Айде честито, тъкмо приключи баси, няма такива родилни мъки. Следващия път ще е добре да му казват по-рано кога свършват тренировките и кога започва мача.......
Айде честито, тъкмо приключи баси, няма такива родилни мъки. Следващия път ще е добре да му казват по-рано кога свършват тренировките и кога започва мача.......
Голям зор беше с Багдатис днес!Обаче нацелихме обувките от 3 опит и въпреки дефанзивната си в много от разиграванията игра и множеството грешки Гришо удържа!! Маркос въпреки,че не строши нито една ракета загуби мача За трети път сме във втората седмица на турнир от голям шлем.Успех на Гришооооо
Този пост е редактиран от martosblack; 23-01-15 в 07:04.
Ужнсно слаба игра на Гришо. Толкова грешки няма право да прави.
https://www.youtube.com/watch?x-yt-t...yt-cl=84503534
- - - - - - - - - -
Има и такива мачове Че игра слабо,игра!Но понякога зависи и от опонента все пак как ще играеш,а днес Маркос игра на висота. Григор освен обичайните слабости не му и вървеше и играта.Трудно намираше ритъма си. Само дето не успяхме да станем свидетели на по-горното видео,ама нищо ще бъде доволно ако накараме Мъри да викне мощно и задоволително няколко пъти F..K....F..K........
Така и така не спах, изгледах Сепи и Федерер....след края имах усещането, че в предния мач са ми пробутали някакво менте. Успех на Григор за какво бе Мартос? С тая невзрачна игра ли? Да спечели АО? Около 50% първи сервиз, 10+ двойни грешки, никаква офанзива, без удари по правата, без игра на мрежата, никаква красота и прецизност в отиграванията, заспиване и медитация през гейм...не си намерил пак ритъма, обувките, вятъра, горещината....сякаш същия тоя вятър не духа и за опонента му...ти ще се гордееш ли ако достигне до края с такава игра? В края на мача на Григор абсолютно не ми пукаше дали ще спечели или не....просто ми беше безразлично...като играта му!
Да де Томороу,ама пбеди ,нали!?Понякога се побеждава и грозно.По-добре от красива загуба Поне на такива съм се нагледал през годините,че и съм го страдал на собствен гръб и аз самия Сега мач с мач не си прилича.Днес не играе ок,утре кой знае.....В тази месомелачка-наречена съвременен тенис виждаме как всеки един играч дори извън първите 100 вече е подготвен и играе почти винаги на върха на възможностите си.Ето един Сепи днес-ми игра невероятно момчето и заслужено спечели срещу най-големия в тази игра,но дали и в следващият си мач ще играе така!?Не знам -може и да играе ,а може и да не успее.И вместо негативизъм,който знайни и незнайни индивиди му сипят на главата на нашето момче ,дори и когато побеждава ,нека ей така за разнообразие да сме малко по-позитивни все пак.И въобще не е вярно,че му беше все едно!Какво трябваше да направи -да се въргаля по земята и да целува настилката с блеснали очи? И знаеш ли още какво ще ти кажа-през последните 3 мача ,в които Григор победи на този турнир общо тук имаше по-малко коментари,отколкото когато загуби преди няколко дни в Бризбейн от Федерер-прегледй постовете ,ако искаш.Това говори доста .То разбирам градивна критика ,ама това вече говори за друго! ДНЕС ГРИГОР ПОБЕДИ!За мен това бе от значение-пребори се с противника си ,пребори се и със себе си -пребори се и онези доста хора ,които викаха нон -стоп БАГДАТИС САГАПОООО,МАРКОС САГАПО.....УСПЕХ ще му пожелая още 300 пъти ако трябва! Успех Грише в понеделник и каквото -такова!
Този пост е редактиран от martosblack; 23-01-15 в 12:37.
Няма грозна победа но пък има грозна загуба!
Няма сладка загуба но пък има сладка победа!
Оки, ясно, Тумору - чуждопоклоник, Мартос - истински българин. Понеже Тумору не рипа "булгар, булгар" когато противника е паднал предимно поради повечето допуснати грешки, а не според достойнствата в играта на победилия. Ами не коментирахме последните 3 победи, може би щото независимо от резултата виждаме, че играта върви надолу и надолу и надолу, все по-малко са моментите в които ставаш от стола и викаш. Когато виждаш класа в играта и загуби си казваш: следващия път, даде всичко от себе си и нямаше късмет, или шанс, или опит, млад е, загуби, но достойно, защото това което видяхме е талант, усет в играта и си някакси горд и удовлетворен и обнадежден за бъдещето. Когато видиш поредица от посредствени игри и измъчени победи далеч от възможностите какво правиш? Казваш си: слънцето не съществува понеже съм си затворил очите и ми е тъмно...Ако утре и двамата със Сепи отпаднат, единия ще си тръгне с "изваждането на номер 2 в света от схемата след невероятна игра", а другия с "едва не падна от 78-мия показвайки посредствена незапомняща се с нищо игра"....Просто искам това да не е така...толкова ли е сложно? Само подобаваща игра на тенисист от топ 10 устремен нагоре. Щото това което показваш с играта си след думи от типа на "готов съм за титлата" някак олекваш....тези колебливи на ръба победи с незапомняща се игра само дават реални надежди на всеки от топ 100, че има реален шанс срещу теб, само трябва да се напънат малко повече....и някои го правят.
Жалко е, че имаме такъв шампион като Григор.Наистина е жалко!Вместо да му се радваме -що пък да не го оплюем-дори и да побеждава То пък си представям ако падне от Мъри какво ще е!И съм100% убеден,че дори Григор да надхвърли себе си и покаже умения,които не сме и сънували че има следващия мач, но загуби -пак картинката ще е същата.ДАНО някога заслужим нещо ние българите!
Този пост е редактиран от martosblack; 23-01-15 в 14:22.
Хайде да започнем да наричаме нещата с истинските им имена? Критикувам играта му или по-скоро липсата на такава или още по-точно неотговарящата на възможностите му, а не "плюя" Григор. Наместо надутото "С воля от гранит Григор потопи Багдатис" предпочитам "Григор: Изобщо не играх добре", първото говори за напушване, а второто носи полезност и реализъм....забелязвам, че прекалено лесно причисляваш всички които не викат "оле, оле" като небългари...
Този пост е редактиран от Tommorow; 23-01-15 в 14:50.
martosblack - виж сега - ние че сме си българи и си подкрепяме нашето момче, това е ясно. Но имаме право и на коментари. Постоянно повтаряш - талантлив, талантлив. Знаеш ли колко много са тези, за които се говори така. Един пример от днес. Смея да твърдя, че Ришар Гаске е много по-талантлив и надарен от Григор. На моменти е просто пример за техника и красота при отиграванията. Но спечели ли нещо по-сериозно досега в кариерата си - НЕ. Много ме дразни именно това повтаряне от 18г. възраст на Григор (вече 4-5г.) - той е талантлив, той ще стане номер 1 и т.н. Вече е в "зряла" възраст за мъжкия тенис и точно в момента не показва нищо впечатляващо. Не като тенисист въобще. Като кандидат за номер 1 или поне Топ 3, както го описват много нашенци, хвърляйки калпаци във въздуха. Аз лично субективно не харесвам особено играта му. Ако не беше българин въобще нямаше да съм му фен. В момента върви като развитие по модела на Анди Мъри. Физика и защита. Мъри с това спечели 2 титли от ГШ, така че може и Григор да постигне това.
Горните ми коментари не означават, че отричам успехите му досега. Дори самото му влизане в Топ 10 е ГРАНДИОЗНО постижение. В днешни времена на убийствена конкуренция, дори Топ 100 си е огромен успех.
Григиор сам го заяви-,,не играх добре"Той много добре си дава сметка къде и как е играл! В по-горния си пост говорих за малко повече позитивизъм Аз също смятам,че Григор е далеч от най-доброто си представяне тук.Неведнъж съм обсъждал и слабостите му,но съм позитивно настроен което явно е трудно за някои хора и, ,утре", и в други ден все ще са така негативно настроени явно
Аз като българин винаги ще се надявам и ще гледам позитивно. Просто в момента Григор го обсъждам не като изгряващ талант, а конкретно като кандидат за Топ 3. В тази светлина наистина има и негативна страна в оценките ми. Би ли ми посочил елемент от играта на Григор, който прави впечатление като за Топ 3. Сервис ли като на Сампрас, Бекер, дори Раонич, защитата и духа на Надал и Ферер, игра на мрежата като Едберг, универсалността на Джокович, виртуозността от добрите времена на Федерер, ретурите на Агаси. Кажи честно. Кой е елемента в играта на Григор, който оставя такова усещане. Но не като българче (какво сме заслужавали или не), а като реална оценка.
А като писах, че върви по модела на Мъри с физика и защита, на Григор ще му е малко по-трудно. Почти всички феноменални връщачи (Надал, Ферер, Мъри, Джокович също е супер защитник) играят бегхенд с две ръце. Просто удара с две ръце носи много повече сигурност.
Този пост е редактиран от VanDan; 23-01-15 в 15:05.
Съгласен съм с теб Ван Дам.Има не малко талантливи момчета в atp тура и не са само изброените от теб. И именно заради това е така трудно на по-младите да пробият в момента.Та погледни как 3 ,4 играчи са окупирали челната 4ка от години.Да не би Маркос Багдатис да не е талантлив,или Гулбис,или.....толкова много са.На Григор му бе необходим треньор като Рашиид именно, за да се отърси малко точно от тези сравнения с Федерер,хвалби и прочие нещица,които му пречат и го разсейват от голямата цел.Рашийд му помогна не малко и все още му помага.Засега това партьорство дава плодове!Ще спре да ги дава,когато Григор започне да губи позиции в ранкинга и когато губи често от по ниско ранкирани играчи
Ама сега-дай щото паднал от Фрдерер,от Надал или от Джокович-т.е.едни от най-силните играчи (смея да твърдя) за всички времена -да правим трагедии от това. Апелирах към малко по-позитивно оношение просто Слабостите си ги знаем
- - - - - - - - - -
А иначе няма някакъв,,дриим шот "в играта си Григор,но има много балансирана игра.Притржава абсолютно всичко,което трябва да притежава един шампион.Има всички удари,универаслен е-може да играе отлично на всички видове настилки,което се отдава и се отдавало на много малко хора в историята на тениса.За мен тази му универсалност е по важна от бекхенда на Гаске, или волетата на Едберг
Този пост е редактиран от martosblack; 23-01-15 в 15:11.