Отговор: Xiaomi Redmi Note 2 ревю
За парите си е супер! Честито за придобивката!
Честито! На сина ми бях решил да взема този телефон, но за съжаление точно преди Нова Година всички, на които звънях бяха продадени. Страхотен телефон със страхотни данни! В крайна сметка му взех един ZTE Grand S2 - също страхотен телефон! Но. на мен ще си взема едно Xiaomi Redmi Note 2!
ki_yoou, той не е супер телефон за парите си, а супер телефон, като цената му го прави нещо повече - превъзходен :)
не защото е мой, а просто защото е така
samsung galaxy note 4 струва 1000 лева, т.е. поне 3 пъти повече, а характеристиките му в най-добрия случай могат да се нарекат "сравними"
Xiaomi-то е с андроид 5, самсунг-ът е с 4
Xiaomi-то е 4G, самсунг-ът не е
единствено резолюцията му е по-добра, но ако ми кажеш за какъв дявол ти е (и дали изобщо би забелязал) ... :)
с други думи трябва да погледна чак към Note 5 (за поне 1200 лева), за да получа 4G, по-бърз процесор, повече рам и т.н.
а XiaoMi-то ми легна в ръката за под 300 :thumbup
моята философия е, че измежду две еднакви неща, парите си бих дал за по-евтиното :)
В много speed test-ове в you tube с други "флагмани", Xiaomi ги отнася!
Бъркаш се, от Note 3 насам всичко е 4G. И да резолюцията и качеството на дисплея се забелязва. Като ползвател на следните телефони (в хр. ред - Нокиа Е7, Самсунг Ноут 2, Нексус 5, ЛГ Г3, Сони Z3 и този от подписа ми) те уверявам че по хубав дисплей от сегашния си телефон не съм имал или виждал. Това в никакъв случай не означава че по ниската резолюция е предпоставка за по лош дисплей. За пример ще дам LG G3 чиито 2К дисплей беше отвратителен в сравнение със Sony Z3.
Сега по темата, сходни са им параметрите. Но ако това според теб ги прави еднакви.... Добре твое право е да си мислиш каквото желаеш.
A кое ги прави различни според теб? Кажи някоe преимущество на изброените от теб. ( за да не излиза като заяждане поста ти)
По дефиниция, две еднакви неща, са идентични по всеки един показател. Като за начало, да започнем с дизайна. Знаем, че моделите на Самсунг от 2014 имат наченки за премиум дизайн, като за пример ще дам металния корпус и като цяло материалите вложени в изработката. S pen без коментар, по голям и по технологичен дисплей. Скенер за отпечатък и други. Определено по добра камера с оптичен стабилизатор, 4К видео, 60fps full hd видео,NFC. Повече рам памет, по добър мултитаскинг, все пак именно затова е създаден. Ще получи последната версия на андроид съвсем скоро. И става въпрос за модел от края на 2014, а китаеца е модел от края на 2015!
От кога да твърдиш, че черното е черно се приема като заяждане? Няма значение, всеки да го приема както желае. И пак да кажа, за парите си китаеца е много добър телефон! Това обаче не го прави флагшип, дори и по стандарти от 2014.
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
samsung galaxy note 4 струва 1000 лева, т.е. поне 3 пъти повече, а характеристиките му в най-добрия случай могат да се нарекат "сравними"
Xiaomi-то е с андроид 5, самсунг-ът е с 4
Xiaomi-то е 4G, самсунг-ът не е
Чакай сега...
Аз имам Note 3, не 4.
Официалният ми ОС е Android 5, а не 4...
Смартфонът е с 4G модул...
Тоест, и двете сравнения за Ноут 4, които си дал няма как да са верни :)
Разликата в дисплея м/у флагман на Самсунг и добри китайски телефони има чувствителна...
В изработката на корпуса - също. Дай да сравняваме пластмасата на Ноута с псевдометала да Xiaomi Redmi Note 3 например...
Шиаомито е, чудесен телефон за парите си, ако изключим компонента цена, както правиш ти... не е толкова черно и бяло.
ПП - Като говорим за китайци, тази седмица гледах редица сравнения на Xiaomi Redmi Note 3 с LeTV 1S - вторият е неразумно подценяван телефон и започвам да се убеждавам, че е без конкуренция в този ценови клас - до около $200... Там наистина има метал, а дизайна е на светлинни години. Хардуерът е същия, изключая като че ли камерата, която изостава.
Това е един чудесен телефон за парите си, но твърдението, че изяжда Ноут 4 хвърля дълбоки съмнения върху обективността на автора и хубавото му ревю.
Самсунг може да имат много скапани продукти и телефони, но Ноут серията не е в това число.
П.П. Не ползвам телефон Самсунг.
Аз не ползвам никакъв смартфон. И точно затова мисля, че мога безпристрастно да преценя кое е по-добро при добре поднесена информация. За това и питам... не се заяждам ако някой е останал с такова впечатление. Изброените от вас неща сигурно са верни (пластмаси, дизайн, камери.... ) но честно казано аз не бих ги поставял като важен фактор при сравнение на телефон който се използва повече като преносим компютър. 4G - да - това е от значение, РАМ, процесор, "твърд диск", качество на дисплей също. Друго важно за мен е батерията, цената и съвместимостта с други устройства (телевизори, плеари и други подобни.) А резолюции като 4К и FULL HD касаещи телефон с 5' дисплей будят само насмешка в мен - абсолютно безсмислено разхищение. :)
Добрият дисплей е много важен, особено за хора със зрителни проблеми, като мен. Не отдавам особено значение на екстрите, които правят дадена играчка много"джиджана", но внимавам с всякакви екрани как ми въздействат. На 5-та минута вече знам дали телефон, телевизор, таблет и т.н. ще влязат в моята къща и в моите ръце.
Да не забравяме и MIUI все пак :)
Ами да споделя за редми ноте 3 впечатления.
Имам редми ноте 3 (3GB/32GB) от 1 месец и също съм доволен (от ТопОне с ДХЛ точно 425 лева с оригинално калъфче). Ъпгрейд на предишния ми телефон ZTE 967s (от който също съм супер доволен). Изработка и хардуер са на доволно ниво.
Няма игра която да му се опре, всичко хвърчи. Браузер отваря всякакви страници без никакво забавяне. Стабилен, не е рестартиран от самото начало.
Нямам проблем с нотификациите. Забиваше му СМС приложението, но инсталирах гугъл мессенжер (и без това съм му фен).
2 дена държи батерия с нормално ползване - много не говоря, но брауз, фейскбук, емеил, игри се ползва много, wifi/mobile net постоянно включени.
Дисплея е супер, ярък със супер цветове. Ауто brightness работи великолепно.
МИУИ РОМ-а е някакъв мишмаш от китайския официален + мулти неща (някои основно в настройки на темите и шрифтовете са на китайски), но и аз нямам намерение да пипам докато излезе официален глобал ром.
fingerprint-а дори не съм го пробвал (за мен е безсмислена екстра).
Оригиналното калъфче е много хубаво - много тънко и прилепва супер плътно. С wake-up функция.
МИУИ не е кой знае какво (за първи път го ползвам, клонинг наподобяващ ИОС), дори някои настройки са набутани на ма***та си по менютата.
Има някакви xiaomi акаунт и клоуд неща, тях също не ползвам.
За ТопОне (Aliexpress TopOne) - при поръчка с DHL доставка (+21 USD) пътува от Китай за УК, и след това УК за България. Няма митница, ДХЛ го носи на вратата. Дават два проследяващи кода (за Китай-УК и за УК-БГ).
(последното ако рекламира тоя доставчик, да се махне).
Здравейте,
От 5-6 дена и аз притежавам това устройство, като цяло впечатленията са ми добри, с някои забележки. На едната според мен е отоговорено с VW ефекта, утре ще видя дали е така. Снощи за 10 часа изяде 50% батерия без да е правено нищо на телефона. сумарно да е работено 10 минути през това време. Другото са китайските символи на доста места, но за тях разбрах, че трябва да чакам постепенно ъпдейти. В момента съмс MIUI 66.77.33.00 (LHMCNCH) Stable. Това СН накрая ми звучи малко като да е китайски РОМ, но знам ли. Ако искам да го сменя с по-читам официален РОМ какво е нужно или само ще се оправи. Другото, което се чудя FM радиото да се пусне освен с изключен интернет как може да стане. Трябва ли да чакам скоро официялно андроид 6 или трябва да стане ръчно.