@GMIR
Има и още една доста важна подробност - HD каналите при SatelliteBG са 192х1080(1080i), докато при Bulsatcom са 1280х1080. T.e. резолюцията е намалена с 1/3, което при 40"+ екрани има голямо значение.
@GMIR
Има и още една доста важна подробност - HD каналите при SatelliteBG са 192х1080(1080i), докато при Bulsatcom са 1280х1080. T.e. резолюцията е намалена с 1/3, което при 40"+ екрани има голямо значение.
и при сателит бг има HD канали с намалена резолюция например Deluxe Longe HD
@GMIR
Не, бъркаш за какво говоря - специално Deluxe Lounge HD се излъчва директно от Astra Platform Services(http://www.aps.de/?langswitch_lang=en) и самията канал е с такава резолюция. Друг такъв канал в пакета на SatelliteBG е Viasat History/Nature HD - самият източник е 720р. Всеки един канал при SatelliteBG се излъчва с ОРИГИНАЛНАТА си резолюция с цел максимално запазване на качеството.
В случая на Bulsatcom става въпрос за намалена резолюция на канали, които при източника са 1920х1080 - например Eurosport HD.
Към колегата GMIR. Незнам дали четеш в сателитния форум http://dtv-bg.com но там колегите са на мнение, че като хардуер и качество на картината захарина е доста добре. Единствено софтуера го спъва. Това с 1080P според теб как става като от спътника пращат 1080i? Приемника конвертира и те така. За 3D също няма проблеми със захаринката. Така или иначе от спътника си идва картина разделена на 2 SBS и после 3D телевизора обработва изображението. Всъщност за кои 3D програми говориш, като те не са от пакета на Sattelite.bg а са свободни на спътника Астра 23,5
точно за същите от астрата става въпрос. Дето се казва аз на очите си ли да вярвам или на писанията от оня форум. Значи правих проби и на I и на Р. На I пак се вижда обемно но и кросталка се вижда осезаем. За захарника незнам и въобще има ли линук браузър и други нет екстри. Софтуера го спъва щото ония от булсата се чудят как да не ги крадат а не да вложат в по-качествен приемник поне да има Р на първо време. Разликата Р и I си струва, стига и тв да е поголям.
Тя захаринката си е с линукс, но много орязан. Ако се напънат програмистите и браузър, и контролен център за космически кораби могат да сложат, ама не им изнася. Все пак това е операторски приемник. На другия ми приемник IPBox 910HD скоро сложих AAF енигма и има опция за 1080P но поне на мен не ми хареса как върви картината. Може би трябва да се изключат някой опции от ТВ-то за постобработка, но не съм си играл. За 3D-то не мога да коментирам, тъй като ТВ-то ми не поддържа.
Най-добре си направил като си взел неоператорски приемник. Особено ако е с линукс възможностите са неограничени. Само да пуснат Discovery channel сателайта и се местя при тях. Иначе се чува, че Vivacom ще пускат CAM модул и карта, които да могат да се ползват в неоператорски приемник и телевизори със вграден сат. тунер. Според мен ще бъде нелоша възможност, стига и те да добавят повече канали.
http://www.allrussian.info/index.php...hreadID=132586
като този но моя е малко понов модел или версия от септември . Разликата е в дистанционото с повече копчета за интернет а липсва оптичен изход. Към приемника е възможно да се включат клевиатура мишка камера и други интернетски екстри които компютър прави. Недостатък е че е 1 usb а проблема съм решил с разклонител.
Здравейте,понеже не съм много запознат с материята която коментирате и термините които използвате искам да ми препоръчате качествен оператор.Сега ползвам услугите на Булсат и честно казано не съм особенно доволен от тях.Може ли да ми препоръчате за град Бургас кой е най-добрия избор на кабелен или сателитен оператор.
Сателитен - Сателайт-БГ
Кабелен - СКАТ и каквото още имате там, все ще е по-добро от сегашния ти оператор.
Пичове, искам едно честно мнение, каква ще е разликата в качеството между една добра цифрова с кам модул (мсат или близу, примерно) и една добре настроена антена на Булсатком с новите им там приемници? Все пак основните канали като Нова, ТВ7 идват от сателит и не би трябвало да има изобщо някаква разлика в качеството, нали? Откъде тогава идват негативните коментари за качеството на Булсатком, който дори според много хора не може да бъде сравняван и с кабеларка като качество, бихте ли ми разяснили?
Трябваше да прочетеш по назад в темата има доста обсъждано по въпроса но както и да ,Булсата мачкат програмите си за да могат да съберат повече програми на един транспондер и от там вече им пада качеството и не всички програми идват от сателит има такива които са по оптика ако търсиш качество то можеби в момента в началото на класацията била поне с поред мен е сателит бг но е малко скъпичко за някои зависи кои какво търси.
За тези които гледат и хващат Astra 19,2E мачовете при предстоящото Евро на HD резолюция:
Мачовете от предварителните групи по ARD и ZDF (часовете са по CET)
Петък, 08.06.2012: Група А: Полша - Гърция 18,00 ч. във Варшава (ARD)
***** - Чехия 20,45 ч. във Вроцлав (ARD)
Събота, 06/09/2012: група Б:
Холандия - Дания 18.00 ч. в Харков (ARD)
Германия - Португалия 20,45 ч. в Лвов (ARD)
Неделя, 06.10.2012: Група С:
Испания - Италия 18,00 ч. в Гданск (ZDF)
Ирландия - Хърватска 20,45 ч. в Познан (ZDF)
Понеделник, 6/11/2012: Група D:
Франция - Англия 18.00 ч. в Донецк (ZDF)
Украйна - Швеция 20,45 ч. в Киев (ZDF)
Вторник, 06.12.2012: Група А:
Гърция - Чехия 18.00 ч. във Вроцлав (ARD)
Полша - ***** 20,45 ч. във Варшава (ARD)
Сряда, 06.13.2012: Група Б:
Холандия - Германия 18.00 ч. в Харков (ZDF)
Дания - Португалия 20,45 ч. в Лвов (ZDF)
Четвъртък, 06.14.2012: Група C:
Италия - Хърватия 18.00 ч. в Познан (ARD)
Испания - Ирландия 20,45 ч. в Гданск (ARD)
Петък, 06.15.2012: Група D:
Швеция - Обединеното кралство 18.00 часовник в Донецк (ZDF)
Украйна - Франция 20,45 часовник в Киев (ARD)
Събота, 06/16/2012: Група А:
Гърция - *****, 20,45 часовник във Варшава (ZDF)
Чехия - Полша 20,45 часовник във Вроцлав (ZDF)
Неделя, 17/06/2012: група Б:
Португалия - Холандия 20,45 ч. в Лвов (ARD)
Дания - Германия 20,45 ч. в Харков (ARD)
Понеделник, 18/06/2012: Група С:
Хърватия - Испания 20,45 ч. в Гданск (ZDF)
Италия - Ирландия 20,45 ч. в Познан (ZDF)
Вторник, 6/19/2012: Група D:
Швеция - Франция 20,45 ч. в Донецк (ARD)
Англия - Украйна 20,45 ч. в Киев (ARD)
Хора, от близо 1 година имам HD TV (LG LW4500). Реших да се сдобия с HD приемник.
Бих искал чрез някакъв цифров приемник (или както се нарича), да хващам телевизии, като CartoonNetwork HD, Disney XD, както други детски и филмови канали в HD формат, които се излъчват извън България и са кодирани.
Възможно ли е това?