Re:М-Тел QUARTO - цифрова (HD) телевизия | Дискусия
Да повдигна малко темата.
Интересува ме телевизията на Mtel/SpectrumNet в зоните на оптично покритие в Бургас.
Дали си заслужава парите? Достатъчна скорост ли е 30Mbps за качествена картина, звук и интернет?
Днес видях, че STB е HS6020. Има ли възможност за запис а външен носител или можем само да гледаме с TimeShift.
Предполагам, че преди него има модем/switch или router. Интересува ме дали има WiFi?
Утре ще отскоча до някой офис да питам и да тествам на място, но най-добре е да получа впечатления от абонати.
Устройството HS6020 няма Wi-Fi. Свързва се по LAN към ONT у-вото (оптика) или switch при LAN връзка до теб.
Скоростта, която избираш е независима от тази за самото STB. Така че дори и да теглиш нещо с 30 Mbps, няма да нарушиш качеството на ТВ услугата. А цената определено си заслужава, но ти препоръчвам за ТВ - пакет Разширен. Аз използвам същата услуга в София :)
Надявам се да съм ти полезен... Ако има нещо пиши :)
Благодаря!
При мен ще е ONT (Optical Network Terminal ли ще рече?) със сигурност и FTTH. Предполагам, в този случай ще трябва да си сложа допълнителен WiFi рутер.
Колкото до ТВ пакета и аз си харесах по-големия.
Това, че интернет скоростта и ТВ са независими сигурно ли е? Защото при някои доставчици ТВ е с приоритет и става мазало, щом включат торент клиента.
Качеството на картината и звука как са? На по-голям екран ще има ли проблеми?
Замислил съм евентуално да си взема по-големичък ТВ, ако не ми мине котка път. Сега съм с 32" CRT и едва ли ще намеря някаква разлика с кабеларката.
Да, ONT означава точно това. Самото ONT си има Wi-Fi :)
Не се притеснявай за скоростта. Независими са. Аз лично използвам пакет 50Mbps. Използваме го 3 компа и си теглим яко. Имам също включени три у-ва STB към ONT-то и не съм имал никога проблем с това. ТВ и интернет са независими едно от друго относно скорост.
Определено е по-добре по качество от кабеларката. Използва преди това CableTel > BulstaCom > QUARTO > M-tel/Megalan цефрова ТВ. Като качеството също е във същия възходящ ред. Гледам го на 40" LED LCD :)
Благодаря още веднъж! :)
При нас няма Мегалан, а само SpectrumNet, но предполагам, че няма значение особено.
Ще си помисля за интернет пакета, но за сега ще се огранича с 30Mbps. Пък по-късно може да я увелича.
Дано утре ми остане време да отида до офиса и да си поприказвам за инсталационните работи. Когато трябва да се занимавам с майстори и пробиване на стени направо настръхвам!
по принцип да, няма значение - вече са едно SPNET & Megalan. След свързване ако имаш проблеми или въпроси - може пишеш във форума на Megalan :)
Щом е от Бургас по добре да ползва форума на SpectrumNet, и аз съм от Бургас и съм към SpectrumNet и съм много доволен от интернета им, но 30Mbps ми се струват малко, модела на ONU е HUAWEI HG8245 (за абоната на SpectrumNet настройките на ONU се правят от http://broadband.spnet.net/users/ ) а модела на STB устройството е HANSUN HS6020
Благодаря за информацията!
Защо да са малко 30Mbps?
Сега съм на ADSL с около 12Mbps за 1 PC и горе-долу става. Само ме нерви бавното сваляне от торентите.
А и повече от 35лв. не смятам да давам за услугата net + IPTV.
@Gena_bs
Щом си с ADSL и търсиш телевизионна услуга - изчакай около месец: стартира IPTV-то на Vivacom. Услугата е много интересна - timeshift, n-PVR, VOD. Мисля, че си заслужава да направиш сравнение с QUARTO преди да скочиш ;-)
Дано не е като Цифровата щот тя за нищо не става ,с нетърпение чакам да свърши договора и това IPTV какво става с него като нета прекъсва по няколко пъти на час ,поне при мен е така!
То това и да го пуснат ще бъде по оптика , по бакъра едва дали ще тръгне IPTV - говорим за качество и АДСЛ че той едвам едвам сега крета :))
А това че прекъсва нета си има изписано много по въпроса като се почне от торент програма , чифт , линия , неправилно свързване и тн. Ако прекъсва - обадете се на 123 - те виждат че прекъсва и ще пратят техници за установяване на проблема . Защо ли пък на мен не ми прекъсваше докато го ползвах 2 години .
@jonov
Разбира се, че е през оптика - FTB. Имах предвид, че щом има ADSL, значи е абонат на Vivacom.
Цитат:
Първоначално публикувано от zlatko
@jonov
Разбира се, че е през оптика - FTB. Имах предвид, че щом има ADSL, значи е абонат на Vivacom.
Може ли да дадеш повече подробности за това което ще пуснат от Виваком или е тайна все пак?
Оптика се пуска във по големите градове - зависи от къде си .
http://vivacom.bg/bg/residential/pri...ta_na_pokritie
@Milen84
Няма нищо тайно, услугата трябва до седмица-две да бъде пусната официално(ако няма някое забавяне). Какво ще пуснат - IPTV. Какво точно те интересува?