Страница 35 от 87 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1300
Like Tree558Одобрявам

Страхотен Григор Димитров

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Отговор: Страхотен Григор Димитров

И кво, да не искаш да кажеш, че не се наслаждаваше на играта на Григор, такава каквато не е демонстрирал от много месеци насам? На мен с тази игра в такива и само такива битки ми вдъхва увереност и убеденост, че един ден ще намери онова малкото, което не му достига за да прегърне купата на ГШ. А не заспалите безлични сетове, в които просто връщаме топката за да не заспим убедени, че дори да се събудим преди края на мача пак ще го вземем.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Ами хайде ,ако обичаш да не използваш ,,лигавя'' и ,,заспи''!Ти знаеш ли какво му е в главата на Григор и как се печели мач на това ниво?!,,Безличен'' може да се каже на всичко друго,но не и на играта на Григор (ако визираш тази му игра с Багдатис) Това,че нямаше ден и не игра добре в никакъв случай не говори за лигавни и спане по корта!Събуждаш се ,имаш мач-не си на 100% и не показаш най-доброто от себе си -е чудо голямо,случва се!ОБАЧЕ печели мача.ПРЕБОРВА СЕ!А преди една година същия този мач( с Багдатис) най-вероятно щеше да го загуби и въобще да не стигне до мач с МЪри и тогава да сипеш суперлативи колко добре е играл и колко си го харесал!

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Само не разбирам защо другите от топ 10 когато срещнат който и да е от топ 30-50+ нещата обикновено приключват с 2:0, 3:0 ,6:0 до 6:3 макс, никакви колебания в това резултата да не отразява класата, а не 3:2, 2:1, 7:6 тайбреци, сигурно те нямат лоши дни и при тях винаги им се получава...спят на Дормео....погледни статистиките и резултатите после говори. Такива значителни колебания в играта при тях няма...с малки изключения разбира се. Ако беше излязъл срещу Мъри с дефанзивната игра каквато ни демонстрираше през последните му мачове, щеше да го отнесе 3:0 с около 6:1 6:2 на сет..и то за около час....Както и да е: аз съм доволен и щастлив. Григор is back. Голям праз че загубил - това не е световно на 4 години, след седмица две ще има друг турнир и после друг и после друг...

ясно ми е, че да се води диалог с теб е същото като да се води такъв с Х2 в "оксиморона", това си мое виждане за това какво си заслужава и какво не, не ми разправяй, че като като ми мяташ топките обратно в Т-то ще се научиш как да играеш на мрежа, да гониш ъглите, диагоналите, удари по правата, минавания, атаки на сервиз и всички онези други неща които правят тази игра красива, а умеещите всичко това майстори. Днес Григор опитва всичко, но не и обичайното връщане в противника или в Т-то и често успяваше и само това е начина от "често" да стане "постоянно".
    Този пост е редактиран от Tommorow; 25-01-15 в 18:00.

5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Пак ще ти кажа за десети път-мач с мач не си прилича!Опинента ти също има думата и то по-често отколкото ни се иска!Какви статистики да гледам,Томороу?!Тази, в която Федерер загуби от, ,световно неизвестния "Сепи ли? Съвет се дава,когато се иска!Ти не си ми искал съвет,но няма да е зле да погледнеш значението на думата, ,хейт"! Хейта не винаги означава точно омраза или мразене! ГРАДИВНА КРИТИКА?! Къде ти е градивната критика тук,че нещо не я виждам. Има една английска поговорка-"критикува този,който има сърце да помогне". ,,лигава " и, ,заспала "игра ли е твоята градивна критика?! И Григор не is back!Той няма откъде да се връща.Момчето ни върви само и единствено напред и то от много време насам! А иначе и на мен ми е ясно,че диалог с теб е трудно да се води.За мятане на топки ,моля не ми говори.Все пак няма да е зле да кажеш играл ли си някога тенис ,защото аз твърдя, че разбирам тази игра и имам опит и като треньор ,и като състезател в нея.Ти какъв опит имаш? Или може би ще кажеш, че опита в дадено нещо( каквото и да е то) не е важен?Аз от компютри примерно не разбирам-никога,ама никога не бих давал експертни харуерни или софтуерни оценки да речем за еди коя си рам памет колко я бива или кой софтуер и къде и как да използвам!На нас българите много често именно тук ни е трагедията -от всичко разбираме, ама не само разбираме,ами сме и специалисти,не- направо сме експерти във всичко!!
    Този пост е редактиран от martosblack; 25-01-15 в 18:23.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven

Пичага е Гришо!...И играе,и кака Маша коландри!.....Всички ако са като него.......Трупа си милионите,с труд ,не с врътки,във върховете е !....Да е жив и здрав!.....И къде,къде е по интересно него и Шарапова да гледаш,отколкото Мара Отварачката и оня младок,на Гущеров отрочето....Също и тоя номер с ракетата.....,това е шоу,не изцепките на Боко и кака Цецка!
    Този пост е редактиран от prismehulnik; 25-01-15 в 18:19.
    martosblack одобрява това.

7. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Супер я строши бухалката-от първия път

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Точно тук, каквото и да имаш в предвид, ДНЕС КРИТИКА НЯМАМ, нито градивна, нито друга, изключително съм доволен от играта на Григор, пожелавам му все по-често такава сърцата игра и демонстрация на качества, факт, който е видим от целия интернет във всички коментари за мача, само на теб не. Ти си предпочиташ умрялата игра без облик, но с измъчена победа пред това, което Гришата изнесе днес макар да загуби. Е ,аз не предпочитам това и е време да разбереш, че ние сме зрители и фенове, искаме го като в акапулко, уимбълдън, днес, емоция и шоу, красиви отигравания и ако победим това ще е като бонус. Сигурно и мишкарската констатация на Мъри и подаръка на съдята в негова полза при 0:15 ти хареса, а? Какво толкова, важна е победата нали?

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Напротив-не ми харева,когато играе дефанзивно!Ако ми бе чел предишни постове може би щеше да го разбереш!Аз освен,че си вадя хляба с тенис страшно много харесвам и да я гледам тази игра.Харесвам и уважавам много тенисисти от последните 3 декади.Наистина съм много щастлив,че момчето ни Григор Димитров стигна до това ниво.Толкова време тренираме деца и чакаме този момент в България.Една Франция,която има 100 пъти повече традиции в тениса от нас-до 1/8 финала на този турнир бе останала без нито един тенисист!!!А имат над 20 играча в първите 100! ,,умряла игра"аз Томороу не предпочитам.Предпочитам ако има критика ,то тя наистина да е градивна!А не -,,умряла игра",,,заспала и безхаберна"!това не е критика-това е хейт! Отвратително е когато те и подпират съдиите-но това е факт в съвременният тенис и с това ще трябва да се преборва Гришо!Откъде си вадиш изводи,че не съм харесал играта на Гришо е този мач?!?!Та аз започнах тази тема и неистово го поддържам във всеки един негов мач.Ставам по нощите-викам,карам се със съседи..... вкаравам емоция във всяка една точица!Несъстоятелни са такива приказки.
    Този пост е редактиран от martosblack; 25-01-15 в 18:55.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Както отбелязах в предни мои постове - с това състояние на сервис (и първи и втори) максимума е Топ 10. Всички елитни тенисисти разчитат страшно много на сервис. Дали ще е бомбен и с асове, дали константен първи като на Надал, но да го има. Сервисът е убийствено оръжие, разберете го. Без него просто няма шанс. За това и вече почти всички елитни играчи са над 1.88-1.90м. Просто ниските няма как да имат добър сервис. Само Симон и Ферер са ниски, но те нямат постигнато нещо много сериозно. Да взимаш лесни точки, да обръщаш заплетени геймове е задължително условие в борбата за ГШ. Другото основно оръжие е защитата. В последните 10г. тези елементи печелят почти всички ГШ. Като казвам защита, не разбирам само пасивното връщане тип Гилермо Кория или най-ранните години на Надал. А защита, която минава в контраатака и прави минаващи удари или уинъри от "невъзможни" на пръв поглед ситуации. Това го демонстрира първи Надал. После Джокович, Мъри, Ферер. Дори и Федерер имаше страхотна защита в добрите си години. Дали ви харесва или не е едно, но реалността показва друго. За съжаление това е по-възможно при бекхенд с две ръце. С една ръка е невъзможно нищо повече от опит за подсечен удар в "невъзможна" ситуация. Докато Надал, Джокович, Мъри ти връщат с почти китков удар убийствени удари, когато всички си мислят, че няма да достигнат топката. Бекхендът с една ръка е красив за гледане, но не и за защита. Виж, в офанзивен план, с една ръка може да се правят много добри неща - удари по правата и късия диагонал. За съжаление Гришо твърде рядко показва успешни примери - 1-2 уинъри по правата. Аз играя от 1996г. тенис (аматьорски разбира се) и първия удар, който научих и ми бе най-лесен беше бекхенд с две ръце. В един момент, когато стана напечено, Мъри му играеше на 90% на бекхенд. И Гришо леко сдаде багажа.
    Колкото до днешната среща, Григор показа всичко, на което способен в момента и не трябва да бъде упрекван. Аз никога не съм се ядосвал, когато съм губел, но съм дал всичко от себе си. Яд ме е, когато не съм показвал каквото мога. Просто в момента ранкингът му е напълно реален и вярно отразява играта му. Първото основно качество е почти налице - физика. То е базово, но и сравнително лесно за постигане. С много труд, но е въпрос на време. Остава сервиса и донякъде бекхенд и ретур. Има накъде да се развива и това е добре. Но личното ми мнение е, че няма да направи голям пробив поне още 1-2г. Дано ме опровергае.
    Този пост е редактиран от VanDan; 25-01-15 в 19:20.
    Tommorow, svetlio1 и martosblack харесват това.

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Стига с тая "градивна критика" марто. Такава може да изразява треньора му, близките му и всички онези, мнението на които той цени. Ние тук нямаме за задача да критикуваме градивно, а просто споделяме мнение. Лошото е, че днес си се прецака сам, мача трябваше да отиде в пети сет, което разбира се не означаваше гарантирана победа, но все пак, но това си малшанс и подценяване на противника при 5:2 - разултат който обикновенно деморализира анонимниците, но не и класните играчи. Липсва му достатъчно игра с големите майстори, всички онези който са в челната 10-ка, щото те не са там заради дядо антифашист.

13. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Страхотен пост ,Ван Дан Само да допълня,че сервиса е вече оръжието ,без което не може не 10 , а повече от 20 години.Вече повече от 60% от играта се базира именно на сервис и всички останали удари са 40% ,а понякога този процент е и по-голлям (дори над 70%) в зала.По принцип бекхенда с 2 ръце в съвременният тенис е по-печелившият удар-факт!Имаш много повече контол ,имаш повече сила.Разбира се не е за мързеливи хора Защото се налага да првиш повече крачки и трудно се играе опън стенд.Въобще е неоходима доста по-добра игра с краката.Почти всички деца вече се учат да играят с две ръце бекхенд!За мен лично обаче бекхенда с една ръка си е класиката и красотата Но това си е мое мнение. Заради това винаги ще обичам повече играчи като Едберг,Сампрас и Федерер А ЗА ТомороУ-всичко що не е градивно си е чист ХЕЙТ!!! Като искаш си Хейти на воля-форум е- пък и винаги имаш право на лош вкус!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Не е малшанс и подценяване на противника. С Джокович на полуфинала на Уимбълдън 2014г. беше същото. Никой не може да подценява Топ 3-4 играч. Точно за това те са на върха, защото натискат и печелят в най-точния и важен момент на важните мачове. Григор няма всички необходими качества в момента за повече от Топ 10. Това е истинската причина, а не подценяване и малшанс. В 3 от 5 малшанс няма толкова голяма роля.
    martosblack , ти си от старата школа, която си обича класическите неща - само офанзивна игра, бекхенд с една ръка и т.н. Но както и ти самия знаеш се играе за победа и в днешно време играчите на върха са свръхатлети, ракети, кордаж, топки правят нещата печеливши от друг тип игра. Сега, не че и с бекхенд с една ръка не се печелят ГШ - Вавринка е последния спечелил в Австралия. Но виж без сервис, никой не е спечелил. Докато предимно само със сервис и прилично от другото може и да спечелиш ГШ. Иванишевич, Чилич са примери за това. Сега Раонич върви по този път.
    Този пост е редактиран от VanDan; 25-01-15 в 19:34.

16. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Не е малшанс и подценяване на противника. С Джокович на полуфинала на Уимбълдън 2014г. беше същото. Никой не може да подценява Топ 3-4 играч. Точно за това те са на върха, защото натискат и печелят в най-точния и важен момент на важните мачове. Григор няма всички необходими качества в момента за повече от Топ 10. Това е истинската причина, а не подценяване и малшанс. В 3 от 5 малшанс няма толкова голяма роля.
    Според мен има шанс за топ 6-но ще е на шесто място!Федерер,Джокович,Надал и Мъри са по-добри от него -Факт.Нишикори му е адски неудобен и ще труден за биене на всяка настилка,но пък е доста чуплив и получава травми ,които могат да го извадят за дълго.Вавринка също на този етап ще трудно да бъде победен.Жал ми е за това момче -ДЕЛ ПОТРО-невероятен играч,но също няма късмет с тази китка и това си е..но виж Раонич му е напълно по силите.Нищо ,че той също много напредна последната една година.Бердих,ЧИЛИЧ И Ферер са ни напълно по силите в момента.нО ВСЕ ПАК сезона предстои и Григор се движи по правилен път.Не бях прав да критикувам Рашийд -свършил е чудесна работа.Сервиса обаче ....там трябва много да се работи,наистина!
    VanDan одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Той има победа над Бердих и Ферер, но на ГШ не съм сигурен, че ще се справи с тях. Бердих е много постоянен на ГШ. Чилич е много добър играч. Не го подценявай. Той загатна на няколко пъти потенциала си. Особено на USA Open. И преди да спечели миналата година, имаше едно страхотно представяне там. Но може и да се срине ако стане нещо като с ДелПотро. Те са близки като игра. Иначе аз си мислех, че Делпо ще ги измести всичките големи, както бе тръгнал да ги мачка, но тази "китка" го съсипа. Раонич е също константен в последната 1г. Добави към убийствения си сервис и доста подобрение в другите елементи. Но да, може да са близки с Григор. Да не забравяме, че може да изгрее и някоя нова звезда от младите. Топ 10 и тази година. Но това е само прогноза. Григор сякаш сервираше много по-добре преди, така че мисля, че може да ме изненада. Но може и да се срине набързо до Топ 20. Тук загуби точки. После има да защитава и титла в Акапулко. Тази година е много сложна за него. А ранкингът е много важен, за да избегне срещи с най-добрите още в първите кръгове по турнирите.
    Този пост е редактиран от VanDan; 25-01-15 в 20:02.

18. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

В никакъв случай не подценявам никой Не трябва да се подценява никой дори извън топ 100!Всеки един играч в топ 100 има спечелен поне един турнир някъде по света-е ,може и да не е АТП турнир,Но всяко едно от тези момчета знае как да печели и в никакъв случай не би трябвало да бъде подценяван.Чилич е много труден играч и особено ,откакто се върна И Горан му влезе в щаба си стана стршнооо Вече дори не се бръсне преди мач ) Сервиса на Гришо днес не бе лошшш,дори никак даже ,но има още много какво да се работи по него-особено по вариативността му .Не е необхимо всеки път да се коват тупалки с над 200-210 !190КМ/Ч си една добра скорост за 1ви сервис,но стига и да е много добре насочен.ОТ Втория му сервис съм много обнадежден-има добър кик и вдига високо топката,което затруднява играчите -особено на бекхенд.Сега ако трябва да сме честни и обективни -Мъри има един от най-страхотните ретури-да не кажа най-добрите след тези на Джокович.Днес имахме повече шансове на сервисите на опонента ,вмество на нашите собствени -ако че Григор не сервираше зле-просто ретурите на Мъри бяха смразяващи!Въобще днес Мъри изигра един от най-силните си мачове за последната година и половина.дори според мен най-силният му такъв и съм много щастлив ,че почти го бяхме съборили

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 87 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 03-12-12, 11:52
  2. VAIO Z - страхотен, тънък лаптоп от SONY
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 28-06-11, 15:12
  3. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 26-10-05, 02:11
  4. Почина Емил Димитров
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 31-03-05, 02:10
  5. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 01-11-04, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе