Да, във Варна вече има цифрова ТВ, аз засега хващам 8 канала на PRO BG. Не знам как е в останалите градове.Първоначално публикувано от cifronim
7 часа
6 часа
5 часа
4 часа
3 часа
2 часа
1 час
Не гледам телевизия
Да, във Варна вече има цифрова ТВ, аз засега хващам 8 канала на PRO BG. Не знам как е в останалите градове.Първоначално публикувано от cifronim
Какво като пуснат няколко програми на ефирната цифрова , доста програми няма да ги има , а за в бъщете ще има и кодирани/платени . Не виждам особена полза за сега ,защото или гледаш с DVB-Т или DVB-C тунера и трябва да избираш м/у 100-150 програми от цифровата кабелна за 20лв. и 6-7 безплатни от ефира. Ако пуснат пакети като на кабелните , тогава има смисъл , че поне ще се избегнат кабели, сплитери ,усилватели и гадния съпорт. До тогава обаче ще мине една година ,като се има пред вид с какви темпове работят.
Мдааам за жалост си прав...плюс това във Варна сигнала не е перфектен и забива доста често.Първоначално публикувано от nkd
На сайта на СЕМ има публикувано решение с което се задължават да качат на първа фаза и НОВА, ТВ7, МСАТ,ПРО,БТВ, а реално според плана на МТИТС тя започна преди 1 седмицаПървоначално публикувано от Taiss
![]()
При цифровизацията
БНТ2 ще е най скъпия.
БНТ3 ще съвместен ,културен с френският Arte
БНТ4 ще е съвместен с някой голям оператор от Европа ,предимно младежки канал
" На 8-ми ноември, понеделник, стартира новият проект на БНТ САТ - информационен блок „България днес”. Програмата ще се излъчва от 16 до 18 часа всеки делничен ден по пет канала – БНТ САТ, БНТ Пирин, БНТ Север, БНТ Море и БНТ Пловдив. Предаването отваря нов прозорец в телевизионния ефир, който ще включва разширени регионални новини с много информация за случващото се в различните краища на страната, с преки включвания от мястото на събитието и актуални репортажи. В „България днес” репортерите и водещите от регионалните центрове на БНТ и София ще съдействат на зрителите да видят България от дома си, независимо дали живеят в родината или по света. Темите ще са продиктувани от делника, а основна фигура в предаването ще бъде „зрителят на деня”. Предаването ще се фокусира върху реалните теми и занимания на хората от селото и града, върху личните им истории и интересни разсъждения и ще търси отговор на въпросите как живеят те, какво ги вълнува и какви проблеми решават. Екипът има за цел не само да информира, но и да настоява за развитие на темите от деня и за тяхното разрешаване. Домакин на „България днес” всяка седмица ще бъде един от четирите регионални центрове – Пловдив, Варна, Русе, Благоевград. Следобедният блок на БНТ ще предложи на зрителите още полезни съвети, туристически маршрути, уникален лунен хороскоп и кулинарната рубрика „Време за готвене” с Влади Илиев."
Тия...... нямат пари да си платят сметките-още програми щели да пускат.....Няма ли кой да ги закрие ?
Има ли някакъв график на тестовете, или кога се излъчва и за колко време?Първоначално публикувано от kasovnik
Не знам дали има график. Позвъни на кулата и попитай.Първоначално публикувано от kasovnik
Ще сменяме името на канала - БНТ World вместо САТ
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=668407
хаха да тва с деактивацията е некъв дефект при тях. аз наскоро се борех с едно 22 инчово и тряше да задам фабрични настройки та да ми излезе ди ти вито. Значи пробвай на ръчно сканиране на ди ти вито настрой там канала за Пловдив и остави телевизора да седи така и пробвай да разместиш антената като едновремено следиш на екрана там на скалата дали ще излезе сигнал. освен това пробвай различни поляризации - хоризонтална, вертикална и не прави много дълга жицата накрая! най-добре ще е да си вземеш една цифрова антенка от тия манечките.
DVB-T София
От 01.02.2011-та ББТ минава само на цифрово. А 53-ти канал се взима БНТ
Аналогово излъчване от 01.02 до 01.11.2011 на 53-ти канал на БНТ СОФИЯ
След 01.11.2011 53-ти канал става цифров.
Иначе на 52-ри канал ,освен БНТ 1-2-3-4-ХД ще е и регионалния канал
Регионални мултиплекси не се предвиджат за сега. Ако има ще е само 1 на 41-ви канал.
За 2011 година от бюджета
БНТ получава 60 200 000лв /и има към 32 милиона дългове/
БНР взима 49 750 000лв
БТА 2 500 000 лв
Като гледам класацията с най-гледаните предавания....после иди и кажи че българина бил интелигентен...
http://www.telemaniac.com/top50-oct2010
Тия латиноамериканци ,тотално изперкаха със сценариите...то само бавнозагряващи и пенсионери ги гледат...
http://www.telemaniac.com/btv-elclone
току що изсканирах каналите (след като смених държавата на Финландия, иначе само аналогова търсеше) и получих бнт, бтв, тв 7, войс, ббт (не може да се гледа пише, че е ХД) и нова, всички са мпег/сд (така пише в ъгъла). Ползвам вътрешна антена за 4лв от кауфланд. Искам да попитам lg 42ld750 дали има mpeg4, ако да защо не се зарежда ббт HD
е как бе ти си хванал 64 канал той е МПЕГ2 и тва па HD BBT откъде го извадине са HD тия канали ти да не ловиш нещо кабелно друго
42ld750 има си MPEG4 и MPEG2Първоначално публикувано от ivanpet
хах на 64 канал действително пише за ББТ че е HDтова е грешка в мултиплекса не в телевизорите!
Оправиха грешката си
Код:>>> tune to: 818000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_16:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_16:HIERARCHY_NONE Network Name 'NURTS' Network Name 'TV Tower' 0x0002 0x0001: pmt_pid 0x0000 Harmonic -- BNT 1 (running) 0x0002 0x0002: pmt_pid 0x0000 Harmonic -- BTV (running) 0x0002 0x0003: pmt_pid 0x0000 Harmonic -- TV 7 (running) 0x0002 0x0004: pmt_pid 0x0000 Harmonic -- THE VOICE (running) 0x0002 0x0005: pmt_pid 0x0000 Harmonic -- BBT (running) 0x0002 0x0006: pmt_pid 0x0000 Harmonic -- NOVA TV (running)
В момента има ли тестови излъчвания в Пловдив,защото аз нищо не хващам с един кабел?