Ще ви помоля за малко повече позитивизъм.
След Уимбълдън 2014 Димитров върви само и уверено надолу. Няма нито един прилично изигран турнир, натрупа доста загуби в ранни кръгове, а 90% от победите му, бяха измъчени и то срещу съперници много по-надолу в ранглистата. Коментари не мога да дам, защото не съм треньор по тенис, а само играч-аматьор. Личното ми мнение е, че играта му в момента е на ниво Топ 20, да не кажа и по-надолу. Той натам и отива. Провал в Букурещ и Лондон - Куинс и Уимбълдън (защитава 2 титли и полуфинал) ще го свалят дори под Топ 20.
Нишикори (5-ти) и незнайно (за мен) защо наричания от някои български специалсти "дръвче" Раонич (6-ти) играят в пъти по-константно и почти не са допуснали такива изненади в последната година. То и ранкингът им говори достатъчно за това. За останалите от Топ 10 също не искам да споменавам. Просто с показаното от Григор в посочения период, не мога да се съглася, че той има място сред тях.
Отдавна се чудех на кой ми прилича Григор в последно време - и след един прочетен коментар във форум се сетих - цитирам:
"За съжаление Гришо се превръща в мъжкия аналог на Ана Курникова - сексимвол за противоположния пол и голяма надежда на тениса и...толкова. Ще му предричат бляскаво бъдеще, ще очакват пробив от него, ще истерясват фенките му, ще се снима по модни списания, ще пуска клипчета в социалните мрежи как скача от 100 м без парашут или как чупи 10сантиметрови пръчки с плочките на корема си, но той е ТЕНИСИСТ, а не шоумен. А май почна и на клоун да се прави.
Колкото повече се задълбава връзката му с Маша, толкова по-надолу се развива кариерата му.
Жалко..."