Ползвам телефона от близо 5 месеца и цялостното ми мнение за него е, че в общи линии е страхотен. Което предполагам за мнозина е очаквано, всеки има високи изисквания като става въпрос за топ телефон на дадена марка. За съжаление в опита които "натрупах" с предишните ми телефони не беше точно така. Винаги имаше нещо което да не ми достига (субективен фактор). Било то бързина, хубава камера, хубав дисплей и т.н. В сравнение със Sony Z3 и LG G3, които ползвах преди време, Еджа притежава наистина един чудесен дисплей. Предните ми два телефона бяха с IPS дисплей и единствено Сонито успяваше да се доближи до живите и наситени цветове на Еджа. Не ме разбирайте погрешно, Самсунга разполага с няколко режима на въпзроизводство на цветовете и в момента съм го поставил на бейсик и според редица ревюта и замервания, този режим предоставя изключително точни цветове въпреки че говорим за Амолед. Ако има фенове на супер наситените цветове, има и такъв режим. Ненадминат дисплей наистина поне за 2015, не знам може би новия модел е по добър но това слабо ме вълнува.
Относно дизайна, без коментар...Като минус, до някъде, може да изтъкна задното стъкло, което спомага телефона да привлича като магнит отпечатъци и съществува вероятност да бъде изпуснат - телефона е недостъпен за дечица с малки ръчички
. Проблема съм го решил лесно чрез поставянето на скин (25лв + доставка от Канада). Камерата малко стърчи, за сметка на това прави много добри снимки. Нощните такива са на висота в сравнение с предните ми телефони. Fingerprint сензора е малко летаргичен. Софтуерен проблем навярно, тъй като с Аднроид 6.0 направо лети. Ще видим и това, засега съм със 5.1.1. Оригинален ром, стабилен. Няма крашове. На лице е обаче малко лаг в момент в които влезем в настройки и при плъзване се усеща спад във fps-a. Еднократно, при повторно извършване на операцията, такъв не е наличен.
Батерията бих казал е доста добра имайки предвид резолюцията и диагонала на дисплейчето. Издържа без проблем 1 ден! А със бързото зареждадне което предлага производителя (зарядното е вкючено в комплекта) зареждаш от 1 до 100% за 70 минути.
Единствения минус за мен лично е липсата на слот за СД карта.