антуту:
старият - 48 500
новият (3D) - 52 400
geekbench 3:
single core - 915
multicore - 4570
снимки и видео - атачнати към поста
мултитаскингът е светкавичен, разните му там тежки игри като Mortal Kombat 10, Asphalt 8 и т.н. летят
зарежда до 100% за доста по-малко от 2 часа, но съм убеден, че има VW-хитринка , т.е. софтуерът послъгва, защото свалиш ли го от кабела веднага, разрежда 10% след броени минути работа. оставиш ли го да повиси повечко, макар и на 100%, издръжливостта след това е очевидно по-добра
батерията издържа в зависимост от ползването
мобилни данни включени, wifi постоянно включено, малко браузване, повечко четене, средно разговори - спокойно издържа ден и половина, дори 2
в сухи ръце се поплъзва, в потни - не
след купуване на това калъфче Leather Full Body Cover Case for XiaoMi RedMi Note 2-4.06 and Free Shipping| GearBest.com (което, между другото, в БГ струва над 25 лева ), всичко си идва на мястото
единствена критика - идва с някаква модната версия на MIUI, която не подлежи на никакви ъпдейти, затова се налага рутване и т.н. процедури, които засега съм си ги спестил, но се изкушавам да ги направя в скоро време, защото на 2 пъти ми се случи да не ми свирне будилника сутрин поради забиване, което го намирам за недопустимо за телефон
чета за някакви проблеми с нотификациите на вайбъра, смс-ите, позвъняванията... при мен няма никакви такива оплаквания
времето се настройва коректно за Варна
ако някой има по-конкретни въпроси, да пита
- светъл зимен ден, снимано през прозореца на колата
- късен следобед, HDR срещу слънцето
- без зуум
- пълен зуум, очаквано размазване, но въпреки всичко като за телефон е великолепно. преди няколко години фотоапаратите правеха такива снимки без зуум
Sendvid - Instant video upload - видео. разчитах да се качи и плейне в отигинал, но явно има някаква онлайн конверсия. все пак е нещо...