Вижте резултатите от анкетата: По какъв способ приемате сателитен телевизионен сигнал ?

Гласували
111. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Цифрова сателитна с вграденият сателитен цифров тунер (DVB-S2) + Cam modul

15 13.51%
  • Цифрова сателитна с външен сателитен цифров тунер (DVB-S2) + Cam modul

19 17.12%
  • Цифрова сателитна с външен сателитен цифров тунер (DVB-S2) без Cam modul

77 69.37%
Страница 14 от 19 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 273
Like Tree10Одобрявам

Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Re:Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от root666
    VIVACOM TV започва да предлага безплатни HD канали

От 1 декември VIVACOM TV започва да предлага канали с HD резолюция. Началото сe поставя с двата научнопопулярни канала Viasat Nature HD и Viasat History HD, които са напълно безплатни за клиентите на VIVACOM TV Стандарт (или добавка +TV20 за пакетна услуга) и VIVACOM TV Екстра (или добавка +TV30 за пакетна услуга). През следващите месеци телекомът ще продължи да допълва HD програмата си с нови предложения.

Каналите с висока резолюция ще бъдат пуснати на една позиция - номер 100. Предвидено е Viasat Nature HD да се излъчва от 07:00 до 19:00 часа всеки ден, а Viasat History HD ще се излъчва от 19:00 до 07:00 часа. За да можете да гледате предаванията с висока резолюция, ще се наложи да смените приемника си с нов, който има и HDMI изход.
    А аз си мислех че тоя приемник като има МПЕГ4 ще гледам , да ама не - само звук
    Днес се обадих и във вторник чакам 2 приемника че даже и кабели към тях

ПП. Тествах приемника ..... ми добре е но все пак се забелязва леко преимущество на Близу с КА модул на 32 инча гледано .
    Приемника го търсих в нета и както обикновено такъв модел не намерих отново съкратена версия по поръчка без USB и е нещо подобно .
    SAGEMCOM M87-X

Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

До сега бях на Близу,от скоро преминах на Булсатком(и в двата случая HD приемници).Без да навлизам много в технически подробности ще изкажа мнението си.
    Моят тв е SAMSUNG40''C7000.Качеството на картината е подобно на двата оператора.При Булсатком малко по зле ми се струват Диема и Нова Спорт(пикселизация-интересно,4е на другите канали почти не се забелязва)-английските мачове.Затова пък испанските на Филм+hd са мн.добре и това че на Близу изобщо няма такъв канал компенсира многократно.
    За приемниците.
    Тук има много лоши отзиви за приемника на Булсатком,обаче...
    1.Подреждането на каналите е направено обмислено,въпреки ,че всеки си има мнение по този въпрос,аз също бих преработил на 2/3 места ако можех(лошото е че не могат да се сменят)
    2.Има настройка за яркост на дисплея и след като се направи според предпочитанията(при мен51),контраста и черния цвят на тв се подобряват.При Близуу приемника изкарва повече осветеност на изхода.
    3.Като разлики ми се струва,4е при близу картината е гладка(без никаква пикселизация-по нашите стандарти де...),но малко размазана,докато при БСК е по-контрастна,но на посочените програми(най-ве4е) пикселизира.Не зная дали БСК както тук се твърди компресира и това да е причината.Все пак предпочитам по-контрастния приемник на БСК.
    В заключение качеството не се различава драстично,но поради високите цени на Близу и много по-малкото програми които предлагат не препоръчвам на никой този оператор,въпреки,че аз бях с него доста години-последно заради това,че малко по-рано започнаха да излъчват HD програми.

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Можеш да си подреждаш каналите на БулсатЯ /ZHD100/ ,но трябва да го правиш във фаворитна листа .

5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Направил съм фав. листа,там обаче проблема е,4е ЕПГ не показва гледания канал,а трябва да ги търсиш.Така,4е най-удобно е търсенето по 2-та метода,но настроените от приемника при търсене програми имах в предвид не мога да разместя.

6. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

след като гледах още 2-3 мача по Диема и Нова спорт мисля,че разликата за кято писах м/у БСК и БЛИЗУ е незначителна.Освен това ZHD100 има и мн. добро разширение на формат 4/3 към пълен екран,което е направено на отделен бутон с който лесно се работи.Описаното за Близу е с приемник TOPFIELD HD,който мисля е най-добрия на близу.

7. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от root666
    VIVACOM TV започва да предлага безплатни HD канали

От 1 декември VIVACOM TV започва да предлага канали с HD резолюция. Началото сe поставя с двата научнопопулярни канала Viasat Nature HD и Viasat History HD, които са напълно безплатни за
    Не може да си смениш приемника, ако не подпишеш нов договор. За проба или без договор можеш да им купиш приемника- менте (което едва ли струва повече от 20$ на кораба от Китай) за 140лв.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2009

какво се има в предвид за приемника менте??

10. Тук е от
    Feb 2011

Здравейте ! Искам да попитам възможно ли е два приемника / ZHD-200 и обикновен приемник/ на Булсатком да работят с един кабел и едно око. Когато правех ремонта, забравих да сложа втори кабел и сега трябва да дупча две стени.Едно приятелче ми каза, че е възможно, но трябва да се изключи захранването към окото на единия приемник. Ако това става по-някакъв начин, дали ще влоши предаваната картина? Моля Ви, дайте ми съвет- да дупча ли или не ?

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

В ZHD100/200 няма LOOP. Сегашният кабел от къде минава -разшири малко дупката и слагай 2/4 конвертор.

12. Тук е от
    Feb 2011

Грешката ми беше , че замазах кабела без да го сложа в пвц маркуч. Кабелът тръгва от терасата, минава през замазката на хола до секцията, където излиза за единия телевизор, след това влиза в замазката и излиза в спалнята за другия телевизор. Като правех ремонта, майсторът ме "посъветва", че за кабелната трябва един кабел към два или повече телевизора. Само, че в този град кабелната е зле и минах на Булсатком. Май за всичко аз съм си виновен като прибързах и не се посъветвах. Сега ще дупча стената и ще пусна нов кабел до секцията на хола и ще си закупя двойно око. Благодаря ти много !

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ако другата стая позволява ,може да сложиш друга антена по-близо до нея /ако има тераса или прозорец с подходящо изложение/.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Ако сложиш биполярен конвертор може да стане и с 1 кабел. Само, че незнам дали се предлагат в България.
    http://www.satellitesuperstore.com/unicablelnb.htm

16. Member
    Тук е от
    Aug 2009

и понеже тука се застояха малко писанията и аз да споделя относно някои мои наблюдения.
    Тествах качеството на сателит бг. булсатком и близу. на 46 ичова тошиба. Сателит бг. са безпорен лидер- качество компресия и избор на канали. Високата им цена си заслужава. ! Голямото и разнобразие от HD и два 3D програми.
    Сат приемника ми е отскоро голден медия 3д 1080Р а за близуто ползвах ка модул с тяхна активна карта. Близу някак си се стремят да изострят картината и от там както се казва едното за сметка на другото.
    Булсат не е за гледане на голям телевизор!

17. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Честно казано Булсат имат най-добър набор от канали на най-конкурентна цена. Смея да твърдя, че качеството е доста добро на 42" със ZHD100. Eдинственото нещо поради което може би ще ги сменя е, че не мога да си ползвам моя приемник откакто спряха ирдето. Сателит бг да ме прощават, ама да няма нито един канал от Discovery Channel е просто срамота.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Захарника е морално остарял а примера ми е от ресивер 1080Р с педесет кадъра. Удоволствие при филм боксHD и фелмбокс екшенHD, дето си е доста по добре от HBO няма реклами, паузата е неповече от 5 минути между филмите.
    http://www.satellite.bg/?page=2
    виасат е HD
    И кога ли булсата ще пуснат 3D докато сателата ги има 2 броя засега ! Ще пуснат през някоя друга петилетка щото захарника не става за 3D

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 19 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  3. Интернет телевизия (Internet TV, Torent TV) / FAQ - обсъждане, мнения
    Отговори: 105
    Последно: 06-08-15, 22:13
  4. NetWorx - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    Отговори: 1
    Последно: 27-01-13, 23:45
  5. Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От jabkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1472
    Последно: 20-06-11, 16:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе