Ами сега къде да гледам мач? Освен по телевизора??
Де го Левски де го ЦСКА:??
лудогорец прави нещо, ама го плюете на воля...
Ами сега къде да гледам мач? Освен по телевизора??
Де го Левски де го ЦСКА:??
лудогорец прави нещо, ама го плюете на воля...
Добър момент за повдигане на темата.
Страхотно първо полувреме за Лудогорието.
Аз лично съм щастлив, че този изкуствен проект отпадна от ШЛ!
Защото, както бе създаден набързо, така и ще си "замине". Според мен този проект няма бъдеще. Да ме прощават феновете на този отбор, но голям футбол с малко фенове - не става. Трябва атмосфера, трябва шум, трябва публиката да е 12-я играч! Това е футбол, а не опера!
Е, хайде сега.Нали в Пловдив няма силен отбор и дай да наплюем другите които могат и последните години смазаха доста чужди отбори.
Дайте по позитивно.
Има бъдеще всеки един добър отбор който показва качества и резултати.
Останалото са лаладжийски истории.
Какво е бъдещето никой не може да каже.Съдбата си има своите планове ...
И аз преди 15-на години мислех, че пред ФК "Левски" и ФК "ЦСКА" никой друг отбор в България няма шанс, но се "случиха" - "Нефтохим", "Литкес" Ловеч, сега "Лудогорец" ...
Колкото повече силни отбори има в България, толкова по -качествен и на по-високо ниво ще е футбола ни и толкова повече български отбори ще участват в международни турнири.
Конкуренцията създава качество.
Проблемът не е в "Лудогорец", а в останалите отбори.Не "Лудогорец" е много силен, а останалите отбори са много слаби.Това ще ги кара да се усъвършенстват и да повишават нивото си на футбол.
От там рано или късно този който успее най-бързо да догони "Лудогорец" ще има шанса рано или късно да го отстрани от доминиращата позиция ...
=====================================================================
Същото като в политиката е - не че ББ и ГЕРБ са много силни, просто лидерите на другите партии са много слаби и "внасят" слабостта си в партиите на които са "лидери" ...
Само за справка. Когато Пловдивските отбори играеха в Европейските турнири на стадион Пловдив /бившият 9-ти септември/, мачовете бяха с посещаемост 50-55 хиляди!
Друг път ходели - това им е максимума и сега - гостуващите агитки са по-големи ... Дунав като играеше в Разград пълнеха повече стадиона .
Като станаха шампиони в миналото първенство гледката беше потресаваща - 22 футболисти се радват на терена пред 10-15 човека агитка на трибуните...
Чувал си предполагам как им викат останалите агитки и предполагам знаеш защо ?
Същата работа беше и в Ловеч ...
Който и фен да попиташ от Пловдив ще ти каже. Аз мога да кажа за моя отбор. Последният мач на Локо в Европейските турнири игран в Пловдив на Градския стадион беше пълен 1 час преди мача. За статистиката- стадион Пловдив е със 52 000 седящи места.
И друго. Мачовете в Бургас играни от Локо и Ботев било за евротурнири или суперкупата редовно ходят по 10 000+
Да капацитета на Л. Арена е около 5000, само че :
1. Билетите за мачовете в евротурнирите , а и не само , свършват за ден два(странно защо).
2.Лудогорец отдавна иска да увеличи местата , но няма много накъде - физически няма място(засега) Просто когато започваха , никой не очакваше да се стигне толкова напред.
П.С. А и "проекта" въобще не е временен или надут балон както на някои им се иска много....
Президента ми е съученик и приятел та не говоря ей така! А и един от голмайсторите легенди от оно време ми е свако ама... , аз не съм от лудите запалянковци.
Със здраве към всички, гледайте добър футбол без значение кои отбори
Нито си противореча, нито апострофирам който и да било.
Тогава съм мислел, с онези критерии в които ЦСКА и Левски години наред бяха доминиращи, нямал съм спомен за други отбори които да са били толкова време на върха.
Съдбата ме опроверга, тя опроверга и всички вас които сте мислели като мен и на които и сега ви се иска да е "като едно време" .
Е, времената са други, не е "като едно време" няма и да бъде като едно време ...
Нямам амбиции да "апострофирам" който и да било, нито ми пука дали имам противоречие с някой друг.
Истината е че съдбата ни "апострофира" всички които сме си мислели, че българският футбол е само ФК "Левски" и ФК "ЦСКА" ...
Оказа се друго.
ЦСКА и Левски дълго време "обираха" най-доброто от българският футбол-тогава когато футбола не зависеше от пари.Сега е друго.
Пловдивският футбол тепърва ще набира сили и според мен през следващите 15-на години Пловдив ще има своят шампион, но това отново ще за сметка на ЦСКА и Левски.
Поне така ще си мислят привържениците на тези отбори.
Привържениците на Лудогорец ще си мислят, че е за тяхна сметка, на Литекс -Ловеч, че е за тяхна ...
Без пари не става.Футболът днес е една огромна машина за пари.Това е.
И ЦСКА и Левски докато имаха финансово силни спонсори бяха на върха.Сега нямат и са на дъното ...Какви ли не "такли" и врътки правиха белким не бъдат санкционирани, ама "не мина номера" пред УЕФА...
Който има пари си купува качествени футболисти, който няма = другите са му виновни ...
В Пловдив последните 7 години направиха доста неща за регионалната си икономика и е само въпрос на време или някой от съществуващите отбори да направят силен отбор от играчи или да се създаде изцяло нов отбор .
Играчите отиват там където са парите.Треньорите също.
Останалото е само футболна статистика и история ...