Страница 36 от 87 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1300
Like Tree558Одобрявам

Страхотен Григор Димитров

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Страхотен Григор Димитров

Джокович и Мъри имат може би най-добрите ретури в момента в тура. Но, колкото и да си добър, като ти излезе някоя машина за сервиси (Карлович, Иснър, Раонич) и няма как да стане работата. Процентът на вкаран първи сервис на Григор е много нисък в последно време. Освен, че вчера имаше само 2-3 аса, по-важното е, че почти не успяваше да си създаде предимство от сервис. Сервисът му не беше особено вариативен. За ретур при Григор не искам да говоря. Този елемент също му е проблемен. Въобще аз не знам играч с бекхенд с една ръка да има супер ретури. И високия кик те затруднява и подсечения по диагонала също.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Тези неща-за сервиса и бекхенд (слайс)ретура на Григор ги говоря от повече от половин година вече.В момента обаче явно фокусът е все още върху други неща!Общо физическата подготовка, която така много разви Григор и ако трябва да сме честни му помогна неимоверно много в този турнир , а ще му помага и в бъдеще особено на турнирите от големия шлем е все още нещото,което се изгражда.Нека погледнем обаче в какво се е превърнал съвременният тенис -в един много доходоносен бизнес!Днес, за да си на върха зад гърба ти има един цял щаб от хора,които поотделно се занимават с всеки един аспект от играта ти,което включва и психиката ти!Имаш треньор -кондиционен,имаш треньор,който да ти помага за такктиката,отделно такъв, който се занимава техниката ти.Имаш задължително спортен психолог!Последният е изключително важен,защото от вече почти 20 години разликите м/ у първите 100 тенисисти в ранкинга не е толкова в техниката и издръжливостта-те всички имат страхотна техника.Основната разлика е в главата!Вчера се видя каква психика притежава Мъри.Виждали сме каква има и Джокович .Въобще големият шампион е и ментално такъв.Гришо си има всичко в игрови план -има недостатъци -дъвкали сме ги вече 100 пъти,но те не са му точно проблема.Проблема му е основно,че я няма онази увереност на шампиона, който ЗНАЕ,че ще се измъкне от всяка една по -сложна ситуация на корта и накрая ще се поздрави с титлата!Нарича се ПСИХИКА!Тя се и изгражда най-трудно.
    krasi977 одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

"Дръвчето" Раонич, както леко иронично го наричат някои, демонстрира на практика за какво говоря - 30 аса, които натежават за победа с 3-2 сета и четвъртфинал.
    За да дойде "увереността на шампиона" трябва първо да станеш такъв. Това спокойствие при сложни ситуации или затваряне на сет или мач, идва с редовни победи над силни противници и печелене на титли.

5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

То това е вярно,обаче не са само победите над най-силните.Нали първо трябва да стигнеш някак до тези победи.Аточно тук идва и ролята на психолога и ментора,който е до теб! Не случайно дори най-добрите играчи привлякоха в екипите си звезди от миналото-Бекер,Едберг(виждаме какъв ренесанс преживя Маестрото с него) Aми Лендъл-че той Мърчо едва ли щеше да има титла без него-.Помниш ли и той как се ,,бъгваше" на шлемовете с/у най добрите-хем вече бе четвърти в света! И Лопес далеч не е Мъри Нека го видим ,,дръвчо" срещу Джокович какво ще измисли.Не се и съмнявам,че ще му се опъне,ама да го бие-едва ли! Просто нито Раоноч, нито Нишикори, нито Григор са готови за първите 4 звяра в тениса Мен Обаче истински ме притесни нещо друго -Матс Виландер ни предрече първа титла от шлема съвсем скоро ))) а него като го знам как е с прогнозите и тръпки ме побиват......

- - - - - - - - - -

ДА допълня-истиският шампион не е сервис-бот!Той умее всичко!Задължително трябва да има страхотен сервис-но само с него уви не е достатъчно.Ако бе така Иснър и доктор ИВО щяха да мачкат всичко наред-да ,ама очевидно не е така .Ако не притежаваш и още поне един удар -примерно форхенд ,който да бъде на екстремно високо ниво и бекхенд ,който дори да не е феноменален е константен и можеш също да използваш както за атака,така и за защита -за никъде не си.Разбира се не забравяме и ретура!
    Този пост е редактиран от martosblack; 26-01-15 в 19:19.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

То е ясно, че само сервис не става. Не говоря за трайно Топ 3. Но едно прилично ниво на другите удари и току виж някоя титла от ГШ си спечелил. Това остава в историята. Преди колегата доктор Карлович, имаше бай Горан Иванишевич. Раонич без никой да шуми много около него си се развива не само не сервис. Джокович и Надал го спират, Федерер също (но има загуби от него), така че нищо не се знае. В близко време сякаш Раонич има по-голям шанс да вземе ГШ отколкото Гришо. Нишикори си би Джокович на полуфинал на USA 2014 и загуби финала с Чилич - победил Федерер.
    Мъри имаше наистина психо проблеми, вярно е. Може би Лендъл му помогна за Уимбълдън. Но след това спечели набързо и USA видимо по-уверен. Сега върна леко нивото. Май се задоволи с 2-те титли.

7. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Е, бъдещето ще покаже и аз се сетих за Горан преди малко Той имаше най -ужасния първи сервис-истинско наказание, но пък и пукаше почти равен брой двойни грешки, ако му влезне мухата у тиквата Това е може би единствения играч в историята на тази игра,който при свой сервис може и да си го спечели без да пипнеш топката,може и да го загуби-отново без да пипнеш топката. Виж обаче съм абсолютно убеден в силите на Григор що се отнася до бъдещите му срещи срещу Раонич.Раонич може и да има топовен сервис,но Гришо е по-вариативен играч.С Нишикори обаче уменията на Григор винаги ще са поставени на истинско изпитание.Има повече оръжия от Раонич ,има и винаги ще има добри шансове и срещу Нишикори,но....времето ще покаже.Ще се срещаме и с двамата и то доста пъти в заключителните фази на турнирите след време.Само да сме здрави
    Този пост е редактиран от martosblack; 26-01-15 в 21:56.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Пак се оказах прав, като написах, че Бердих е много стабилен на ГШ. Гришо има много да го гони, докато изиграе с такова спокойствие, стабилност и майсторство мач, срещу противник от ранга на Надал, който го е побеждавал 17 пъти поред. Но пък от друга страна това показва, че възможната за успехи възраст в тениса е нараснала в последно време и Григор може да се води надежда още 3-4-5г.

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Според мен Бердих от много време е достигнал нивото си на некомпетентост Не Бердих игра велико днес,а Надал бе просто неузнаваемо слаб.По посредствен Надал аз не съм виждал от години.Интересно ми е какво ще каже чичо сега-то нали като пада така винаги е контузен!А иначе Бердих си е константен в шлемовете-да,но до ниво полуфинали-ние това ниво не гоним -ние сме се прицелили другаде.Не вярвам Бердих някога да влезе в челната 3ка на планетата-той просто няма накъде да се развива повече,за да го направи.Доказва го вече от години това.Виж Григор от друга страна има още какво да надгражда
    Този пост е редактиран от martosblack; 27-01-15 в 14:58.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Топ 1 и спечелване на ГШ са различни неща. Вознячки беше Топ 1 без ГШ. За мен печелейки ГШ влизаш в историята. Възможността за това е по-голяма от трайно Топ 1, дори Топ 3. Траен Топ 1 е почти гений в играта. Григор мноооого трудно (почти невъзможно) ще стане някога Топ 3.
    Надал си е Надал какво и да казваш. Никога не е лесно да бъде победен в 3 от 5 и то от четвъртфинал нагоре. Сега Тони ще се обяснява, че няма игрова практика, поради дългото прекъсване.

12. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Аз много добре знам разликата м/у голям шлем и топ1;2;3 В историята можеш да влезеш и като носител на турнир от шлема и като N1 в atp. ВОзняка не ми я давай за пример,ама хич !Обаче ще си остане в аналите на историята като човек,който е бил N1.Тя не бе най-добра в света,когато заемаше позиция N1.Там щаба и използва много умело несъвършенната система на точкуване при wta. Много внимателно избираха турнири, в които да не участват Шарапова или Серина,защото нали се сещаш с/ у тях какви са и резултатите.Тя и заради това се и проваляше на шлемовете-защото там мърдане няма-за да го вземеш, все в един етап срещаш основен конкурент. А Надал естествено ,че е велик шампион и ще бъде наистина предизвикателство за всеки особено в 3/5 сета, но най- вече на клей и ако е здрав!Вчера много се говори и за Кириос. ЧЕ едва ли не ще направи страшен мач с Мъри,че дори като нищо щял да го изяде с парцалите....Видяхме какво се случи -3:0 сета за Мъри.Григор направи къде по- запомнящ се мач,въпреки че Кириос сервираше значително по-добре от Григор днес (имаше 73% първи сервис), но това не му бе достатъчно с/у играч с такъв ретур.Та искам да кажа - то не за първи път ,че първият сервис винаги ще бъде- кондицио сине ква нон,но само с него нищо не става.Без един добър ретур и без вариативна и константна игра от основна линия на тези забавени настилки -шампион в днешно време не можеш да бъдеш.И да- Григор много трудно ще стигне до едно от първите 3 места в света,но момчето работи наистина здраво и най -важното е,че си остана земно и възпитано момче ,което играе един невероятно красив тенис-а не като на Мъри процентният такъв п.п.днес набарах една много готина загрявка на Гришо за купа Дейвис-ако я гледаш ще се откажеш от бекхенда с две ръце и ще дойдеш в отбора на едноръките ))
    Този пост е редактиран от martosblack; 27-01-15 в 16:32.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

За мен бекхенд с една ръка е отживелица и постепенно ще изчезне въобще от тениса. Жени на 99% няма, мъжете също са кът. Съвременната игра, както самия ти писа иска ретур и сигурна игра от дъното на корта. Това е точно за бекхенд с две ръце. С една ръка има само да подсичаш от ретур и толкова. Отделно ако не си съвършен ще има да грешиш от задна линия много повече от допустимото. Бекхендът с две ръце ми е любимия удар в тениса - особено онези изпълнения на Надал, Джокович и Мъри, когато публиката вече мисли точката за приключила, а те връщат убийствен минаващ или уинър и противника само гледа невярващо.
    Може да ми се смее някой, но аз съм от малцината, които донякъде харесват Мъри. Той също много се разви с времето от слабото и хилаво момче. Мъри влага много разум и стратегия в играта си, което не е забележимо за много хора. Не е най-добрия, но направи достатъчно да спечели 2 ГШ.
    Този пост е редактиран от VanDan; 27-01-15 в 18:36.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Откъде си ВанДан? Искаш ли да пробваш срещу мен как ще връщаш с/у едноръкият ми и отживял времето си бекхенд с една ръка да видим е може ли да се натиска бекхенд с една ръка и по правата ,и по диагонала? Няма да правя слайс-ще удрям плоско-обещавам Да видим колко бекхенда ще изхарам в аут и колко ще забия в мрежата А тези неща,че бекхенда с една ръка е отживлица ги слушам от 30 години вече. МИ нещо все има играчи,които го играят -В първите 10 май са трима Виж няма такова нещо като слаб бекхенд с една ръка.И двата бекхенда имат предимства и недостатъци.Ти знаеш ли Агаси като видял за първи път Сампрас да играе тенис и казал на треньора си-еее,виж това момче как хубаво играе тенис, ама кой идиот го учи да играе бекхенд с една ръка-жааалко за момчето-сигурно нищо няма да излезе от него!!" МОМЧЕТО,, след това спечели 14 титли от голям шлем и се превърна в най-големия съперник на Агаси,който пък между другото има един от най-добрите ретури в историята Защо да ти се смее някой за това,че харесваш Мъри?!Мърчо е един страхотен играч и който мисли различното ,обикновено му сърба попарата.Той играе процентен тип тенис,откак го помня,но за разлика от преди години той много разви играта си и стана много агресивен .Много добре може да миксира ударите си - може да сменя темпото на игра,без значение кой е отсреща Има и добър начален,укрепна много физически и избра правилен треньор,който го извади от мини кризата, в която бе изпаднал.Toй между другото спечели тези 2 титли от шлема точно заради избора на точният за него човек-ИВАН ЛЕНДЪЛ!
    Този пост е редактиран от martosblack; 27-01-15 в 19:28.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Чааакай малко. Говорим за ниво Топ 100 примерно. И говорим за ретур при бекхенд с една ръка. Гледам как и Григор и Федерер сечат на 70-80% всеки ретур на бекхенд. Я да ти скочи от кик на 2м. височина и ще те видя какъв ретур ще направиш с една ръка от бекхенд. Говорим и за "невъзможни" минаващи удари или уинъри, когато никой не мисли, че ще можеш да стигнеш топката пък камо ли да я удариш. Иначе и по-горе написах - бекхенд с една ръка е доста ефектен за удари по правата и късия диагонал. Но за стабилност при висококласни състезатели, доказано удара с две ръце е по-сигурен. Не случайно на "едноръките" всички противници им играят на 80-90% на бекхенда. Надал колко години мъчеше Федята с лифтиран удар на бекхенда му. Единствено Вавринка има убийствен и сигурен бекхенд с една ръка в момента. На малцината (дали има 20-30 в Топ 100) други, дори и Федерер им се пропуква в напрегнати ситуации.

17. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Ами на всички въпроси ти отговарям с мача на Стан Вавринка срещу Нишикори днес Гледа ли го?Стан просто разкости самурая! НЕ ГО ПОБЕДИ-РАЗКОСТИ ГО!Нишикори се помъчи да играе на бекхенда на СТан и какво последва-наказателна акция -права,диагонал.....от всяко положение.А Нишикори не игра никак зле.Няма слаб бекхенд с една ръка-има не добре изпълняващ го тенисист!Казвам ти го това от позицията на човек,който през годините се е нагледал на какво ли не в тази игра-на всякакво ниво А това,за което говориш -за много отскочилите топки (силно лифтирани) към еднорък бекхенд е така,ама само на клей.А сезона на клей продължава 3 месеца! Ми другите 9 ?А гледа ли, ,израстналият" Раонич преди малко- Джоката го направи меко казано смешен - 7;6 6;4 6;2 Ако бяха играли още 1 сет,ей така за публиката какъв ли щеше да е резултата в него- оставям го на въображението ти. А от първите 4 тенисисти на планетата двама играят с една ръка-тва нещо ми отива към 50% сякаш

- - - - - - - - - -

Не за първи път се убеждавам че гигантите нямат място в челната 3ка по тенис.Колкото си по-висок -имаш предимство за сервис ,но си и много по-тромав и вариативността ти рязко отива надолу .Между 180-190 е перфектният ръст за тенисиста
    Този пост е редактиран от martosblack; 28-01-15 в 14:27.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Май не ме четеш внимателно и ще се самоцитирам - "Единствено Вавринка има убийствен и сигурен бекхенд с една ръка в момента." Но пък Вавринка от една година е на сегашното си ниво и по-скоро е изключение. Геният Федерер и в добрите си години в доста моменти пак гледаше да бяга от бекхенд и да завършва с форхенд. Пък колко "рамки" има на мач в последните години да не говорим.
    И какво за Раонич - ясно е, че не е на нивото на Джокович (топ 1 ретури). Но е много по-равностоен на Федята с ретурите от бекхенд с една ръка. За нивото на Григор спрямо Раонич пък ранглистата казва всичко.
    1.90 не е особено нисък ръст като го гледам. Пак ще се самоцитирам - "не по-ниски от 1.85-1.90". 1.80 си нисък по днешните стандарти. На 90% всички са над 1.85.
    Този пост е редактиран от VanDan; 28-01-15 в 14:37.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 87 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 03-12-12, 11:52
  2. VAIO Z - страхотен, тънък лаптоп от SONY
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 28-06-11, 15:12
  3. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 26-10-05, 02:11
  4. Почина Емил Димитров
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 31-03-05, 02:10
  5. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 01-11-04, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе