iPhone 16 Pro and iPhone 17 Pro Camera Evolution
https://x.com/MajinBuOfficial/status...65718089236601
iPhone 17 Lineup from 3D CAD
https://x.com/MajinBuOfficial/status...99007167041844
iPhone 16 Pro and iPhone 17 Pro Camera Evolution
https://x.com/MajinBuOfficial/status...65718089236601
iPhone 17 Lineup from 3D CAD
https://x.com/MajinBuOfficial/status...99007167041844
Новите още не са излезли, те тръгнали да правят сравнениеТази плочка на 17 pro (max, ultra или както там ще се казва) ако наистина така я плеснат отзад, нямам думи.... За мен 16 pro е голямо разочарование и за пръв път съжалявам, че съм си сменил телефона (лоялен съм към марката от 5-та серия насам). Единствения плюс, който намирам за себе си е, че идвайки от 14 pro max, 16 pro като размер е доста по-удобен в ежедневието (педерастки чантички не нося). Apple се изложиха много с предварителните реклами на изкуствения интелект. В последствие се оказа, че не са готови. Дали се дължи на хардуер и/или на нещо друго, не знам. Да не споменаваме и epic fail-а със Siri от последните дни. Хората може да са овце, но чак такива идиоти не са. Така, както ги виждам нещата, започват лека-полека да тръгват надолу. Не очаквам нещо кой знае какво нито от 17-та серия, нито от 18-та. Със сигурност ще им дам още един шанс (може би с 18), но ако продължават така, след това вече бих пробвал нещо различно.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 22-03-25 в 18:21.
Мм, не знам. Аз се пробвах няколко месеца с Андроид, но не стана работата….Почти се бях навил за S25…
Най- ме подразни, че не успява да набере гласово нищо(почти).То имена променях, кво ли не пробвах - нищо не става.
А го ползвам постоянно. Със Сирито - никакъв проблем - веднага разпознава.
Четох много и за проблема с батериите на 16 и видях, че при “нова инсталация” без да копираш стария телефон издържали нормално.
Отбих колата и си викам - Андроиде, последен шанс. Опитах да набера през Андр. ауто десетина познати - ядец - 0 попадения.
Звъннах в А1 - имаха 16 Макс - отидох, вечерта нова инсталация и воала - всичко работи както трябва.
Батерията ме изкарва 2 дена, Сирито ме слуша, при шофиране с Уейза нито загрява, нито излапва заряда.
За max-a вярвам, че е така. На мене 14 pro max след 2 години позлване ми караше по два дена ако не го напъвам. С нормално ползване по ден и половина. С новия на мъка мога да изкарам ден и половина и то с доста ограничения в ползването. Повече малък телефон не, колкото и да е удобен. А 16 pro е много удобен, но батерията просто не става.
Всички се готвят да произвеждат iPhone 17, iPhone 17 Air, iPhone 17 Pro и iPhone 17 Pro Max с нов дизайн: появи се снимка на макетите - това са тези, използвани от производителите на аксесоари
Съобщението се очаква през септември
Insider Majin Bu публикува снимка, показваща макети на всички смартфони от новата линия: iPhone 17, iPhone 17 Air, iPhone 17 Pro и iPhone 17 Pro Max.
Такива метални заготовки, които се създават по прецизни чертежи, обикновено се използват от производителите на аксесоари за производство на защитни фолиа, стъкла и калъфи за нови смартфони.
Този път дизайнът на смартфоните ще бъде много по-различен от дизайна на техните предшественици, за първи път през последните няколко години.
Говори се, че iPhone 17 Air е с дебелина само 5,5 мм, което го прави най-тънкият смартфон на Apple досега. Дължината и ширината му ще съответстват на размерите на iPhone 17 Pro Max – съответно около 163 мм и 77,6 мм. И двете устройства ще получат 6,9-инчови екрани с тясна рамка.
Информаторът Majin Bu по-рано разкри точни данни за цветовете на iPad mini, iPhone 12, дефекти в iPhone 15, а също така публикува точни снимки на макети на iPhone 16.
https://x.com/MajinBuOfficial/status...84282228146406
Много добро видео. Хората, които могат да работят с такава прецизност обаче според мен се борят на пръсти. Аз лично не бих рискувал да си поверя телефона на някой анонимник само заради едната памет.
Взех Air-а и направих грешката моментално да си продам 16 Pro-то. Изтраях го точно две седмици и направих бартер отново за 16 Pro, че даже си и доплатих (хитрата сврака с двата крака) за тарикатлъкаЗвука е под всякаква критика и най-големият минус лично за мен (не предполагах, че консумирам толкова много съдържание директно през телефона), а единичната задна камера също си каза думата. Този телефон е за хай тек маняци, които винаги се разхождат с по няколко устройства или за кисели бизнес лелки и чичаци, които си ползват телефоните предимно за ало ало, мейли, документи и т.н. Плюсовете са му дизайна, подобрения (и по-голям) екран и 12-те гиги рам, които определено се усещат дори при елементарна работа. Батерията му, макар и по-малка по статистика, издържа почти колкото на 16 Pro. Общо взето дизайнерска гъзарийка, която според мен няма да се радва на широка подкрепа у нас по обясними причини. Интересно ми е дали ще има втора версия. Предполагам зависи от продажбите.
Появи се голямо видео с макети на iPhone Ultra и iPhone 18 Pro Max. Dynamic Island ще бъде по-малък.
Очаква се пускането на нови продукти на пазара през септември 2026 г.
В интернет се появи ново видео, показващо метални макети на iPhone Ultra и iPhone 18 Pro Max. Източникът, публикувал видеото, вече беше публикувал преглед на точни макети на линията iPhone 17 още през март.
Една от най-очевидните промени е динамичният остров. Размерът му е намален с приблизително 25%. Това намалява ширината му от малко над 20 мм до приблизително 15 мм.
Общата дебелина, включително корпуса на камерата, вече е приблизително 11,54 мм, в сравнение с 11,23 мм за iPhone 17 Pro Max. Включително лещите, тази цифра се увеличава до 13,77 мм, в сравнение с 12,92 мм преди това.
Допълнителното пространство предполага, че Apple може би работи с по-големи сензори или може би подобрява оптичното увеличение. Apple постепенно се насочва към по-големи сензори през годините и iPhone 17 Pro Max вече е настигнал конкурентите си по размер на основния сензор, използвайки 1/1.28-инчов сензор, същият като Vivo X200 Ultra.
Очаква се линията iPhone 18 Pro да бъде пусната на пазара по-късно тази година, вероятно заедно с първия сгъваем iPhone на Apple, за който се говори, че ще се казва Ultra. Разгледахме характеристиките на този модел само преди няколко дни .
Очаква се останалите модели от линията да се появят в началото на 2027 г.
Apple има процесори на стойност 1 милиард долара, които стоят в складовете си, защото няма чиповете памет, за да ги опакова.
Може да възникне дефицит
Culpium съобщава, че според негови източници Apple и нейните доставчици се затрудняват да осигурят достатъчно чипове памет за новите iPhone-и, очаквани тази есен.
Има предишни доказателства, че Apple купува памет на всяка цена, като по този начин създава допълнителен натиск върху конкурентите, но дори Apple не може да купи повече, отколкото предлага пазарът.
Apple доставя DRAM предимно от Micron, въпреки че доставя и от Samsung и Hynix. По-рано имаше съобщения за потенциални доставки от китайската компания CXMT, но не е ясно дали е финализирана сделка.
Източник казва, че Apple има процесорни пластини на стойност приблизително 1 милиард долара, които се намират в складовете си. Те стоят там и чакат опаковане, което изисква чипове памет. Очевидно е, че пускането на пазара на новото поколение е само след около месец и половина, което е много кратко време. Възможно е да има недостиг на новите iPhone-и при пускането им на пазара, въпреки че слуховете за значително покачване на цените биха могли да ограничат търсенето.
В същото време се съобщава, че Apple и нейните производители остават уверени в способността си да задоволят първоначалното търсене на нови смартфони, но това е само първоначалното търсене.
https://www.culpium.com/p/exclusive-...scrambling-for