Казаха ми че съществува смс бомбата аз много не вярвам но реших да ви питам ?! Възможно ли е и ,как става изобщо?? [8D] [V] [}]
Казаха ми че съществува смс бомбата аз много не вярвам но реших да ви питам ?! Възможно ли е и ,как става изобщо?? [8D] [V] [}]
има едно съобщение за Siemens което ако се опиташ да го отвориш и ти блокирва телефона.След което трябва да вадиш сим картата и на нова да я сложиш и чак тогава ще ти се опрвави телефона.Теоретично иначе е възможно но на практика не вярвам някой да се хване да си играе толкова много
Съобщението е "%English" но прави проблем само при опит за прочитане и то само на стари сименси "<font color="red"><35</font id="red">", пък и може да се изтрие без да се отваря, а ако телефонът забие може само да се рестартира телефона и след това съобщението да се изтрие. Ако на тва му викате SMS-бомба, значи все пак има
поправям се за модела![]()
Без да съм 100% сигурен, мисля, че и на 35-та серия на Siemens също се получава блокиране - имам такъв спомен. На 45-та и следващите със сигурност няма подобен ефект.
Има нещо подобно и за Nokia....ама ставаше само на стари модели. Мисля че в новите модели на Nokia и Siemens вече няма такива бъгове.
LaMARTIN съобщението не е това първо и второ Siemens S35 зацикли като му го пратих при опит за прочитане естествено и сим-а трябваше да се вади друг начин няма
я виж тук какво е възможно:
http://www.stud.ntnu.no/~shane/stasj...r/div/137.html
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">я виж тук какво е възможно:
http://www.stud.ntnu.no/~shane/stasj...r/div/137.html
<div align="right">Originally posted by smarty*-*16/02/2004*:* 04:44:06</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
[:D][:D][:D]
И вижте само как се титулова: "компютърен експерт, президент на Националната фондация за превенция на кибер-престъпността"! Фондацийка, а? Ама добре са се сетили как могат да цуцат от параноиците [:D].
btw, в тая връзка една легенда: преди 30 г. неизвестен експерт бил написал програма, която така търсела в дискови пакети на IBM 360, че ги вкарвала в резонанс и те буквално изхвърчали. Така, че - нищо ново под слънцето [].
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Без да съм 100% сигурен, мисля, че и на 35-та серия на Siemens също се получава блокиране - имам такъв спомен. На 45-та и следващите със сигурност няма подобен ефект.
<div align="right">Originally posted by Slero*-*15/02/2004*:* 17:29:36</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
мога да кажа, че със сигурност има - s45 - от личен опит го знам []
може само при определени версии на софтуера да е, но на 3 s45 съм пробвал - и 3те си забиха нормално [:D]
под `смс бомба` може да се е имало впредвит просто flooder, което си беше нещо нормалто при наличиенто на активиран mail2sms []
И картата трябва да се махне, вариации няма.
При опит да се изтрие от Сименс-а, телефона се опитва да го прочете и забива отново.
Рестарт, опит за изтриване и пак забива ...
Картата се маха, слага на Сименс със читав софтуер или най-добре на Нокия [^] и там съобщението се изтрива.